Thursday, March 27, 2014

Segmen Sharing Birthday Date With Suriaamanda!!!

STICKY POST UNTIL 27.04.2014
New entry bawah entry ni ye...


Heyy Korangggg!!!!  Aku ada benda nak mintak tolong ngan korang la....aku ni x reti la nak buat segmen ke amenda kan...plus aku ni bukan sentiasa ada masa...cuma aku nak semua follower aku kat blog ni bagi aku  tarikh lahir korang untuk aku simpan....mana la tau nak bagi kad ke...nak hantar kek ke...nak bagi hadiah ke...syarat2nya korang kena la paling rapat dan paling selalu singgah kat blog aku...kalau terpilih untuk dapat hadiah tu kira korang bernasib baik la..hehehehe..aci x macam tu...ala...paling koman pun aku kirim birthday kad je nanti...jom la share birthday date...selain dari sharing dapat lagi mengeratkan silaturrahim...betul x?selain dari tu kita leh tukar2 kad / hadiah...nak dating ngan aku time birthday pun boleh ( mengalahkan retis plak) ok x idea aku...syarat untuk bagi hadiah birthday plak harga hadiah mesti x lebih dari RM20...haaaa....bernas x idea aku...macam segmen saling tukar2 hadiah...yang terpilih dapat hadiah akan dapat hadiah...yang x terpilih akan dapat birthday kad...ok x ? If korang rasa ok dan nak join sila komen dan tinggalkan birthday date korang kat ruangan komen...birthday dah terlepas tu x dapat la aku nak tolong...ni birthday start April - March 2015 ...kalau hangat sambutan akan buat berterusan sampai bila2..korang faham x ni apa yang aku cuba sampaikan?ok la aku huraikan satu persatu bagi korang faham

1. Korang bagi tarikh lahir
2. Aku akan kumpulkan mengikut bulan started April 2014 ni la...
3. Contoh, if dalam April tu ada 10 orang atau lebih lahir di bulan sama...randomly aku pick satu nama follower untuk dapat hadiah ( barangan bernilai x lebih dari RM20), Selebihnya aku akan bagi Kad birthday.
4. Segmen ni hanya untuk follower aku je tau...sapa nak join kena la follow aku.
5..x yah buat apa2 entry pun sebab aku xde nak susahkan follower aku de...korang tinggalkan komen dan diikuti tarikh lahir korang je... 
6. Cabutan aku akan buat setiap hujung bulan setiap bulan 30hb/31hb.

Itu jer...simple dan harap2 korang faham la....terbuka pada sapa yang sudi nak join la...korang nak tau x birthday aku bila? mana tau ada yang nak hantar kad ke...hadiah ke...kek ke...kan???hahahahaha....Birthday aku 06062014 Nanti..2 bulan lebih lg....sapa tarikh birthday sama ngan aku leh ngedate sama2 leh tukar2 hadiah sesama...yeayyyyy.....agak2 ada ke yang sama birthday ngan aku ni??

Idea ni aku dh fikir lama dh...adaptasi dari satu sessi tukar2 hadiah dengan kawan satu tempat kerja ..tp harga hadiah tu x lebih dr 10 hengget....masak weh nak cari hadiah....but sangat menarik...ada tu dpt selipar jamban...ada dapat seluar dalam..ada dapat bra....paling busuk dapat tshirt kosong je....ada dapat tudung...sgt2 fun...segmen ni aku bukak untuk yang berminat aje tau...tiada paksaan.......

SEGMEN TAMAT
LIST DAH ADA DI TANGAN DAH...

66 comments:

  1. 29.01.... lepas dah ..utk next year la ek k.long

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok noted...i masukkan dalam senarai

      Delete
  2. Replies
    1. tahnk u sally...wah....lambat lagi ni...

      Delete
  3. bestnya segmen ni. suka suka suka. birthday saya 7 September. :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ok dear..dah take note dah...hehehehe

      Delete
  5. xlama lagi besday iols 6/4
    hubby iols boleh x 2/4
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tungguuuuuu....hubby x leh eh...sorang jerk..hahahaha

      Delete
  6. 31 Mei 1984 :)
    Dis year 3series...yohhhoooo.. :(

    ReplyDelete
  7. Bagus idea SA.. so akak nya.. hehehe 25/5.. coming soon.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu jer cara SA menghargai kawan2 alam maya ni kak...

      Delete
  8. besday along sama ngn my bestfriend 6.6.19** hehehe
    my besday 5.5.19** alor 40 thn ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ker..kim salam kat dia eh...hehehe...ala kak..40 tu number jer..akak muda lagi apa...( bodek nak dapa hadiah ni)

      Delete
  9. coppp takkan tak tau2 lagi...wakakakaka.... ada 2 tau... nanti suruh Ash follow mama long kat sini... iolss 24 November 1982... Ash... 26 November 2013...Aci tak aci tak...wargh kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde cop2 eh....mummy jer...anak x entitle...hahahahaha

      Delete
  10. Alooo..my birthday baru jek lepas 2 hari.. 23.3...3 series wooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Twin...tunggu 2015 eh....segmen ni setahun...insyaallah...

      Delete
  11. Replies
    1. dah lepas pun x per...segmen ni sampai next year March

      Delete
  12. salam.. terimakasih singgah blog akak.tarikh feb lepas.boleh bersambung tahun depanke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak...meh bagi tarikh lahir...

      Delete
  13. dah lepas.. huhu.. nk nunggu mac 2015 lmbt la plak.. haha.. tpa apapun deqla join jelah eh... 11 mac ... ingat tau... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah take note dah..hehehe...bday sama ngan cik abg akak...lupa plak...

      Delete
  14. hi kak. lama tak datang nyeboook kat sini.heheh
    ingat lya lagi x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lyaa...Apa plak x kenal...Lyaa yang dah lama x dtg...hehehhe

      Delete
  15. Replies
    1. Oic....ok...take note tau bday akak...eh..eh...jgn lupa hadiah

      Delete
  16. 5 ogos heheh, tarikh besday sa tu adalah tarikh wedding anniversary aju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok Aju...dah masuk dalam senarai dah....

      Delete
  17. Assalamualaikum SA, best gila... SA, birthday kita sama dengan awak. sweet 06 Jun!!!! Tapi takleh ngedate, maybe time tu sheila tengah pantang. hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay....tp xde chance ngedate sama....

      Delete
    2. yeay....tp xde chance ngedate sama....

      Delete
  18. Hurmmm....kongsi birthday date rupanya kalau sessi dating okey laaa.... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa....mesti ingat nak dating time bday ni...meh ler kongsi birth date...leh tukar2 hadiah...

      Delete
  19. sama la... akak pun 6hb Jun!
    Eerrr.. nak peti ais boleh? banglo pun ok gak.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..dah ramai 6 Jun ni...give me 5 kak...

      Delete
  20. Replies
    1. oooo...x nak letak tahun eh.....ok noted..dah masuk senarai dah...

      Delete
  21. Birthday makcik lagi 5 bulan kalau panjang umur...hehehe. ..

    24/8 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kakcik...SA dah masuk dalam List dah

      Delete
  22. Salam SA. Sayang SA sebab buat segmen yg sempoi macam ni, [takperlu buat entry just drop a comment.]. Kalau SA suh buat entry nnt mesti saya malu-malu kucing nak join. Sbb kucing tak selalunya rajin. Eh, apa yg kau merepek ni Lydi.

    Bday saya 0505. 5 Mei. Geng la kan, SA 0606.

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum,
    Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa besday kita bulan januari :(

    ReplyDelete
  24. Best ni ...hehe tp lama lg lah dear, 31 okt :D

    ReplyDelete
  25. best day dkna 30 september.. wah! lambat lagi la dapat hadiah :)

    ReplyDelete
  26. wahwahhh.. nk jugak, boleh tak ?? hohohoh.. 10 ogos =D

    ReplyDelete
  27. blh lagi ke nk join ni.. tertinggal jauh dh ni.. hehe... ai 15 Ogos... lmbt lagi...

    ReplyDelete
  28. Ni nak kira rapat ke apa ni kalau dah selalu dok ngendeng kat sini :) Wah, kita satu bulan lain hari, lain tahun...hehehe....

    Birthday saya untuk tahun ini jatuh pada 1 Ramadhan... 29 Jun, ya...Jangan lupa bagi saya menang...sekali ajek...Ni birthday wish ni, SA...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut la macam mesra je...same month lain tahun je kan...

      Delete
  29. Wah menariknya. bday akk 9 disember tau. Jgn lupa masuk list.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kak...you the last one masuk list...hehehe

      Delete
  30. dah tak buat ke kak macam ni? hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah