Friday, December 2, 2022

Yus Sate & Sate Willy

Assalamualaikum...

Haaa...Uncle Dania nak belanja Sate dan bawak balik rumah makan ramai- ramai kan...SA memang xde la nak menolak..tapi suasana kat situ best giler la...rupanya Sate ni dijual tengahari sampai ke malam ye...ingat sate ada malam je...rupanya sekarang pagi petang siang malam ada je yang meniaga sate...hehehe...

Mulanya kami ke Yus Sate. Takde plak sate daging..ada Sate ayam je...so beli la 30 cucuk sate ayam kat Yus sate...Uncle Dania jalan kaki pi Willy Sate plak. Kedai Willy Sate tu sebelum Yus Sate..elok sangat la..kat Yus xde satay daging kat Willy plak xde sate ayam..beli sate daging 30 cucuk kat Willy Sate...sebab tu la jadinya 2 jenis sate 2 kedai berlainan...tapi kalau tanya SA mana satu sedap..jawapan SA adalah Willy Sate...sesuai tagline dia The Taste You'll Never Forget...memang x leh lupa kesedapan satay daging tu...juicy, ada lemak2...

SA up cucur udang dan pisang goreng..beli banyak2 ni sape nak makan ni...kat rumah ada adik bongsu jugak....


Bagus Uncle Dania amik gambar...dia tau Mama Dania suka menulis kan...terus dia amikkan gambar ni


Sate ayam Yus..okey la..cuma takde lemak..Opick pandang sipi je..cuba kalau ada lemak sure dia mengadap pinggan tu sorang...bertuah betul ...


Satay daging dari Willy Sate...memang sedap, memang juicy siap ada lemak2 lagi...puas hati...sate daging habis dulu


Nai impit, bawang skit dan timun...


Kuah kacang Willy Sate the best...yang Yus sedikit kureng sebab x merah kaler lepas tu kacang macam x masak...


Terima kasih uncle Dania belanja makan Sate...walau bawak balik makan kat rumah je kan...nanti bila- bila Uncle cuti lagi boleh makan kat luar plak..

Minggu lagi satu Uncle Dania datang kot...nak settle pi beli barang hantaran dan nak tempah langsir kat Nilai 3...hehehe....confirm ada JJCM lagi...nak request steak la...ehhhh...hahahaha....

18 comments:

  1. bestnya ada orang belanja sate...wink, wink...hehe...

    ReplyDelete
  2. satey willey tu sampai bangkok kita org import dulu...memang dappp

    ReplyDelete
  3. tk pernh try lg satay willy...slalu baca org ckp sedap

    ReplyDelete
  4. sate kalau takde lemak mmg tak syok ooooo,.... sedapnya sate, balik kampung aritu pun memborong sate

    ReplyDelete
  5. Sate Willy memang sedap. saya pun geng Opick, suka ada lemak sikit

    ReplyDelete
  6. Dua-dua uncle dah pernah rasa.... Yup... ada lemak baru sate...!

    ReplyDelete
  7. Wah....rezeki ada orang belanja yer..
    Alhamdulillah ..
    Ish...tengok sate daging tu macam nak makan sate lagi la..🤭

    ReplyDelete
  8. Baru je pekena sate petang tadi. Hehe

    ReplyDelete
  9. Saya pun suka sate yang ada lemak2 baru ngam ho

    ReplyDelete
  10. Aduh SA.. Sedapnya satay.. Malam2 ni lapar dibuatnya.. ;) Tq SA sudi follow blog ibu.. Ibu follow sini juga ya.. Xoxo! ;)

    ReplyDelete
  11. alahai baru beberapa hari lepas saya sebut2 dgn husband pasal sate willy

    ReplyDelete
  12. Belum lagi jumpa sate sedap kat area sini. Dulu2 sanggup ke Satay Kajang Hj Samuri tapi skrg rasa dah tak sama mcm dulu dan selalu dapat satay yang tak masak lagi, kuah kacang pun dah cair. Kecewa.

    ReplyDelete
  13. sedapnya..lain orang lain caranya dan ada yang suka..ada tak suka. normal la tu kan

    ReplyDelete
  14. Rasanya macam pernah makan satey willey tu.. Memang sedap.. teringat ingat.. hehehe

    ReplyDelete
  15. Sate Willy tu memang sedap, kan. Kita suka!

    ReplyDelete
  16. Mintaklah apo nak mintak janji bukan minta ngan orang lain...mintak ngan bakal laki sendiri kan SA kan.

    ReplyDelete
  17. Wah, sedapnya ada nasi impit sekali.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah