Wednesday, December 7, 2022

Dania Dah Masuk Kolej....

Assalamualaikum...

Alhamdulillah  settle dah pendaftaran Dania. Dah selamat dah dia masuk asrama dia dan akan mulakan sessi orientasi pukul 4.00petang nanti...

Seawal pagi kami bangun...Mak Pah plak x leh tido...so awal dia dialysis..SA kul 5am dah siap dh...Dania macam biasa semangat lebih...macam.x sabar-sabar...lama dh dia tunggu saat ni kan..

Tepat pukul 7am kami gerak dh dan tepat ukul 8am kami sampai di UCAM. See x jauh pun kan..sebenarnya xde masalah apa pun..

Pukul 8.30am dah start daftar dah...x ramai pun masa pendaftaran..so semua cepat je...lepas hantar barang kat asrama dia...kami keluar pi makan...tapi tu la..part asrama ni buat SA patah pinggang...dia dpt tingkat 4...bayangkan SA angkat bag besar dia naik sampai tingkat 2...nasib ada pakcik gagah perkasa dan sado tolong angkat sampai tingkat 4..puas halang pakcik tu..tapi dia tetap tolong angkatkan...terima kasih sangat kat pakcik tu dalam hati rasa lega sangat...tapi tu la..2 kali naik tingkat 4 memang penat oiii...dh la xde lift naik tangga..

Jom tengok gambar yg SA sempat snap tadi



Pintu masuk UCAM...kawasan UCAM ni kan...pendalaman..jauh dari pekan...sebelum sampai UCAM akan jumpa USIM cawangan Alor Gajah dan MRSM Alor Gajah...lepas tu baru UCAM..


Manis plak dia berbaju kurung...elok sopan ayu santun je berjalan..kalau pakai seluar jalan x macam perempuan..kasar je..
Pose dulu kat lobby...awal sangat sampai kan...tapi ada lagi awal..dari Penang


Dia cakap mama x pandai amik gambar dia..sabar jer la..


Selfie ngan mama 


Candid dia


Masa ni tengah tunggu nak daftar


Mak Yang pun hantar


Uwan ada


Atuk ada


Mama ni senyum dalam terpaksa


Masa ni kaunter pendaftaran nak buka dah


Tak ramai pun student baru...tu ahli keluarga diorang je


Masa  ni masa nak amik kunci asrama


Kakak Dania melayan Aydan


Yang tu asrama lelaki


Asrama Dania...jenuh tingkat 4


Tu ha tingkat 4 yang kaler kuning tu..bukan yang hujung tu..


Jenuh anak tangga banyak...


Mak Yang x sanggup nak naik tangga tapi kena naik jugak


Pemandangan dari tingkat 4...cantik kan...


Dania pilih katil tepi...nasib pilih yang ni sebab x kena cahaya matahari langsung...satu bilik ada 4 orang


Depan bilik tempat sidai kain...bagus betul...sebelah bilik dia bilik air..


Eh eh..Aydan bagi mini love la...


Selfie lepas hantar semua barang naik asrama...lepas tu kami keluar pi makan kat pekan alor gajah...jauh gak pekan alor gajah...bagus area ni jauh dari pekan sebab student x leh keluar selalu...kena focus belajar je...


Pemandangan depan asrama tempat parking


Masa ni kami nak balik dah...Mak Yang x amik pun gambar mama peluk Dania...amik video je


Pelik tul x sedih langsung....


Video peluk Dania....

Sunyi dah rumah....tinggal SA bertiga ngan Pak Zain dan Mak Pah...SA dah macam kucing hilang anak...depan mak abah x tunjuk la...tapi bila sensorang...sedih oiii....kejap- kejap msg dia...kejap2 msg dia...Alhamdulillah settle bab Dania...lepas ni nak settle bab SA punya majlis plak...

Jumpa lagi next entry esok ye....SA nak rehat plak...esok kerja dah....
 


23 comments:

  1. all the best dania..semoga dpt sesuaikan diri dgn life baru di kolej

    ReplyDelete
  2. Huhu sebak plk rasa slmt maju jaya kakak Dania

    ReplyDelete
  3. Cantik asrama baru ye kak, pemandangan tasik siang cantik malam scary hhehehhe. Manis dania berbaju kurung cuba emak nya berbaju kurung lagi manis, pakai sedondon warna ngn dania hheheh. Jarang asrama ada lif kak, lagila second intake memangla dapat yang tingkat tinggi-tinggi, takpe Dania muda lg cergas lagi kita ni baru tingkat 2 semput dah.

    ReplyDelete
  4. OH ye, drama air mata ada tak tadi kak? takde gambar ke masa yang nangis2 tu eehehheheh

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Lancar je semua.. Yellah buah hatikan mestila sedih.. InsyaAllah cuti nanti boleh spend time sesame..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...all the best untuk Dania..Jaga diri, belajar elok-elok smart-smart tau..Auntie doakan yang terbaik untuk Dania..Aamiin..

    ReplyDelete
  7. Semoga maju jaya buat Dania. Semoga cemerlang dunia akhirat! Semoga majlis SA juga berjalan lancar ;)

    ReplyDelete
  8. Kali pertama dengar UCAM. Teringat pulak memori sendiri. Samalah dapat tingkat 4. Good luck untuk Dania! Jaga diri baik-baik. Pandai-pandai pilih kawan ye

    ReplyDelete
  9. cantik kolej kediaman Dania, nampak macam baru je. Semoga dia berjaya menyesuaikan diri & dapat belajar dgn happy kat UCAM.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulilah... Insyallah mama, u can do it!! No sedih sedih hehhe.. Semoga dania hepi2 belajar kat situ

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah! Good luck dania. Semoga dipermudahkan segalanya.. ;)

    ReplyDelete
  12. Tingkat 4? Wah! Stay langsing lah badan!

    ReplyDelete
  13. All the best Dania.. biasalah mak-mak ni memang cepat emosi bila bab anak-anak. Anak steady je ☺

    ReplyDelete
  14. All the best kakak Dania. Selamat study

    ReplyDelete
  15. All the best Dania.. Lawa view dari atas..

    ReplyDelete
  16. All the best to Dania.. and all the best to KakSA... x sabar nk tunggu big day..hehe

    ReplyDelete
  17. Uiks banyak betul beg besar. Masa saya masuk belajar tidak sebanyak itu.

    ReplyDelete
  18. cantik scenery dari bilik dia...hijau tenang je kan.
    eh teringat pulak masa kita mula2 masuk ITM dulu...arwah mama punyalah sedih nak tinggalkan anak dia masa nak balik tu

    ReplyDelete
  19. Selalunya yang meniggalkan memang excited..Yang kena tinggal puny la sedih terharu kan...
    Tapi kalau Dania pun nangis nanti lagi la SA ngan atuk uwan semua susah hati...kan...hihihi..

    ReplyDelete
  20. Memang penat angkat barang kalau tak de lif. Nasib baik ada yang bantu.

    ReplyDelete
  21. Syukur Selamat semuanya.. Rindu pulak suasana sambung study...Best lah dpt katil tu ..

    Sy suka GI pekan Alor Gajah..time Ramadhan dengan Had ada pasar pagi...Hoho..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah