Tuesday, December 6, 2022

Cheese Cake & FB Merapatkan Kami...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Saje nak bersemut skit..hahaha...sebenarnya kan...Cheese Cake yang merapatkan kami berdua...masa mula- mula kenal Uncle Dania selalu suruh SA order cheese cake untuk diri sendiri...untuk Dania. Kalau ada pape jer mesti dia masukkan duit dan suruh beli cheese cake..x kisah cheese cake apa. Tiap kali kalau dia tau SA tengah stress atau down, SA masuk ward pun..dia suruh beli cheese cake...dari situ SA tau yang Uncle Dania ni seorang yang sangat- sangat romantic dan mementingkan perhubungan....seorang yang setia dan suka buat benda- benda yang sweet...

Macam mana kami kenal?

SA mengaku memang FB yang menjadi punca kami kenal. Uncle Dania add SA kat FB...perkenalan kami hanyalah sebagai teman biasa...hari demi hari SA selalu komen kat post- post dia...dan dia pun selalu skodeng timeline SA, SA selalu bagi dia semangat sebab dia masa tu ada sedikit depress dengan masalah peribadi serta kegagalan rumahtangga. So SA banyak berkongsi pendapat, amik tau pasal dia, pasal anak dia..dan banyak bagi tips untuk tak berada didalam keadaan tertekan..sejak kenal SA dia dh x makan ubat depress dh.. alhamdulillah..dan dia pun x jumpa dah doctor.. Benda pertama dia tanya SA masa kami nak rapat adalah...U ada boyfriend tak? Masa tu SA memang single dan memang dah lama single...kalau SA ada boyfriend dia tak nak kacau katanya...SA terus terang cakap memang SA xde boyfriend. Kawan ramai la...SA pun takde berselindung tentang diri SA...entah lah SA tak pandai nak selindung...benda betul kenapa nak selindung kan...Sejak dari tu kami rapat sampai la first date...perkenalan kami penuh dengan benda yang sweet sweet...

Alhamdulillah kami serasi...first date terus jatuh cinta...sampai la satu ketika hujung September dia cakap nak berkenalan dengan family SA especially Pak Zain dan Mak Pah...SA masa tu x berani nak cerita kat Pak Zain dan Mak Pah. Takut kena marah...SA biarkan dulu...Uncle Dania keep on mendesak bila nak bawak dia jumpa familu..then baru la SA buka mulut...SA memang tak sangka masa SA mula- mula cerita kat Pak Zain dan Mak Pah, SA sangka SA kena marah...rupanya takde uolls..Permintaan Uncle Dania nak jumpa Pak Zain dan Mak Pah tu disambut baik...diorang suka dan happy sangat sebab akhirnya SA terbuka hati nak berumahtangga semula..

Lepas tu bermula lah sessi perkenalan Uncle Dania dan family SA pada 1 Oct 2022...dia datang bawak anak dia masa tu..sekali la merisik yang tak rasmi...alhamdulillah semua terima Uncle Dania...semua berjalan dengan lancar...then kenal dengan Dania...kami pergi staycation dan beli cincin...jumpa kali ke 4 hari tu beli baju tunang dan hujung bulan ni kami bertunang...alhamdulillah one step closer...

Kami berdua suka lepak kat Coffee Bean....



Satu gelas latte big portion share berdua


Candid gambar dia...


Cheese Cake memang trademark


dia candid gambar SA


SA candid gambar dia


Alhamdulillah SA happy sangat....


Dulu SA x percaya jodoh dari FB ni...SA sangat- sangat underestimate dan sceptical hubungan atau jodoh melalui FB.. Rupanya  jodoh SA memang dari FB, Korang kalau ada yang follow FB SA mesti perasan wall SA tu dah bersemut dah ngan tag post dari Uncle Dania...kadang SA naik segan sebab makcik dan pakcik2 SA ada dalam tu..tapi buat apa nak selindung2 lagi kan.....hahahha....nampaknya kami akan sering berjumpa especially minggu ni...Nak settlekan keperluan nak bertunang. Nampak simple tapi tak ye...SA sedikit stress. Nasib Uncle Dania nak temankan cari keperluan segala...nampaknya kami akan berjumpa lagi minggu ni untuk kali ke 5...hehehe...awal- awal dia dah minta SA bawakkan dia sarapan pagi kat Kuala Pilah...lepas tu kami akan ke Nilai 3 dan Ahad nak pi cari dobi yang bukan layan diri tu..nak hantar baju bertunang dry cleaning...dan cari lagi barang keperluan kami...

Semoga minggu ni nanti semua selesai dan SA dah boleh buat persediaan barangan hantaran dah...walau x banyak tetap buat SA pening...dah lama x involve bab- bab ni kan....semoga allah permudahkan semuanya....amin....


23 comments:

  1. I am so happy for you Sis.
    Moga dipercepatkan majlis dan rumahtangga yg bakal dibina kekal bahagia hingga ke Syurga. Aamiin.

    ReplyDelete
  2. Skrg ni med sos mmg byk jd tmpt bertemu jodoh.. dlu zaman blog br nak naik ada seorg blogger tu dia kawen dgn follower dia.. sampai skrg sy follow dia tp skrg dh x aktif blogging cuma di fb.. suka tgk life diorg di oversea.. semoga kak SA pn berbahagia #tilljannah bersama uncle 🀲🏻πŸ₯°

    ReplyDelete
  3. Ibu baca entry SA ni sambil tersenyum2. Sweet sgt. Alhamdulillah akhirnya terbuka juga pintu hati SA. In shaa Allah! Ramai yg mendoakan SA dan Uncle Dania semoga jodoh kalian berpanjangan. SA tinggal di N9 ye?! Di mana?! Abah ibu orang N9. Orang Tanjung Ipoh Kg Purun. ;)

    ReplyDelete
  4. wahhhhh bersemut semut hehehe.. moga dipermudahkan segala urusan SA & lancar semuanyaaa aminnnnnn

    ReplyDelete
  5. Semoga kekal hendaknya hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, semoga majlis berjln lancar, dipermudahkan hingga ke mjlis besar.. berdua lbh baik..

    ReplyDelete
  7. Waaaahhhh... sweet & ber🐜🐜🐜. Semoga apa jua yang dirancang berjalan dengan lancar dan Allah permudahkan.

    ReplyDelete
  8. tumpang happy for u kakak..u deserve all this.. moga semuanya dipermudahkan & semuanya berjalan dgn lancar..aamiin
    nanti jengah sini key.. :-)
    https://mummyayu.blogspot.com/2022/12/a-little-surprise-for-my-reader.html

    ReplyDelete
  9. dah lama duk tunggu SA up cerita ni...duk tertanya2 sendiri mcm mana SA kenal dgn uncle

    ReplyDelete
  10. takkanla mak pah dan pak zain nak marah kak, mesti mereka suka bila akak dah jumpa orang yang boleh jadi teman hidup akak. Dana happy dan doakan semoga semuanya berjalan lancar.

    ReplyDelete
  11. moga Allah permudahkan urusan akak dan pasangan..

    ReplyDelete
  12. Mesti ada yg special pada Uncle Dania ni sampai berjaya buka hati SA utk berumah tangga lagi. Kali ni semoga bahagia hingga ke akhir hayat dan till Jannah! :)

    ReplyDelete
  13. Semoga dipermudahkan urusan Kak SA untuk buat persiapan.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. Seronok bila akak kongsikan hubungan akak dengan uncle Dania nie.. Sha doakan semoga semua urusan akak dipermudahkan.. Aamiin.. Aamiin..

    ReplyDelete
  15. Oklah nak main FB balik, mana tau jumpa jodoh jugak. Hehe. Semoga dipermudahkn urusan ke hari bahagia nanti ye.

    ReplyDelete
  16. Akhirnya dapat gak tau cerita mcm mana KakSA kenal dgn Uncle Dania..
    Sweet sgt2.. semoga berbahagia hingga ke jannah

    ReplyDelete
  17. bukan underestimate tentang jodoh yg di FB...cuma risau kena scam kot yek?... kalau ammi pun risau.

    semoga Allah panjangkan kebahagiaan dua pasangan ni hngga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  18. Alhdulillah...
    Orang tengah bahagia ni muka nampak berseri...
    Semoga Allahudahkam urusan dan limpahkan rahmat

    ReplyDelete
  19. Happy untuk SA. Semoga mudah dan lancar segala urusan ya

    ReplyDelete
  20. Alhamdullilah...Semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  21. Huyyooo..daripada fb..nice Kak..boleh Sy try ikut jejak langkah cari kt fb..ahaha...Moga berpanjangan jodoh uolz...segak orgnya sis..

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah...jodoh pertemuan semuanya dalam rancangan Allah...happy for kak SA! moga dipermudahkan semuanya!

    ReplyDelete
  23. Masa baca post ni pun SA dah kahwin tapi cerita SA ni agak sweet juga....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah