Sunday, December 4, 2022

Jumpa Sate Best Lagi...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Citer makan lagi nampaknya....tapi kisah sarapan pagi semalam la..pagi ni sarapan beli je..malas nak buat sarapan pagi tadi...so..semalam SA balik kampung kejap dengan tujuan nak menjemput Mak Lang dan Pak Lang kenduri...lepas tu memang nak asarapn kat luar...Ingat nak sarapan kat kedai yang Syazni Rahim share sebelum ni sebab Mak Pah, Pak Zain and Dania dah pi makan kat situ...tapi x jadi...Dania nak makan kat tempat lain plak..SA teringat Kodai Sarapan D' Sawah. Lama x makan kat situ...sebelum ni kedai tu terbakar...ni dah buat baru dan masih di tapak yang lama...terletak di tepi jalan antara Seremban dan Kuala Pilah...lepas dari Ulu Bendul tu, nanti kedai ni kat belah kiri kita. Jangan Demand nak tengok sawah padi plak ye..takde yang tanama padi masa ni...yang ada sekarang lalang je...belum lagi agaknya...kalau nak tengok susasana ada sawah pagi terus ke depan lagi sampai ke Seri Menanti. Situ memang ada sawah sekarang...

Sampai- sampai je nampak gerai sate, tengok plak ada sate daging tenderloin dan sate kambing disamping sate ayam...order la sikit sate ayam 5 cucuk dan sate daging 5 cucuk...sate dia sedap dan besar- besar..sate ayam secucuk RM1.60 dan Sate daging RM1.80. Sedap!!, kuah sedap..eh..memang secukup rasa la sedapnya...lepas SA order tu bertalu- talu plak orang lain order..mula2 xde orang order. Maybe diorang pelik kot sarapan pagi makan sate...then order nasi lemak telur mata sama macam Pak Zain dan Mak Pah order Nasi Lemak Aayam Rendang. Tapi dapat lauk lain...dapat lauk ayam gulai...hehehe...Dania order Kuew Teow Goreng je...Rupanya kat sini ada masakan panas, mee kari, mee sup daging, mee bandung dan macam- macam lagi la...nanti nak bawak Uncle Dania makan sarapan kat sini . Dia dah terliur tengok sate yang SA post kat FB...hahahaha











Memandangkan satay tu sedap..SA up lagi 20 cucuk bawak balik ke kampung...saje la jamu Mak Lang dan Pak Lang. Dah x tau nak bawak apa pi umah diorang kan...

Syukur alhamdulillah, rezeki makan sate lagi...

Korang kalau ke Kuala Pilah dan nak cari kedai sarapan sedap, boleh la singgah kat area sini...Area Ulu Bendul...betul betul terletak tepi jalan dan tepi sawah...kalau dari Seremban, sebelah kiri....

Kodai Sarapan D' Sawah
22, Jalan Kuala Pilah, Kampung Solok Paku, 
70400 Seremban, 
Negeri Sembilan
019-364 6515

13 comments:

  1. Eh, kita pun makan sate. Tapi, kita makan malam.

    ReplyDelete
  2. Saya masih terkenang Sate Willy yang SA cerita tu..
    Semalam ajak Adah pi cari dia kata bulan depan pulak..bulan ni dah banyak sangat makan dagingšŸ¤­

    ReplyDelete
  3. Mantabb! haaa...kena bawak uncle datang..hahahahaa..Wajibb tuuu

    ReplyDelete
  4. Kedai ni terletak di sawah padi ke? Macam menarik satenya.

    ReplyDelete
  5. bukan uncle yg jauh tu je yg terliur...ammi pun sama. lama lagi lah pulak nak balik somban ha

    ReplyDelete
  6. Terus Sha save dekat Google Maps.. Manalah tahu, ada rezeki terlajak ke sini.. Bolehlah menyinggah.. Mengancam betul sate dia tu..

    ReplyDelete
  7. sana sini satay tekak pun dah tak boleh tahan ni rasanya akan berjangkit juga ni

    ReplyDelete
  8. wah bestnya awal pagi pun dah ada macam-macam jenis sate. Besar tu puas makan, dari entri akak pasal sate dah teringat-ingat dana tau

    ReplyDelete
  9. sedap nya staey..besar2 daging dia..puas makan ni..:)

    ReplyDelete
  10. Sedap makan kat situ tapi dah susah nak makan sana sebab takde tujuan hala situ. Sebelum ni sebab nak ke Muadzam boleh lah singgah situ.

    ReplyDelete
  11. macam orang Johor ni, sarapan sate

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah