Friday, March 31, 2023

Menu Berbuka Puasa ke 8

Assalamualaikum...

Lambat SA  bersiaran hari ni...busy membungkus kurma nak hantar ke client...dari pagi SA busy...ni baru dapat duduk kejap..nak patah pinggang dibuatnya...semalam makan sedap sikit...Pak Zain masak daging cincang...again masak lemak cili api...aduhai..almost everyday masak lemak cili api...itu je yang senang masak kata Pak Zain..

Lepas tu Mak Pah buat tauhu sumbat...lama betul x makan tauhu sumbat...memang menu wajib bulan puasa tu...punya la banyak dia buat...7 ketul potong 2 dah  tentu ada 14 pcs. SA call Lissa tanya dia kat mana..kalau blom balik kerja boleh la singgah rumah amik tauhu sumbat..eh dia x nak plak katanya...last- last tipon Ateh...then ateh mintak tolong hantarkan kat rumah...okey la..alang- alang bungkus mee goreng dan lauk daging sekali...x yah dia masak sahur kan...kebetulan SA memang nak keluar dengan Dania pi isi minyak lepas tu nak beli barang sikit kat Zemart..

Jom tengok gambar..



Daging cincang masak lemak cilik api...


Mee goreng Daging


Tauhu sumbat


Sos by Mak Pah


SA makan tauhu sumbat ni 3 ketul


 Telur bungkus x berapa nak bungkus..

Ada citer kelakar pasal telur bungkus ni...Dania mintak dah last minute..nasib bahan semua ada kat rumah. Awal- awal SA dah suruh dia defrost minced beef tu...masa dadarkan telur tu...guna kuali leper yang x melekat tu...dadarkan nipis- nipis tapi at the end dia x nak melipat masa nak bungkus...ehhh...lagi 5 minit nak berbuka ni...geram betul kita tau.,..last- last macam dalam gambar tu la jadinya...habis licin..sedap kata dania...kalau bungkus lagi sedap tu...hehehe...maafkan lah mama mu ini duhai anak...x tau kenapa telur tu degil x nak membungkus macam selalu...

Sabar je la....


11 comments:

  1. PH mmg plan nak beli dgg cincang weekend ni. Nanti boleh buat masak lemak mcm Pak Zain juga :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya mi goreng mcm tu... sy sukaπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  3. Lma cmkn telur bungkus.. Sdapnya

    ReplyDelete
  4. mi goreng daging..yummy...telur bungkus rebel pulak disaat akhir...yg penting isi dia sedap..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya tauhu sumbat. Telur bungkus tu pun nampak menarik.

    ReplyDelete
  6. cedapnya masak cili api.. telur bungkus tu funny tp nampak sedap sangat tu.. hehe

    ReplyDelete
  7. Teringin mee goreng jugak... but x buat2 lagi.. hari ni menu MA meriah sbb celebrate bday Ayah..tunggu update nya next week yer...πŸ˜‰

    ReplyDelete
  8. Itu namanya telur bungkus ikat tepi🀣🀣🀣
    Tetel tu sedapnya...
    Teringat semalam tengok depa viral beli tauhu sumbat kat bazar ramadhan bukan sumbat tPi cucuk 3 hiris sayur🀭.

    ReplyDelete
  9. Ya ampun! Ada tauhu sumbat. Kecik-kecik dulu suka sangat beli di kantin sekolah rendah. Terasa-rasa sosnya yang sedap!

    ReplyDelete
  10. janji jadi je kak... hahaha.. telur tak bungkus pun boleh

    ReplyDelete
  11. pehh Daging cincang masak lemak cilik api dia

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah