Wednesday, August 29, 2012

Kisah Raya Aku Tahun 2012 - Part 1st Raya


Banyak benau part2 raya aku kali ni...udah feeling2 blogger retis plak kan...x per la..mak bizi nok...
nak buat caner...naik cuti jer macam2 nak kena handle..ada yang nak terbang sana sini la...
internal problem la...minggu depan bos baru nak masuk..xde la aku nak ngadap blog ni secara tegar yer...
Meh citer pagi raya plak...kul 7.00am...kabus masih tebal giler...

 laman rumah Mak Lang berkabus...aman..damai jer..
 see...masa ni sejuk giler sebab kampung aku di kelilingi gunung ganang...
 depan sikit dari parking ni kubur yer...
 petang tu gigih sapu sampah...nama pun rumah kampung kan...
 bahagian belakang...
 ni kat bahagian belakang tp part kebun...
 eh...tiba part salam2..x banyak amik gambar....
 adik aku la ni..x snap betul2...
 mak...along mintak ampun dari hujung rambut sampai hujung kaki..halalkan makan minum..pas tu menangis....adat la tu...
 Angah nyer turn plak..
last sekali adik ipar aku...gigil2 tangan dia first time bersalam ngan fmly mertua kan...
pesal gambar yang lain2 takde..sebab x sempat nak amik gambar...
family photo?
pun takde...masing2 nak berkejar pi masjid..ada yang penat lagi...almaklumlah banyak kerja buat kan...
gambar posing2 tgh laman ada la...tp gambar aku..aku x leh nak tayang...gambar2 yang lain tu...nanti la..slowly la aku publish kalau aku x bz...
ni ler citer raya aku..xde yang menarik..menarik pun part buat lemang every year...
hahahaha....
raya haji tahun ni nak buat lemang lagi...ada yang nak ikut aku feeling2 org kg bakar lemang?
jommmmm...
Riri Yoorin....moh balik Pilah.....


11 comments:

  1. seronok raya kat kg..kty raya kat bangi je..tak meriah..

    ReplyDelete
  2. tak pernah merasa keadaan kampung..umh mak mertua pun bandar..

    ReplyDelete
  3. suria amanda..tulah kita dah transfer pic2 gigih nk menaip nk mengupload gambo tp line internet kt umah semolow itu yg bosan tuh..

    memang2 pagi raya tu pilah kabus sangat.. otw nk g masjid tu mmg kabus n sejuk!!!

    ReplyDelete
  4. best nye weiii dpt feel bakat lemang
    xmo buat trip selain hari raya ke??
    hahaha da mcm buat rombongan plak kan

    ReplyDelete
  5. eh takpe along...lieya suke tgk...update byk2 part pun takpe...best laa bace citer raye.....sonok jek rasenye....

    tu laa tgk kabus tu dah mcm kat sabah tau...sejuk2 nyaman gituuu....

    pic bersalam tu touching....

    ReplyDelete
  6. Keluarga bahagia...... wah teruk tul kabus kat pilah..... macam kat genting rupanya....

    ReplyDelete
  7. Damainya suasana kampung tu. Berkabus pagi2. mesti sejuk ni kalo malam2.

    ReplyDelete
  8. salam aidilfitri... mmg best raya kt kampung..

    ReplyDelete
  9. salam lebaran...cam kat cameron dah kabus tu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah