Wednesday, August 29, 2012

WW>Salahkan Diri Sendiri Kalau Dah Kena Rogol..



Lokasi kejadian Stesen Putra..
bukan nak kata apa..bukan nak dengki...ni semua penyebab kena raba..kena rogol...selamba jer minah ni...
aku yang tgok naik malu...minah ni naik dari Kepong..tp mula2 dia berdiri sampai Segambut dia dpt duduk...mula2 aku x perasan..tp dah nampak ada mamat indon ni duk berbisik sesama sendiri...dan aku pun perasan ada yang amik gambar...then aku pi kat minah ni...aku ckp kat dia.."miss...im sorry..can u sit properly because everyone is looking at you"...dia tarik muka bangun and turun kat Stesen KL...sedangkan biasa aku tgok minah ni turun kat KL Sentral..hurmm...entah la...janji aku dah buat bahagian aku...
bukan apa..as a women...jd tanggungjawab aku utk tegur bila dah perasan mamat2 indon tu persendakan dia..malu giler weh...dia leh x sedar dan sedap jer tido...
aku rasa x salah aku tegur minah ni...bukan apa..mcm2 hal sekarang...jenayah disana sini..x mustahil ada yang aim minah ni...kalau bukan time kerja..maybe balik kerja kan...Kepong tu dah tentu2 black area..



16 comments:

  1. kalau dia kena rogol dek mamat Indon, baru dia hargai teguran awak tu...Bodoh sombong, sentap kena tegur utk kebaikan sendiri, mmg patut pun kena rogol! ~ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. kalau dah kena baru nak menyesal tak guna dah.. harap dia lebih berhati-hati..

      Delete
  2. Kadang2 niat kita baik, tapui pemerimaan orang pula jadi tak baik. :(

    ReplyDelete
  3. hadi..dah tolong tegur pun ..marah plak amoi tu..patutnya malu and say tq..ntah la...

    ReplyDelete
  4. suka agaknya org duk tgk2 dia mcm tu...bajet lawa... pastu kalau kena rogol salahkan org

    ReplyDelete
  5. sombong plak tu
    :p

    tp respek la beb ko bleh tegor dia
    kalo aku sumpah, aku buat bodoh jek

    ReplyDelete
  6. nk tegur salah..tak ditegur lg serba-salah..dh ditegur tarik muka seribu..tu yg tak sedap.

    dh kena raba/rogol baru nk sedo kut.sabo je ler.

    ReplyDelete
  7. good..tahniah awak berani menjalankan bahagian awak tu :)

    ReplyDelete
  8. Sy kagum dgn effort awak! Mcm nie la rakyat prihatin, tegur menegur sesama sendiri. Ingat-mengingatkan. Bukan sohseh belakang2!

    ReplyDelete
  9. tabik kat u lah!

    ReplyDelete
  10. aiyoo tegur pun nak marah apa lagi nak cakap??

    ReplyDelete
  11. bagus ko...berani tegur...
    kita tegur demi kebaikan semua kan...

    ReplyDelete
  12. issh orang tegur dia utk kebaikan bukan utk apa pon klu mat indon tu raba dia free2 jer..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah