Friday, May 8, 2020

Menu Berbuka Ramadhan 14..

Hi korang...

Rasa macam sekejapan jer kita puasa kan...hari ni dah hari yang ke 15 dah kan...pejam celik pejam celik jer dah 15 hari...tak lama je lagi nak raya..tapi SA x leh bayang kita beraya dalam suasana PKP nanti...kalau boleh x nak fikir macam mana...tunggu je la masa tu nanti..so semalam SA x  masak..haha..adik SA, mommy si Dida yang masak...semalam masak goreng-goreng je sebab dh beberapa hari masak lauk berkuah..SA senang sikit bila adik ada kat rumah...dia pun masak sedap...

jom la kita tengok masakan yang adik SA masak..SA bagi jugak la gambar masakan adik2 lain yang diorang kirim semalam...melampau-lampau gambar diorang semalam..eh jom la tgok gambar....


Mee goreng basah campur kerang


Mee goreng mamak untuk Dania


Ikan talapia 3 rasa


Sambal kerang...


Sambal ayam

Kat bawah ni gambar kiriman adik -adik SA...korang jangan terliur tau..SA share sbb untuk korang refer kalau xde idea nak masak je ..


Ikan cencaru bakar sumbat belakang dari si bongsu


Kari kepala ikan jenahak dari si bongsu jugak


Masak Lemak Cili Api Udang campur nenas dari si adik lelaki di Muar


Bubur som som..dari adik no 3


Sagu gula melaka


popia sira


Murtabak maggi


Sayur labu masak lemak putih

Melampau kan masakan diorang...sabar jer la...so hari ni SA plan nak buat cucur udang plak..lauk lain x tau nak masak apa..rasanya ada burung puyuh tu...maybe bleh buat goreng berempah kot..tengok la kang cane...SA tak plan lagi...tghari kang la tengok apa yg ada..

13 comments:

  1. mee goreng ltk kerang..sodapnya..aritu ms husband wat ltk daging suka juga..ada juga soh bli kerang tp tkde..frust..sagu dh bli..buatnya tktau bila...fav tu sagu gula melaka

    ReplyDelete
  2. sedap belaka tu SA! Terliur tengok tp x leh rasa. huhuhuhu...

    P.S. Jom join segmen blog list di blog abam kie yg bakal tamat pd 10 Mei nanti. Peserta terakhir secara automatik akan dpt tunai RM5.

    ReplyDelete
  3. Lain taknak, nak sambal kerang dan mee goreng tu...mengucap panjang nengok, laparnyaaaaa...

    ReplyDelete
  4. Hai SA bila dah tengok lauk orang lain masak kita pun mulalah nak tiru sebab dah takde idea nak masak kan. Tapi kena tengok juga apa bahan ada.

    ReplyDelete
  5. sedap tgk popia sira tu, aduyaii..

    ReplyDelete
  6. alahai..sedap2 semuanya..cik nor dah habis idea nak mask apa ni..thanks sharing menu ni kak..:)

    ReplyDelete
  7. Terliurnya tgk sambal kerang tu..sedap sgt..kalau mkn dgn nadi lemak pun sedap

    ReplyDelete
  8. semuanya menikam mata ni..aduh..terliur.

    ReplyDelete
  9. meriahnya menu.
    Selamat berbuka puasa.

    ReplyDelete
  10. masak lemak cili api udang tu macam best jer

    ReplyDelete
  11. nasib baik saya tengok pagi2..hihihi

    ReplyDelete
  12. selamat berbuka ramadhan 26 harini, SA ^_^

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah