Tuesday, May 5, 2020

Terlupa Kongsi Menu Masakan SA

Hi korang...

Rasanya dah beberapa hari SA tak kongsi menu kan? tak tau la nak cakap kenapa kemalasan melanda. Masa tu hati tengah berbelah bagi dan sedikit sedih kena start kerja dalam keadaan negara kita masih belum selamat. Tapi siapalah SA nak pertikai keputusan kerajaan kan...cuma SA tenangkan diri dan hadapi segala dugaan. Insyaallah Allah bersama kita kan...sebab tu la SA tak share menu- menu yang sempat SA masak...puas dah SA check memang takde menu yang SA masak tu SA share kat blog kecuali SA share kat FB. Melampau tul rasa kecewanya tu kan...hahaha...setelah 2 hari mula bertugas SA dah dapat semula momentum bekerja dalam suasana PKP. Keadaan tak banyak berubah cuma kita kena ikut arahan dan SOP yang dah ditetapkan. Semoga allah permudahkan dan perkenankan doa kita semua umat islam. Semoga dunia semakin bebas dari virus Covid-19.Semalam usai SA sampai kat opis adik SA whatsapp keadaan mak yang diserang darah rendah lagi dan SA jadi cuak sekejap. Nasib adik SA ada kat rumah dan amik EL untuk monitor keadaan mak. Kalau boleh monitor sendiri je sebab kalau hantar hospital akan jadi susah sebab dengan keadaan sekarang memang takkan ada siapa yang jaga mak kat hospital dan keadaan akan getting worst. Nasib adik SA tu nurse kat klinik dan dah biasa dengan keadaan mak yang lately kurang sihat. 

Eh macam dah terlajak intro dah ni...meh la tgok gambar makanan yang SA tak share lagi...


Ayam grilled request by Dania


Baby kailan ikan masin


Rendang ayam pucuk maman


Ikan bilis goreng tempoyak


Sayur kobis goreng


Daging blackpepper


Ayam pencen Masak lemak cili api campur rebung madu


Sambal kerang


Sambal Ikan Siakap


Sotong goreng tepung


Ikan Bawak Goreng Kicap


Sayur bayam goreng

Jangan ditanya masakan hari bila eh...hahaha..malas SA nak susun betul2..banyak sangat gambar sampai confused, ni dah delete skit...kat IG pun tak sempat update.. sabar je la....so korang kalau takde idea nak masak apa untuk berbuka boleh la masuk blog SA ni..dah jadi macam blog makanan plak...banyak citer bab makanan dari citer2 lain...nak citer pasal PKP malas..sama je..nak citer bab product review belum ada yang terbaru...nak citer bab apa pun dah tak reti dah...otak macam jammed...takkan nak citer bab Adam dan  akasia MRT plak kan?bab politik jauh sekali la...nanti la..bulan 5 ni macam slow plak compare bulan lepas...

10 comments:

  1. Memang sekarang ni ramai yang share tentang makanan, Kak SA.

    ReplyDelete
  2. akak punya menu tak pernah tak menggoda

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaaa juadah! Makan grilled chicken dengan sambal bilis tempoyak tu pun dah cukup untuk berbuka hehee.

    ReplyDelete
  4. semoga mak ka sa sentiasa dalam lindungan Allah..nasib ada adek nurse..boleh jaga..
    Aduh wrong timing la bukak blog akak ni...lapaaa

    ReplyDelete
  5. Semoga mak kak sa sentiasa berada dalam lindungan Allah..
    Salah timing la masuk blogakak time ni..hheeh

    ReplyDelete
  6. suka baca blog sa, banyak idea masakan : )

    ReplyDelete
  7. aduh, nyesal jalan sini lepas tengahari..hahahhahahaha...sotong celup tepung tu menggiurkan betul!

    ReplyDelete
  8. Sedapnya kak.. Terliur dak mimi tengok. Nasib baik dah berbuka

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah