Saturday, May 2, 2020

Mee Kari Special Untuk Berbuka Puasa

Hi korang....

Dah 2 hari rasanya SA x update blog..bukan xde yang nak diceritakan cuma emosi sedikit tak stabil..Denga baru-baru dapat arahan untuk masuk bekerja semula. Dengan kes covid 19 yang masih berleluasa dan xde penyelesaian lagi...dengan SA ni bergantung sepenuhnya dengan public transport. Dengan memikirkan kat rumah ada parent yang tak sihat dan mudah berjangkit dengan virus. Dengan diri sendiri yang fragile..mudah jugak berjangkit kalau tak kena gaya..semua sangat mengganggu fikiran SA...SA x tau la penyelesaian macam mana..kena tunggu sampai esok la kalau ada berita baik..kalau tak..SA terpaksa hadap je la...

So hari ni menu untuk berbuka puasa SA buat Mee Kari je...takde lauk lain...kebetulan dapat beli kerang fresh dari jiran sebelah rumah..terus plan nak buat mee kari..puas hati dapat beli 2kg..so berbuka Mee kari je la...







Ni la kerang fresh yg SA beli kat Jiran sebelah rumah

Alhamdulillah rezeki berbuka hari ni..siap bg jiran semangkuk sebab dia bagi tembikai sebiji...selalu je kami berbalas hidangan...SA sekarang tgh risaukan mak SA yang x sihat...mohon doakan mak SA sihat ye...degil la dia nak puasa sedangkan dia x boleh puasa...

14 comments:

  1. Alhamdulillah
    Selamat berbuka puasa.
    Semoga emak SA dianugerahi keafiatan yang berpanjangan

    ReplyDelete
  2. Mee kari ada kerang memang sedap.

    ReplyDelete
  3. Semoga semuanya baik baik aje... insyaallah...

    ReplyDelete
  4. Semoga dilindungi SA sekeluarga ya..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya mee kari ada kerang.... mau bertambah2

    ReplyDelete
  6. Moga Mak SA segera sembuh ya.Buat masa sekarang keadaan memang belum stabil.kalau tengok tu jumlah masih bertambah.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya mi kari..akak suka yg kuah cair2 sikit..

    Semoga mak SA kembali sihat

    ReplyDelete
  8. Susah betul nak beli kerang sekarang. Sejak PKP ni memang tak jumpa lagi kerang :(

    Semoga dipermudahkan segala urusan SA dan Mak SA kembali sihat. Itulah dilemma kita kan bila ibu ayah tak sihat, serba tak kena jadinya. PH pun susah hati juga ni, my mom dekat kampung kata dah boring, nak balik sini semula. Janji nak balik ambil raya nanti, tapi nampak gaya kena hold dulu :(

    ReplyDelete
  9. Sedapnye SA, Nanti nak masak mee kari jugalah boleh masuk list dulu nanti beli bahan-bahan baru masak

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah... sedap hidangan mee kari tu..
    InsyaAllah...mak kak SA kuat. Moga dipermudahkan urusannya dalam menjalani ibadah puasa ini..

    ReplyDelete
  11. Sedapnya mee kari.. bubuh kerang pula.. memang umph..
    Semoga mak akak diberikan kesihatan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
  12. Semoga Kak SA dan keluarga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  13. Allahu...risaunya saya rasa bila kenangkan akak yang fragile ni...uhuhuhu

    ReplyDelete
  14. Wow betul punya spesial ni kak.. Sedap tu mee kari.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah