Friday, March 4, 2022

Bekal Pergi Office Hari Ini

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam kan x sampai setengah hari kat office, lepas tu wfh...hari ni masuk kerja semula...semalam dah sanitize office dah...SA pun dah buat test malam tadi..alhamdulillah masih negative..ikutkan malas nak masuk kerja hari ni tapi memikirkan xde orang kat office untuk apa- apa urusan..so SA masuk je la..

Hari ni SA bawak bekal macam biasa pergi office...kali ni SA bawak bekal untuk sarapan aje...sibuk sikit pagi ni so SA xde entry terbaru...eh...birthday Opick pun tak citer lagi...hahaha...kita citer mana yang ada dulu la eh...yang fresh- fresh je...

Ingat kerang yang SA up semalam yang ramai teruja sebab besar- besar tu...kisah sebenarnya SA nak buat sambal and nak masak nasi lemak...lepas tu malas...kan SA dah cakap..lately ni SA penat dan malas...haha...so SA kena marah ngan Mak Pah. Mak Pah paksa SA kopek kerang tu..lepas tu dia masakkan sambal...haaa  yang sebenarnya nak Mak Pah yang masakkan...okey tak trick SA tu...hahaha...



Hasilnyaaaaa.....sedap..mantap as always...


Pagi ni Pak Zain masakkan mee goreng daging tapi tetiba terselit udang...so bawak la bekal ke office sekali sambal kerang tu


Bancuh secawan kopi

Burppp....alhamdulillah...

Kenyang...tengahari malas nak keluar...kes tinggi...just nak pi bank kejap...singgah Family Mart aje la kejap lagi kang...now dah tiba masa nak tengok movie...eh...buat maggi cup pun sedap ni kan...

Happy lunch korang....

12 comments:

  1. Bestnya ada orang masakkan bekal :-)
    Samalah semalam ada sorang satu dept dengan Mrs.A pulak tu positif.
    Pelik dan geram pun ada dah tahu bergejala boleh pulak dia gigih masuk office sabar yolah.
    Dah buat saliva test jugak dengan office mate sorang lagi ni alhamdulillah negatif so masuk office la kita ya hehehee...

    ReplyDelete
  2. senang bekal kan, malas nak kuar pasal keselamatan.

    ReplyDelete
  3. perghhh rezeki n kneyang btul hari2 ada org tlg bekalkan sarapan / lunch ehehehe. alhamduliah

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap masakan Mak Pah dan Pak Zain.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya sambal kerang. Esok nak ajak asben pegi pasar carik kerang la, teringin pulak bila tengok sambal kerang Mak Pah :P

    ReplyDelete
  6. akak belum makan lagi ni SA. lapar ni

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillahhh.. sedap nampak menu SA...Selamat bekerjaaa ye

    ReplyDelete
  8. Trick menjadi tu kak. Merasa jugak sambal kerang air tangan Mak Pah. Mi goreng Pak Zain nampak sedap tu. Untung gak dapat bawak bekal.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah