Saturday, March 12, 2022

Kerisauan Seorang Nenek...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Nenek mana yang tak risau kalau cucu yang sihat walafiat tetiba demam panas kan....jangan kata Uwan ni ha risau..mama ni lagi plak..sebu perut bila anak demam...perut lapar jadi kenyang.... Atuk dia lagi tak senang hati....   




Uwan Dania ni cengeng skit....nangis je dia risaukan cucu dia...SA berjaya asingkan dia tadi..paksa dia berkurung dalam bilik jangan keluar sementara waktu...kena keras skit la...takut berjangkit demam...kalau semua dalam rumah ni demam macam mana plak kan..

Uwan terus berdoa dan bacakan yassin untuk cucu dia...meleleh2 la air mata dia...allahu....risau plak SA ni ha....ikutkan Mak Pah ni siang tadi hypo...dah lama x kena hypo tetiba kena...berpeluh- peluh dan menggigil...tapi sebenarnya alah sendiri...selalu sebelum cuci buah pinggang Mak Pah kena rehat dulu...mandi dans ejukkan badan...ini takde...lepas dari hantar Dania pi klinik tengahari tadi...dia terus buat je dialysis dia...so badan tu terperanjat sebab terlampau penat kan....Mak Pah dialysis bukan guna apa- apa bantuan machine...buat manual...sebab tu dia perlukan tenaga yang banyak...kalau badan dah letih mana nak datang tenaga kan....ni dah tau sendiri kesan dari perbuatan dia...baru dia tau...Ikutkan Pak Zain nak hantar ke Hospital je tadi...nasib tau macam mana nak handle situasi cemas macam ni...

Now SA plak rasa nak demam...tapi macam biasa la...SA x nak tunjuk...kalau SA tunjuk nak demam kang lagi susah..sape nak uruskan makan minum mereka- mereka yang x sihat ni nanti...kelam kabt betul SA hari ni...harap- harap Dania terus sihat...esok kita buat saliva test lagi....

12 comments:

  1. Aamiin.. semoga semuanya dipermudahkan yer

    ReplyDelete
  2. Semoga semua urusan dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  3. Mak kau lawa...(pinjam ayat Do dalam cerita nasib doremi)
    Berkilauan Mak Pah dalam persalinan emas sedondon dengan cermin mata tu...
    Semoga semuanya dalam rahmat Allah­čĄ▓

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan urusan akak sekeluarga..amin..

    ReplyDelete
  5. Alahai Uwannya pun sakit ye. Kak SA stay strong. Semoga dipermudahkn urusan

    ReplyDelete
  6. Allahu semoga yg baik2 ja utk family akak

    ReplyDelete
  7. alahai...risau nenek tu, dah la dania tgh exam kan. moga cepat sihat yer.

    ReplyDelete
  8. take care.. semoga cepat sihat dania dan semuanya sihat2 belaka

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkan semua urusan kak SA. Take care.

    ReplyDelete
  10. ala..sebak pulak tengok muka mak pah...

    ReplyDelete
  11. Cucu paling rapat hari hari bersama mesti risau. Mama lagilah risau. Semoga Mak Pah pun jaga diri dan jaga kesihatan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah