Tuesday, March 22, 2022

Lunch Di Papakaya....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Lunch tadi SA dan kawan SA makan kat Papakaya (read:Paparich) NuSentral...sebenarnya dah lama x makan kat sini...plan asal nak tapau..tapi macam malas plak..kebetulan orang x ramai so last minit decided makan kat situ....maka kami lepak la situ makan sambil- sambil borak...

Bukan selalu kami dapat lepak makan sama- sama. Nak- nak kes makin tinggi ni biasanya kami bawak bekal atau tapau lepas tu makan kat tempat memasing je....



Barley panas...


Menu kawan SA...x ingat plak namanya


Tuan tanah kelaparan lepas tu tonsil sebelah kiri plak bengkak


Kuew Tiaw Beef With Ginger


Settled....

Tengah- tengah makan SA tersedak..terbatuk- batuk la SA...peritnyer tekak yang sememangnya dh perit.Lepas tu dengan tonsil sebelah kiri membengkak kan..so makan tu takde nikmat...apapun SA malas nak layan so SA biarkan aje...makan je macam biasa...lapar punya pasal settle makanan SA....

Office dah settle sanitize...so kami dah naik ke level masing- masing...esok lusa x tau la apa plak kan...harap- harap takde la kes lagi...dh penat dengan semua ni......


15 comments:

  1. Kak Kalau tonsil ni kena operation kan kak. Makcik PC tonsil kena operation sebab kesannya kerap bengkak, demam. Kadang bila luka jangkitan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau selalu sgt kena mmg kena buang la..kena operation...tp kes akak mmg jarang2 kena and doc x advised untuk operate...

      Delete
  2. Selamat menjamu selera
    Semoga cepat sembuh itu tonsil

    ReplyDelete
  3. sedapnya nengok menu kawan dan menu SA, tonsil kalau bengkak boleh buat demam tu kak

    ReplyDelete
  4. Betul SA..kalau melayan perit tekak mmg tak ada selera nak makan. Tapi abaikan je sebab perut lapar..hehe...

    ReplyDelete
  5. Betul SA..kalau melayan perit tekak mmg tak ada selera nak makan. Tapi abaikan je sebab perut lapar..hehe...

    ReplyDelete
  6. Semoga tonsil SA cepat baik.
    Itulah kena lawan jugak sakit tu kalau tak nanti perut lapar lagi macam-macam yang serba tak kena

    ReplyDelete
  7. Uish dah lama tak makan kat sini juga ni :)

    ReplyDelete
  8. perit sangat kalau kena sakit tonsil..nak menelan air liur pun rasa sakit yang amat. moga akak cepat sembuh yer..:)

    ReplyDelete
  9. suka gi NU sentral dulu, byk pilihan nak makan mana...

    ReplyDelete
  10. tuan tanah tu tak sihat pun mantain segak comey..🌹🌹🌹

    ReplyDelete
  11. Lamanyaaa tak makan papakaya. Hahaha. Masa stay di ipoh kerap makan nasi lemak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah