Tuesday, April 28, 2020

Menu Ramadhan 3 & Ramadhan 4 Dari Dapur Suriaamanda

Hi korang...

Hari ni SA rajin skit...rajin nak update blog..kerja opis semua dah settle..so SA amik kesempatan ni update la masakan SA puasa ke 3 dan ke 4 hari tu. SA sekarang masak memang ikut selera mak SA. Korang yang awal2 follow blog ni sure tau tahap kesihatan mak SA kan. Ni sekarang mak SA ada masalah selera makan akibat terlampau banyak makan ubat.Masa puasa pertama hari tua apa yang SA masak tu dia tarik muka tau...muncung panjang sedepa..dikuit- kuit makanan..last2 masa moreh lepas terawih terus buatkan mee goreng basah. Baru la mak makan siap bertambah..Sejak tu SA akan tanya nak makan apa kalau nak masak..Ikan apa semua dia dah x lalu nak makan tau...

So..jom kita tengok apa yang SA masak, tapi gambar dah terbalik..korang tgok je la erk...

MENU RAMADHAN 4


Rendang pucuk pegaga campur kaki dan pedal, hati ayam


Tauge kasar goreng


Tauhu sumbat


Sos tauhu sumbat


Ayam penyet yang x berapa nak penyet sangat


Sambal ayam penyet


Kurma Palestinian


Suka sebab lembut, juicy dan besar2..ni kotak kedua


MENU RAMADHAN 3


Perut lembu masak lemak cili api campur rebung


Ayam goreng mamak style


Ikan keli goreng mamak style


Kuew tiow goreng untuk moreh


Kuew teow Kungfu for mak untuk moreh...

Nampak meriah kan...

Meriah sebab permintaan mak..memang macam ni la masakan SA hari- hari...semua kena ikut selera mak...ikutkan memang pening..tapi apa yang mak nak makan tu memang itulah yang SA dan yang lain usahakan...sementara SA mampu tunaikan apa yang mak nak makan...sementara SA masih WFH ni kan...Korang mohon doakan Mak SA sihat..risau bab selera makan dia je ni...bila dia takde selera, automatic kami yang kat rumah ni problem selera gak..hati jadi x sedap kalau mak tak makan atau makan sikit sangat..pening fikir tau korang...hehehehe..

18 comments:

  1. Moga mak kak SA sihat segeraaaaa...sedapnyaaaaa makan tuu....macam kat kedai lah tengokkk hehee..

    ReplyDelete
  2. Terliur dengan masak lemak cili api perut dengan rebung.

    ReplyDelete
  3. Bila tengol menu Kak SA ni, rindu pula nak makan ayam penyet dan kuey teow kungfu.

    ReplyDelete
  4. Banyaknya masakan...sempat ya...pecal memang kegemaran

    ReplyDelete
  5. Ramainya menu
    nampak sedap semuanya

    ReplyDelete
  6. tuuu diaaa SA meriah nya menu , alhamdulillah

    ReplyDelete
  7. meleleh air liur tgk makanan yg akak masak ^_^

    ReplyDelete
  8. sedap2nya menu.. nak berjiran la gini :)

    ReplyDelete
  9. Terliur pulak tgh hari tgk gambar makanan akk ni..hahahaha

    ReplyDelete
  10. Meriahnya menu..kuew teow kungfu favourite tu

    ReplyDelete
  11. Mcm akak jugaklah SA..minta anak masak apa yg teringin nk mkn,selera org tua,yg sakit tak sama dgn selera,anak2..

    ReplyDelete
  12. Drooling aih tengok perut lembu masak lemak tu :p

    ReplyDelete
  13. meriah tengok menu-menunya..sedap

    ReplyDelete
  14. agaknya kalau saya duk rumah pun macam tu, mesti risau sebab mak makan sikit aje...

    ReplyDelete
  15. rendang pegaga tu.. sedapnya kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah