Friday, November 26, 2021

Aydan Mengamuk Tuntut Janji Mamalong....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni nak citer pasal si bertuah Aydan ni...bukan Opick..hehehe...semalam dibantainya mengamuk...mengamuk dalam kereta sebab nak datang rumah...nak jumpa atuk dan mamalong...gara- gara mama berjanji ngan dia kalau dia potong rambut mamalong belanja KFC untuk semua orang...tapi mama cakap KFC hari Sabtu la sebab Sabtu SA nak buat photoshoot si kembar dengan kasut pallas...ehhhh.....semalam dia dah tuntut dah...ibunya call masa tu dah pukul 8.20pm...dengar la suara dia tengah mengamuk...SA mintak cakap ngan dia and pujuk dia...nak tau dia cakap apa...kalau macam u Aydan nak pergi rumah mama...kalau mama x bagi,..Aydan nak pergi rumah Pak Ngah sekarang jugak....muahahahahahha....nak tak nak kena la bagi dia datang rumah....so datang la dia kat rumah malam tadi..Aydan nak makan nasi katanya...atuknya gorengkan la ikan....beria betul dia makan...

Kesian plak SA...lepas ni tak leh la challenge dia bab potong rambut dan mama belanja apa- apa. Sebabnya dia mintak potong rambut dan tuntut janji mama...aduhaiiiii la anak...x leh janji la kalau macam ni...hehehehe.....nasib x cakap nanti mama bawak Aydan naik keretapi...sebab dia adik beradik x pernah lagi naik keretapi...setakat janjikan KFC okey lagi la kan...hehehehe....SA dah pesan kat ibunya tadi hari ni bawak datang rumah, suruh dia ikut Atuk amik mama nanti and mama belikan KFC.....


Ni la anak bertuah tu...banyak songel...kalau bab bercakap  x henti- henti...memang kalah kalau bercakap ngan dia


Dah rapat dah ngan Opick...kalau dulu susah nak rapat....meybe sebab dh besar kan


Comel jer...


Dah boleh gang


Jangan bertumbuk dah la

Aydan dan Opick ni lain- lain karakter...Aydan walau lasak tapi dalam hati ada taman. Opick plak x leh duga..bab bergurau memang kasar...lasak memang lasak la kan...budak- budak lelaki kalau x lasak memang x sah...Apa pun dalam lasak tu ada la lembutnya....Semoga keduanya membesar menjadi anak yang bijak..ni dua- dua ada potential jadi kegilaan para gadis nanti ni....hahahaha.....

10 comments:

  1. dgn budak2 kalau berjanji mmg dituntutnya sampai ke lubang cacing kak haha

    ReplyDelete
  2. Hahahaha.. budak2 kalau kita dah janji, memang dia menuntut selagi tak dapat, ahhaha

    ReplyDelete
  3. Bestnya karpet tebal macam tu... Nampak selesa je lepak...

    ReplyDelete
  4. Pandainya dan ingat pula janji mesti dikotakan..comel dia Nak makan nasi, atuk gorengkan ikan, bertuah sungguh.

    ReplyDelete
  5. Nasib baik berjanji mkn kfc kan..hehe

    ReplyDelete
  6. Ya Allah..sama macam anak adik ammi. Dh pandai tuntut. Siap cakap "haritu Ummi cakap..haritu Abi cakap".. bermodalkan haritu je dak kecik ni

    ReplyDelete
  7. Lepas ni kena fikir masak-masak dulu sebelum berjanji, Kak SA. Cepat betul Aydan tuntut janji.

    ReplyDelete
  8. dengan budak kalau janji yg mereka nak konfem laju aje menuntut

    ReplyDelete
  9. Bagus Aydan ni..Dia takmo mamalong berdosa mungkir janji..Tu dia tuntut janjišŸ¤£

    ReplyDelete
  10. paling takut bab berjanji dengan budak-budak. diorang bab tu memori memang kuat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah