Saturday, November 27, 2021

Dah Dapat KFC Idaman Aydan...

Assalamualaikum....

HI korang...

Puas dh hati si Aydan semalam....cumanya dia lambat sampai rumah so dia terlepas ikut Atuk jemput mamalong.. Atuk malas nak tunggu terus je jemput mamalong and terus la pi beli KFC...janji dah pun ditunaikan...so SA xde hutang dengan dia...paling best tengok dia senyum nampak KFC..masa dia sampai tu SA kat atas mandi ..so kena la tunggu mamalong siap dulu baru boleh makan..nasib ayam goreng panas-panas lagi...

SA amik Wow Bucket 12pcs tu dan add on cheesy wedges 2 set yang large. Wow bucket tu patut ada black sesame ball tu tapi dh habis...so ganti ngan whipped potato..boleh la..malas nak pertikai...cumanya SA x check plak masa ambik tu...xde soa dibekalkan macam selalu...the way minah tu layan SA pun macam hape ..sebab SA leka depan kaunter tu nak pilih apa yang nak beli..biasa la tu kan...then dia tanya agak kasar "nak order ke kak?" sA pandang dia dan cakap " sabar jap...nak tgok menu" pas tu SA tgok dia balik...then SA ckp kuat2...okey saya nak order ...mulanya dia buat derk je borak ngan colleague dia...Sa sabar lagi SA ckp elok2 "Excuse me..i would like to make an order now...." Baru dia pandang....ooo manager rupanya sbb pakai baju kaler light yellow...ada SA kisah...ingat ko tgh layan customer dan dari duit customer tu gaji ko dibayar..jangan sampai SA jahat mulut cakap macam tu kat dia...kalau x fikir janji ngan Aydan SA pi KFC lain...hihihi...nasib mood SA okey...tp tu la..sampai rumah xde plak sos daalm packet tu...malas nak bising guna Je sos kat rumah..



Order SA dh ready


Ingat nak amik nugget ni...tp kang x abis plak banyak2


Pas tu bukak kotak...eh..kenapa banyak bahagian dada...ermmmmmmg minah tu pedajal SA la tu...thigh xde, drumstick 2 je..selebihnya dada.....bising Pak Zain..takpe SA ckp hari ni hari dia...


Dah get ready masa ni tunggu Aydan


Cheesy Wedges fav so mmg kena ada lebih


Whipped potato


Coaslow eh betul ke eja...arh lantak la


Budak muka puas hati


Tengok la mukanya..


Budak yg x leh janji ni...


Geram je...tgok la badannya tu ha...


Ajak amik gambar buat muka


Tgok ni...bab rosakkan gambar no satu


Muka happy dia bila dh dapat KFC..

 

Bukan makan banyak pun...sebab dia suka drumsticks ngan kepak tp ada banyak dada je plak....takpe la..nanti mama beli drumsticks banyak2 boleh la mama buat KFC plak...Takpe biar orang buat kita kan....jangan kita buat orang...masa tu mama dah request dh...tp minah tu x layan kan....buat kerja biar la ikhlas...ikut la kehendak customer...ikutkan geram dan rasa nak complain...tapi x berbaloi la...Biar la diorang...

Jumpa nanti next entry..

12 comments:

  1. Cheesy Wedges tu memang mesti kalau ke kepci

    ReplyDelete
  2. Nampak muka ceria Aydan tu dapat makan KFC.
    Nak ckit boleh..?

    ReplyDelete
  3. Kemain muka hepi dpt makan kfc ye.. Ayam pun mmg pebret uyum jgk.. Dpt makan kulit ayam lg la dia suka haahaha

    ReplyDelete
  4. ramai orang complaint pasal KFC sekarang. dulu service KFC terbaik. sekarang teruk sangat dah.

    ReplyDelete
  5. Kalau saya request bahagian ayam tertentu, saya akan tengok staf tu masukkan bahagian apa dan saya akan bukak on the spot kotak tu lepas dia bungkus untuk kepastian. Kadang ada je staf yang tak ikut permintaan kita sedangkan ada je part yang kita nak tu.

    ReplyDelete
  6. Pernah terbaca dekat Twitter, ada pekerja KFC kata, kalau customer request certain parts, atau taknak certain parts, dia akan bagi yang customer taknak tu. Dia kata padan muka, sebab customer demand. Masalahnya apa yang demand, kan? Kita cakap elok-elok pulak tu. Pernah sekali saya beli bucket KFC u dekat KFC KIPMART Senawang, cakap tak nak dada, taknak kepak. Dia bagi semua dada dan kepak. SA rasa? Dalam hati memang panas lah.. kalau katalah part yang saya mintak tu tak ada pun, bagitau lah kan. Geram dan rasa tertipu.

    ReplyDelete
  7. memang hangin satu badan klu org layan kita macam tu..huhu

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaa mkn kfc ramai2.. layannnn

    ReplyDelete
  9. Seronoknya Aydan makan kfc
    sampai tak sempat bersila

    ReplyDelete
  10. Uii, memang sakit hati ar membacanyaaa..Hm, nak marah pun..agaknya org tu pun lupo....

    ReplyDelete
  11. muka hepi Aydan dapat tuntut janji mamalong. hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah