Monday, November 8, 2021

Dinner Di Dusun Pak Din, Port Dickson

Assalamualaikum....

Hi korang...

Dinner Sabtu lepas...takde plan pun sebenarnya...just kesian ngan Dania masa tu...sepupu- sepupu semua pi berjalan. Ada yang pi I-City Shah Alam..dan dia tak kemana- mana. So petang Sabtu tu jugak SA ajak Atuk pi makan kat PD. Mulanya Atuk x nak pergi and ajak makan kat area Seremban aje. Apa la yang ada kat area Seremban tu. Kebetulan kawan sekolah buat bachelor party diorang kat PD and dinner kat Dusun Pak Din ni.. So SA decided makan kat sini..

Dusun Pak Din ni terletak di dalam kawasan perumahan di Taman PD Utama. Kalau korang tak pernah dan tak familiar area PD boleh la guna Waze atau google map . Type jer Dusun Pak Din sure korang sampai punya. 



Pintu masuk...kisahnya waze bawak masuk bahagian dapur diorang...ikutkan pintu masuk bahagian atas...tapi ok gak ikut waze takde la susah Mak SA nak turun dari bukit tu...


Amik gambar kat sini...Dania bad mood x nak amik gambar...ok la...bagi dia ok dulu...


Ni kawasan dia...


Check menu kat barcode tu..kalau tak leh boleh guna page FB diorang


Teh o ais limau


Barli panas for SA


Teh o dan fresh orange


Pakcik ni main tipon jer kerja dia...


Gelap la gambar...cahaya tak banyak


Berpeluh2 muka


Dengan budak bad mood


Pak Zain makan Char Kuew Teow Luar Biasa...Sedap katanya


SA punya Mee Udang Luar Biasa...okey la udang fresh cuma pedas giler...udang jer habis mee SA usik sikit je


Dania order chicken chop


Curi2 amik gambar dia


Sedap la kat dia tu


SA yang kepedasan..


One more pose ngan dia..ni pasang flash


Penat sebenarnya


Mak SA makan Nasi ayam bakar...lambat sikit makanan Mak SA sampai...

Total makan kat sini RM78.00.. Murah kan?

Kalau makan kat seafood restaurant maybe dah kena ratus- ratus...ok la..sebenarnya Dusun Pak Din ni viral kat IG...cumanya kena pandai cari sudut menarik untuk bergambar...sebab SA x nampak pun speciality tempat ni cumanya tempat makan macam dalam Dusun la...kalau letak banyak skit lampu dan tarikan lain sure boom tempat ni...masa SA datang pun tak berapa ramai orang...mungkin awal lagi kot sebab waktu perniagaan 6pm -12 pm. 

SA dah plan staycation berdua ngan Dania minggu ni...tapi takde la pi hotel yang hebat- hebat...janji boleh bawak dia staycation sebelum dia Trial Exam 22hb. Lepas tu nanti nak bawak gak staycation kat area lain sekali ngan atuk dan uwan dia. Untuk kali ni biar berdua jer ngan mama dulu..so Khamis Jumaat nanti SA cotiiiiiii.........

11 comments:

  1. memang murah dengan harga bawah RM100

    amat berbaloi untuk dikunjungi

    ReplyDelete
  2. Ingatkan makan Musang King @ Dusun Pak Din...hahahaha
    Awat Dania badmood...bendera Jepun ka..hihihi

    ReplyDelete
  3. Menarik kak, kalau siang mesti lawo kan... nampak redup tenang je... akak xmakan pds ke kak? Ke tak boleh mkn pds sbb ada masalah gastrik? Sebab jarang org nogori tak makan pedas

    ReplyDelete
  4. wah..murah tambah sedap..memang berbaloi la..:)

    ReplyDelete
  5. alololo budak badmood..murah juga la makan utk 4 orang tu kan kak..nak terai la g sini

    ReplyDelete
  6. kalau lighting restoran lagi cerah, mesti elok kan :D

    ReplyDelete
  7. bergelap-gelap tu takde nyamuk ke?

    ReplyDelete
  8. Jom SA g jb hujung bln.. Bw dania jln2.. Kita terjh kenduri anak sos lin tu hehe

    ReplyDelete
  9. alolo kesiannya dia bad mood. nanti bawak pergi staycation harap kembali ceria

    ReplyDelete
  10. macam banyak nyamuk je,... tapi saya suka tempat mkan amacm ni... aman sikit. tak la risau kereta motor.. maklumlah anak ramai...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah