Thursday, November 18, 2021

Mama & Daughter Bonding Day 2 Part 1

Jalan- Jalan Ke Pavilion & Sungei Wang Plaza

Assalamualaikum...

Hi korang...

Kita sambung perjalanan bonding mama daughter yang tergantung...dah hampir seminggu plak trip ni kan...SA menghabiskan masa 1 jam lebih dengan Dania kat Pavilion. Memandangkan kami keluar awal pagi kan...so takde apa sangat pun kat area Bukit Bintang tu...kami mengejar masa jugak sebab Dania kan nak attend kelas online pukul 2.45pm. Ada banyak jer port nak bergambar tapi korang faham la anak dara tu...ntah apa yang dia tak suka nak bergambar pun x tau la..so SA banyak paksa dan amik gambar curi- curi la...dia kata dia x tau macam mana nak posing...hahaha...memang berbeza la ko anak oii dengan mama...hahahaha....

Pagi sebelum jalan- jalana kena la isi perut dulu kan...kang tau dek Pak Zain cucu eh berjalan ngan perut kosong memang kena sembelih la mama dia...tapi selama 2 hari tu memang x pernah la cucu dia kelaparan...hehehe...memang baik punya bagi makan..



Nescafe tarik mintak gelas dibaginya cawan je...x bagi minum banyak la tu kan...


Roti telur for Dania


Anak dara ni degil..dah ajar jangan minum ais pepagi...dia nak jugak milo ais..


Roti sardin for mama...

Then kami decide pi Bukit Bintang naik Monorel jer...bagusnya system monorail ni setiap kali sampai last station ada team services yang akan sanitize Monorail...memang kita hidup dalam norma baru la kan...tak bebas dah macam dulu...tak tau la sampai bila kuman Covid 19 ni nak lenyap dari mukabumi ni kan....


Macam biasa dia suka amik gambar candid, tapi candid dia selalunya gambar cantik


One more candid


Selfie dalam monorail



Nampak...pekerja services ni bersihkan dalam monorail


Gegar plak candid ni...sampai kat BB kami terus keluar ikut laluan Lot 10


Sempat mama amik gambar monorail...tunggu gak dia gerak...eh....x gerak- gerak...ah lantak la...


Selfie lagi dalam Lot 10...


Selfie is a must


Perangai sangat mama ko kan Dania time amik gambar





Rupanya Pavilion tengah sibuk deco - deco untuk Krismas. Biasa la kalau ada jer perayaaan mesti mana- mana mall akan meriah dengan decoration yang canggih- canggih kan...cantik sangat deco Krismas kat Pavilion...memang jadi tarikan...masa SA pergi ni tak ramai la orang...bleh la amik gambar suka hati...

 

















So korang kalau nak amik gamabar cantik- cantik boleh la terjah Pavilion...last week macam ni la deco kat luar Pavilion tu...kat dalam pun diorang tengah deco tapi blom siap dan x boleh masuk area main concourse tu...Nanti la bila- bila kalau ada kesempatan boleh la pergi tengok deco kat dalam plak...

Kemana kami kat dalam Pavilion tu?

Shopping laaa....masa ni tak banyak gambar amik...SA sempat la shopping baju 4 helai dan Dania pun sama shopping kat Padini...

Tunggu update next entry ye....macam banyak gambar takde ni...hahahaha....ntah terdelete ke apa ni...

7 comments:

  1. puas hati jalan macam ni..banyak tempat menarik nak bergambar..:)

    ReplyDelete
  2. Macam sisters la SA n daughter..hehe
    Bestnya jalan2 Pavi.. lama giler tak pi sana..
    Last Aini pi 10 tahun yang lepas..hahaha

    ReplyDelete
  3. bestnya jalan-jalan time tak berapa ramai orang camtu. puas hati sangat dapat pula pergi banyak tempat menarik tapi lawa la gambar-gambar SA ni

    ReplyDelete
  4. ammi baru few times je gi Pavi..
    geng merayap semua dah beranak kecik..nak ajak merayap pun payah

    ReplyDelete
  5. hahaha kita pun dah lama x jejak Pavi n bkt bintang oii hehehe

    ReplyDelete
  6. Lama dah tak jalan-jalan macam ni. Rindu zaman sebelum norma baru.

    ReplyDelete
  7. Bila tengok akak ngan anak keluar jenjalan cenggini. Jeles plak rasa. Kalau macam ni nak balik kampung lah hujung minggu ni dating ngan mak. Ha3.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah