Thursday, July 14, 2016

Bila Tak Sihat Selera Ke Laut Dalam

NASI GORENG PAPPRIK + IKAN BILIS GORENG+ TELUR MATA

Dari Isnin lepas selera ni meragam..perut lapar tapi tekak rasa tak sedap...demam daan sakit tekak sekali pakej batuk kung kang yang rasa azab sangat...ish..mengomel je aku ni kan..sakit kan penghapus dosa...tapi aku memang tak suka bab batuk..biar lah demam ke selsema ke..jangan batuk..sebab apa? sebab batuk akan datang sekali ngan kawan dia yang paling akrab iaitu si SEMPUT...haaa...ni aku tengah semput la sebenarnya...dengan ekon maha sejuk...menambahkan lagi hebat batuk aku tuh...bagai nak tercabut kerongkong...stok batuk yang tak henti sampai rasa nak putus nyawa...pas tu muka merah...ngan meleleh airmata..pernah kena?

Petang semalam aku pi IJN macam biasa, sayangnya banyak halangan aku hadapi...perjalanan rasa jauh sangat sebab hujan lebat..dengan Monorail plak problem..dengan tunggu taxi dalam hujan..sib baik  ada payung...dengan jammed, tambang taxi jadi double..biasa RM6 sekali aku kena RM12 .....sekejap je pi tgok mak...abah ingat aku tak datang so dia dah siap2 beli nasi dah...makanya aku bawak la nasi yang aku beli balik rumah....jadi habuan aku la....tetapi....haaaaa...ni nak citer skit...nasi tu takde rasa, so aku begakan la skit...sebab tu korang  leh nampak ada additional lauk ikan bilis goreng dan telur mata.....



CUBA LA MENIAGA DENGAN JUJUR


Orang meniaga kan.....tapi tu la orang kita ni...asyik fikir untung je..tapi tak fikir pulak kualiti makanan...nasi goreng yang ada mixed vege skit...ngan daging papprik...jangan kata Abah aku...aku tengok pun takde selera, meniaga tu biar la jujur...bagi la kualiti sepadan ngan harga..aku bayar RM11 kot.....sampai rumah...aku panaskan balik dalam oven..aku goreng ikan bilis ngan telur mata..pas tu masa makan curah kicap....haaaaa.....nalaaaaaaa.....sedap plak aku makan sensorang....budak rumah lagi dua orang tak balik lagi...setel aku makan sorang...tak pernah2 makan habis..terus habis plak....tapi mengidap jugak la...malam aku semput..batuk teruk..makan ubat pun batuk melampau2...haih penat dah batuk ni...segala petua aku dah amalkan dah...ntah bila nak ok...sekali kalau dah demam...pakej aku dapat...pas tu elok dalam jangka masa lama....makin dah tua ni..makin macam- macam perangai badan ni aih......

Alhamdulillah dapat gak aku buat satu entry yang ntah apa2...

korang jangan boring eh...

momentum tak sampai lagi ni...takde cerita nak update...cerita raya pun takde sebab tak beraya...

tunggu update seterusnya ye kalau aku ada rajin.....

25 comments:

  1. jangan makan ikan bilis la kakak..kan bisa tu dah tau batuk...rehat lebih sikit jangan lupa makan ubat! hepp!! babap jugak kang!

    ReplyDelete
  2. tu lah beza orang yg meniaga ikhlas dgn tak ikhlas...

    ReplyDelete
  3. Semoga sis cepat sembuh dari batuk..

    ReplyDelete
  4. tambah2 musim ry ni .. lagi la depa buat sambil lewa je mknan tu kak ... kena sekali kat kedai kat area sg merab bangi ni ...
    dah la order lmbt mknan sampai lambat ..sampai mknan ..ayam seketul pun tak de dlm nasi goreng cina ... telur pun xde yg ade kacang pis 2-3 ketul ngan karot ... rasa tawar mcm goreng dgn minyak je .. kesian kat anak ..dah tahu pekerja msih lagi bercuti si tokey jgn gatal nk buka kedai .... meniaga tak jujur org tegur buat muka masam ... hmmm

    ReplyDelete
  5. jaga diri kak.. semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. tk makan ikan bilisss hehehe .. tp bese la orang niaga ada yang jujur ada yang tak terutama bab makanan ni ha

    ReplyDelete
  7. ramai peniaga macam tu kak. harga makanan tak setanding dengan rasa. tau nak untung cepat je, mana keberkatan entah.

    ReplyDelete
  8. uish. dah ler mahal. pastu plain je. kita pun x puas hati macam tu. begakan tu apa kak SA.

    ReplyDelete
  9. Moga suria cepat sembuh. LeYa pun ade semput jugak

    ReplyDelete
  10. sabo ajer la kan...
    peniaga oh peniaga.

    ReplyDelete
  11. kalau nak komplen hari2 ada entri .. ok juga kan cam ni ..

    ReplyDelete
  12. berniaga nak untung je, rugi tak nak... ambik bad review... nanti tak ada org nak jejak dan beli br tau!

    masaklah sedap2... pasti kat ceruk mana berniagapon customer akan cari betul tak?

    ReplyDelete
  13. Boleh juga layan dan laju jer makan. Asalkan berkuah. :)

    ReplyDelete
  14. kadang-kadang masak simple sendiri lagi sedap dan berbaloi kan

    ReplyDelete
  15. Hehehe bab2 jual beli ni..kena laa ikhlas..kesian kat pelanggan kan kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah