Tuesday, July 12, 2016

Raya Yang Sederhana 2016

assalammualaikum...
Semua dah start keja? ke masih mood cuti? sakan korang beraya kan..tahun ni dugaan besar buat aku dan family...mak masih sakit..masih blom ada tanda2 sihat sepenuhnya..dia pun dh rimas kat hospital..tapi nak buat macam mana.

aku kehilangan momentum nak update blog..x tau nak mulakan dari mana...yang nyatanya semangat nak update blog sangat jatuh..macam-macam dugaan aku hadapi lately..tapi insyaallah aku kuat untuk hadapi...walau aku tak beraya sakan..buat jugak persiapan raya...tetap beraya cuma bezanya sambut kat hospital je...malam raya sebak bukan kepalang sebab buat pertama kalinya malam raya kami tanpa mak abah di sisi...syahdu sangat2...sekarang baru aku faham perasaan orang yg hilang ibu ayah..sedih memang tak terkata..

sempat masak dua jenis rendang ubtuk dimakan dengan nasi impit dan lemang..lemang beli je malam raya tu...


Rendang daging


Rendang Ayam Kampung

Allah tak turunkan dugaan pada umatnya andai dia x sayang kan...alhamdulillah..kami sekeluarga terpilih untuk menerima dugaan..takpe la tak beraya pun..bukan tahun ni je ada raya kan..tahun depan ada lagi...
semoga allah makbulkan impian kami nak lihat mak sihat seperti sediakala...ya allah...ringankan lah bebanan yang mak tanggung....sembuhkan lah dia seperti biasa..
Amin...


13 comments:

  1. semoga dpermudahkan semuanya kak..aamiin

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam SA..Murni dah start kerja dah..Selamat Hari Raya buat SA sekeluarga..

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan semuanya kak.

    ReplyDelete
  4. sedapnya rendang tu..huaa..selamat hari raya SA

    ReplyDelete
  5. semoga mak akak sihat seperti sediakala insyaAllah amin

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan semuanya buat akak dan keluarga. Semoga mak akak sihat seperti sediakala. Amin.

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan kak .... selamat hari raya

    ReplyDelete
  8. utama kan yg penting dulu kak. Blog tu jatuh no lain dulu. Jgn fikir banyak sangat kak ye, saya pun mood raya blog ntah ke mana

    ReplyDelete
  9. moga dipermudahkan segalanya buat kak sekeluarga ... memang kalau orang yg kita sayang tak sihat, takda mood nak buat apa pun. Selamat hari raya kak! :)

    ReplyDelete
  10. takpe kak..raya haji 2 bulan lagi..semoga akak dan keluarga tabah hadapi ujian ni..

    ReplyDelete
  11. Raya yang sederhana..takpe kak janji ada ibu tercinta

    ReplyDelete
  12. Rendang daging dan ayam.. dua dua my feveret..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah