Tuesday, July 19, 2016

Teringin Rendang Itik Air Tangan Mak...


RENDANG ITIK RAYA 2014

Belek- belek gambar lama...terjumpa gambar rendang Itik ni....ya allah sedapnya...teringin sangat..tapi nak yang mak masak.....boleh?


Memang tak dapat la...

Mak tak sekuat dulu...kalau nak makan kena masak sendiri...mak kena pantau dan kena la aku ikut arahan demi arahan...

Tak sabarnya nak tunggu mak keluar wad macam biasa....abah pun dah lama sangat kat hospital..semua pekerja pun dah kenal abah dah...selok belok IJN pun abah dah hafal....maklumlah dah sebulan lebih kat hospital kan...

Kalau allah izinkan...raya haji tahun ni nak buat Rendang Itik la...Itik lagi sedap dari ayam tau...

Sapa makan itik?

Meh komen skit....

17 comments:

  1. moga mak SA diberikan kesembuhan dan baik kesihatannya. Nak jugak lah makan rendang itik...sedapnya, pcl pun x merasa lagi menu itik .

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan rendang itik hehe..apa apa pon semoga Mak SA cepat sihat. amin

    ReplyDelete
  3. saya makan itik, memang sangat sedap compare ayam

    ReplyDelete
  4. saya suka rendang itik..memang lagi sedap dari ayam..meratah je pun sedap..tapi mahal la..kalau untuk makan sendiri saya beli jugak.kalau untuk raya mau 9-10 ekor kena beli..kalau ada bela itik tak pe jugak..heheh

    ReplyDelete
  5. Aida makan itik.
    belah aida aidilfitri or aidiladha, kari itik hidangan utama dgn ketupat...

    moga mak SA cepat pulih. In shaa Allah :-)

    ReplyDelete
  6. Semoga mak sis semakin sihat..

    Saya pun suka makan itik.. Terutama sekali rendang itik.. Tapi ibu saya dah x sehat.. Lumpuh dan x boleh bercakap.. Dah x dapat nak makan rendang itik bila raya.. Buat sendiri tak sesedap air tangan ibu..

    ReplyDelete
  7. kaknoor pun suka itik nanti nak try lah buat rendang itik mesti lebih sedap dari ayam kan

    ReplyDelete
  8. Semoga Mak & Abah SA cepat sihat, yea...paham..tak kira la masakan kat hotel ke kedai ke walaupun paling sedap..tetap air tangan mak paling WIN..

    Ooo!!sedap yea itik..tak pernah try...

    ReplyDelete
  9. mkn itik kak tp tak pnh msk sndiri...

    insyallah kak...moga di makbul kan doa akak, mak akak dpt kuar ward dlm msa terdekat nih, moga mak akak di beri kekuatan n kesembuhan...

    ReplyDelete
  10. Semoga mak akak cepat sembuh..Aaminn..

    tak pernah makan itik

    ReplyDelete
  11. Tak pernah rasa lagi rendang itik sepanjang hidup ni hihi. Last haritu terbaru makan rendang rusa adalah hee :D

    ReplyDelete
  12. semoga mak kak sa cepat sembuh..ermm, kita makan itik..nak jugak rasa rendang itik ni..hihi

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum,
    Alamak! mana nak carik ni...

    ReplyDelete
  14. Kita tak pernah makan itik kak..tak pernah cuba hehehehe..rendang itik gtuuuh

    ReplyDelete
  15. xpernah lagi rasa rendang itik..nnti nak try lha!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah