Sunday, July 31, 2016

Sarapan Rakyat Marhaen


Hi Korang...

Selamat berhujung minggu..sekejap je dah Ahad ha...x puas betul berehat...dan as usual tak dapat nak berehat langsung..nak kemas bilik pun x sempat..pepagi gigih masak untuk bawak bekal ke IJN..sambil masak sambil sempat bancuh tepung buat cekodok ikan bilis...hey..sempat buat sambal sardin..cekodok cicah sambal sardin adalah awesome....


Kena plak dengan semug nescafe o panas..

Nikmat apa yg perlu diperkatakan lagi,hidup sebagai rakyat marhaen kan...memang best..lagi best makan dengan housemate..si doc praktikal Hosp Sungai Buloh...yes aku serumah dengan Doctor, Dengan Engineer..coming soon ada sorang lagi nak masuk..chinese girl..nisha plak Kaur..takpe ke serumah dengan bukan muslim? Aku ok je asalkan dia tau batas2 kami yg beragama islam...rumah besar ni ada 4 bilik..lepas ni complete la rumah ni...

Thats all for now..
Doakan aku rajin lagi la...hahaha..giler pemalas 2 bulan ni..memang sikit jumlah entry aku...


13 comments:

  1. Terbaik kombinasi makanan. Cekodok cicah sambal sardin. Sedap! Kalau cicah sambal ikan bilis pun sedap nie 😁

    ReplyDelete
  2. Sedap tu. Makan hari hari pun sedap.

    ReplyDelete
  3. selamat malam..syira lokman singgah sini nak bisik bisik...hehehe..nantikan giveaway di blog syira lokman tau ! tak lama je lagi..tunggu :D

    ReplyDelete
  4. Cekodok adalah makanan yang tak lekang dek panas tak lapuk dek hujan walaupun disaingi oleh makanan2 moden atau urban yang lain... :)

    ReplyDelete
  5. mmg terbaik kombinasi nya... ye lah kak rakyat biasa2 mcm kite nih sarapan cekodok pun dh syukur sgt

    ReplyDelete
  6. BEST TU SARAPAN PAGI NI ... KITE PUN SUKA

    ReplyDelete
  7. sarapannn blh buat gadoh kak sbb sllu tak cukup hahahaha..sedappp niii

    ReplyDelete
  8. cekodok cicah sambal pun sedap. Kalau dah tahap malas nak fikir, akak pun buat cekodok ni je dengan sambal tumis

    ReplyDelete
  9. adoimak aiii SA.
    sodap.
    sesungguhnya saya rakyat marhaen...

    ReplyDelete
  10. Kombinasi yang sangat kebaboom... Ohsem..

    ReplyDelete
  11. walaupun simple tapi still sedap..

    ReplyDelete
  12. Pergh! Menggiurkan sarapan rakyat marhaen.. ^_^

    ReplyDelete
  13. perghhh..cekodok..kite suka makan cekodok dengan sos keropok..sedap..hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah