Thursday, September 16, 2021

Sarapan Pagi Hari Malaysia

Assalamualaikum...

Hi korang ..

Terbalik cerita kan ..update lunch dulu baru update breakfast...dari semalam SA kat tingkat atas sebab buat kuarantin kendiri kan ..saje nak jauhkan dari berjangkit demam ngan Mak Abah atau Dania....so SA hanya turun untuk makan dan mandi aje...bukan xde bilik air kat atas tapi bilik air tgh problem. Masih belum jumpa orang nak repair lagi..

So pagi ni....SA turun pukul 8.30am..dan diorang semua dah sarapan..tinggal SA sorang je...tengok-tengok sarapan pun agak meriah...Pak Zain masak semua ni...SA tabya kenapa x panggil SA turun atau kejut awal...dia kata rehat la...along tu demam...



Nasi goreng Daging


SA makan mee goreng mamak Pak Zain..ada sotong dan daging dalam tu...bukan main lagi...mewah rencah


Macam biasa kopi 434


SA dah addicted plak dengan kopi 434 ni...selalu beli stock kat Shopee dari supplier direct kat Johor tu..kopi ni sedap..x buat SA pening compare nescafe...SA dh cut nescafe lama dah...sejak kena hypertension attack 2018. Cuba jugak minum sesekali tapi x boleh. Cuma kopi 434 ni je ok dan Latte. 

Sekian cerita sarapan pada Hari Malaysia yg di publish petang...hahaha....
 


18 comments:

  1. Selamat Hari Malaysia. Sedap tengok sarapan tu.

    ReplyDelete
  2. Kopi 434 tu memang sedap..aroma dia menusuk kalbu..mmg ketagih jadinya

    ReplyDelete
  3. Pandai Pak Zain goreng mi. Terliur kita tengok dah petang-petang ni

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Malaysia
    Selamat bercuti

    ReplyDelete
  5. Sedapnye menu sarapan SA... kopi 434 tu wajib beli bila htr Fatin balik KV nanti

    ReplyDelete
  6. Aaaa.. kita kecur tengok mee goreng tu laaa

    ReplyDelete
  7. nasi goreng dgn kopi 434.. masyukkk

    ReplyDelete
  8. Rehat dulu kak, semoga cepat sembuh. Aaaminn...
    Sedap masakan pak zain meriah dengan rencah.
    Saya pun dah lama tak minum nescafe. Rasa tak kena dengan selera. Tapi kekadang minum gak yang dalam tin tu kalau tak ada pilihan.

    ReplyDelete
  9. Itulah mak ayah kan.. Walaupun kita dah usia camni dorang ttp concern taknak susah kan kita kalau kita demam.

    Rindu ya dgn arwah mama :(

    ReplyDelete
  10. Semoga SA dijauhkan drp jangkitan Covid 19 ye. Jaga kesihatan... In Shaa Allah selamat..

    ReplyDelete
  11. Sedap-sedap semua sarapan Hari Malaysia..Kopi 434 pun kena dengan tekak saya...Sama juga nescafe memang tak boleh minum dia jadi berdebar sepanjang hari

    ReplyDelete
  12. Rajinnnyaaaa pak cik zain! Kecur air liur tengok nasi goreng daging tuuuuu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah