Saturday, September 11, 2021

Kerana Janjimu Toast'em

Assalamualaikum...

Hi korang...

Pagi tadi pukul 6.30am Pak Zain hilang...Mak Pah call SA tanya mana abah kau long...xde kat bawah ni...ahhh sudah...mana plak dia pergi....SA call x jawab-jawab...pelik ni ..pergi mancing ke ..selalu kalau pergi memancing dia akan bagi tau malam sebelum atau pagi2...SA xde la panik melampau...tapi Mak Pah tu la....sape x sayang laki oiiii....eh..x lama tu dia balik...bawak sebeban plastic .. aduhaiiiii apa saje la Pakcik ni buat pepagi subuh ...

Rupanya dia pergi kedai nyonya taman sebelah. Katanya dh janji ngan nyonya tu nak beli roti sedap..SA pun tengok la roti apa ..laaaaaa roti pandan kelapa Toast'em ni ha ...korang tau...nyonya tu dah influenced Pak Zain...terus dia terjebak..sekali beli sampai 3 bungkus...sape nak makan ni banyak2 ni....adusssss ..Pak Zain ni pun..agak-agak la kalau nak terjebak bagai...lepas tu ada 4 pack nasi lemak lagi...erm...nak kata apa kan...baik diam..kang kalau komen lebih dia merajuk plak...merajuk sekejap2 takpe...kang di bantainya merajuk 2-3 minggu...satu hal plak....




 

Sebungkus dah buka...SA duk menung lepas ni apa la jadi roti ni...memang roti ni susah nak dapat..sekali letak je nyonya tu cakap orang beli sampai 4 bungkus... ya Allah...orang tu nak meniaga ke apa..roti macam ni dah tentu ada expired date kan...lantak la aih ..kalau roti putih tu biasa tu x abis bleh la buat puding roti atau cucur roti...tiba yang ini?kalau x abis macam mana?

Korang ada yang dh terjebak ke dengan roti ni?


10 comments:

  1. Terhibur baca kisah Pak Zain. Ada-ada saja yang mencuit hati. Moga Pak Zain dan Mak Pah sihat-sihat saja.

    ReplyDelete
  2. Roti ni mmg susah nk dapat..abb gardenia hanya keluarkan 2 kali seminggu ja

    ReplyDelete
  3. Roti ni mmg susah nk dapat..sbb gardenia hanya keluarkan 2 kali seminggu ja

    ReplyDelete
  4. Hehe.. Lama juga Pak Zain merajuk. Baik diam la.. Banyak juga tu nak habiskan roti tu..
    Naniey belum rasa lagi roti ni..

    ReplyDelete
  5. Tudiaaa..sekali beli 3 bungkus. Kedai nyonya taman mana tu kak? Family store macam dah susah nak dapat dah. Boleh buat sarapan bakar roti sedap gak kan. buat minum petang ke. Ramai kat rumah tu cepatlah habis nanti :)

    ReplyDelete
  6. Memang ramai yang beli banyak teruss, tak tahu la jual balik ke memang buat makan. Saya tak sempat beli, selalu habis stokkk dekat kedai runcit area rumah saya ni huhuhu.

    ReplyDelete
  7. Dah cuba cari roti ni tapi tak jumpa-jumpa lagi sampai sekarang, Kak SA.

    ReplyDelete
  8. Pak Zain yang penyayang...
    Saya pernah baca kat rasa ke apa ka..depa buat bingka roti guna roti pandan ni katanya lebih sedap & harum..Cuba la SA...nanti sharešŸ¤­

    ReplyDelete
  9. Belum terjebak haha roti paling viral 2021

    ReplyDelete
  10. tk dpt lg roti viral ni..sold out je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah