Saturday, September 18, 2021

Menu Hari Ini Ikut Kuasa Veto SA

Assalamualaikum...

Selamat hari Sabtu uolls....ya allah best betul tido hari ni ..buat oerangai lepas sembahyang subuh SA sambung tido...malam tadi lambat tido sebab tgok citer MANN...hindustan kan memang berlamaan la kalau tengok...dh banyak kali tengok pun masih x muak lagi ..so hari ni sarapan x sempat nak amik gambar but macam biasa ada nasi goreng dan cekodok cicah kari ayam...

Tengahari ni SA masak....masak yang paling simple dalam dunia....senang betul x sampai 30 minit SA dah siap masak...


Ikan parang masak lemak cili api campur tomato


Ikan cencaru goreng kunyit dan bawang putih


So simple...senang kerja...malas nak masak beria hari ni ...bila tanya nak masak apa..nak masak apa...semua mengeluh..entah laaa...entah laaa. .so ikut kuasa veto SA...hari ini dapur ana yang punyaaaa....jangan komplen kan hehehe...berani la komplen...SA ingat nak ajak Abah pi PD...tp x tau la lepas ke x .ingat nak pi pasar malam PD batu 4 tu kalau ada...risau x lepas je ni ...bukan apa boleh la SA cari ikan fresh atau ulam-ulam fresh kan....tgok la karang kalau Pak Zain nak melayan SA..kalau x ..lepak je la kat rumah macam biasa ..sedar diri..dose ke 2 minggu depan hari Ahad...jangan nak mengada....jaga kesihatan dari sekarang kan ..

Eh ...korang masak apa je hari ni..jap lagi SA singgah rumah korang eh...lepas-lepas makan kang ke...mood tengah malas ni....


17 comments:

  1. Sedapnya ikan cencaru tu SA. Fiza masak kari daging je harini.

    ReplyDelete
  2. Menu serba ikan harini ye. Sekali dah masak, jangan ada yang komplen. Hihi..
    Saya pun tak ke PD lagi ni, macam ramai orang je weekend.

    ReplyDelete
  3. 2 menu pun dah cukup mengiurkan tu..cencaru grg bwg putih tu nmpk sedapppp

    ReplyDelete
  4. Simple menu tapi menyelerakan. Makan apa ya lauk tadi. Tak tahu nama. Macam 1st time makan haha

    ReplyDelete
  5. Simple tapi berhantu pun bahaya ni kak. Yang simple ni lagi bawa padah. Keje nak tambah nasi je. Aaaduhhh. lagi ada aroma bawang putih dengan kunyit tu.

    ReplyDelete
  6. Sedap-sedap menunya hari ini SA.
    Ikan parang masak lemak cili api tu....aduhai!

    ReplyDelete
  7. Selamat menjamu selera masakan sendiri

    ReplyDelete
  8. Tak pernah masak cencaru goreng .. Selalu bakar je. Boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  9. Malam tadi pon ammi cam SA. Guna kuasa veto masak mee Sup je

    ReplyDelete
  10. simple pon takpe, yg penting sedap..

    ReplyDelete
  11. Apa saja masak lemak mesti sedap kak SA :)

    ReplyDelete
  12. hahaha memang menyampah kalau kita nak masak tapi diorang cakap entahlah. Memang masak yang terpaling simple lah cerita dia

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah