Monday, June 4, 2018

Majlis Pelancaran Muslim Pro Aplikasi No 1 Di Malaysia Untuk Gaya Hidup Muslim

Muslim Pro Aplikasi Nombor Satu Di Malaysia


Muslim Pro, yang kini menjadi nombor # 1 Gaya Hidup Muslim App telah mengembangkan
operasinya ke Malaysia. Penubuhan Muslim Pro Malaysia adalah langkah semulajadi bagi syarikat itu. Malaysia kini merupakan pasaran Top 5 untuk App dan merupakan penyokong utama ketika ini  ke arah  pembangunan Ekonomi Digital Islam.



Dengan lebih 52 juta muat turun secara global, Muslim Pro digunakan oleh umat Islam di lebih daripada 200 negara di sekeliling dunia. Aplikasi ini menawarkan ciri-ciri seperti waktu doa yang tepat, arah Kiblat, pelbagai terjemahan & bacaan Al-Quran, restoran Halal & Pencarian lokasi Masjid, Kalkulator Zakat dan pelbagai ciri komuniti dan gaya hidup yang amat berguna kepada semua Muslim



Tahun lepas, Affin Hwang Asset Management (AHAM) Malaysia dan CMIA Capital Partners (CMIA)Singapura bersama-sama menguasai kepentingan mengawal dalam Bitsmedia, pemaju App Pro Muslim.Pengasas, kebangsaan dan mantan ahli pasukan Google, Erwan Mace seterusnya
memegang kepentingan minoriti dalam syarikat. CMIA & AHAM berharap dapat memanfaatkan hubungan mereka dalam kedua-dua Malaysia dan Asia Tenggara untuk membantu Pro Muslim melaksanakan strategi pengembangan serantau.


Sebagai sebahagian daripada perkembangan di Malaysia, En. Nik Emir Din dilantik sebagai Country Manager untuk Muslim Pro Malaysia. Sekarang sebagai wajah tempatan kepada jenama global, Nik Emir mempunyai tanggungjawab untuk membangunkan jenama Muslim Pro dan kemunculan pasaran di Malaysia. Muslim Pro secara aktif mencari rakan kongsi menang-menang dengan korporat, institusi dan agensi kerajaan yang boleh memanfaatkan aplikasi tempatan yang kuat
dan kehadiran global.



Terdapat peluang besar untuk Pro Muslim untuk memainkan peranan utama dalam pembangunan
Ekonomi Digital Islam, yang telah dibina atas tuntutan gaya hidup orang Islam. The Trend Makroekonomi dan Demografi sangat menggalakkan pertumbuhan berterusan dalam jangka sederhana dan panjang terma di rantau ini dan di seluruh dunia.


"Ini terutama berlaku di Asia Tenggara di mana jumlah umat Islam lebih daripada 250 juta ditambah
dengan hakikat bahawa kira-kira 90% pengguna internet di Asia Tenggara adalah pengguna telefon pintar. Muslim Pro sedang giat mencari rakan kongsi untuk membantu kita memanfaatkan megatrend yang menarik ini " ulas Nik Emir ketika berbicara kepada media tentang prospek pertumbuhan masa depan.

Semasa pelancaran, Pro Muslim menandatangani Memorandum Persefahaman dengan Malaysia Airlines di bawah Projek Amal, perniagaan piagam haji yang dimiliki sepenuhnya, yang memenuhi keperluan penumpang melaksanakan haji dan umrah mereka. Perkongsian ini bertujuan untuk membangun dan meningkatkan Projek Amal pengalaman penumpang melalui aplikasi mudah alih Pro Pro, akhirnya memperkaya perjalanan haji mereka. Muslim Pro diwakili oleh Nik Emir Din, Country Manager manakala Malaysia Syarikat penerbangan diwakili oleh Hazman Hilmi Sallahuddin, seorang ahli kanan Projek Amal.




"Pada masa yang sama perjanjian itu akan membolehkan kedua-dua Muslim Pro dan Malaysia Airlines di bawah Projek Amal untuk mengetengahkan kehadiran jenama antarabangsa di antara satu sama lain untuk terus berkembang dan bertambah baik melalui tawaran produk sedia ada serta mengembangkan asas pelanggan masing-masing. " Ujar Nik seterusnya.
"Seperti yang kita tahu bulan Ramadan ini adalah masa yang penting bagi umat Islam dan orang Islam, Aplikasi Muslim Pro kami telah menerima lonjakan penggunaan dan aktiviti daripada pengguna kami. Kami juga ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan selamat menyambut Ramadhan dan Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam. " Kata akhir Nik Emir.

Muslim Pro boleh dimuat turun di Apple App store, Google Play atau get.muslimpro.com

29 comments:

  1. Aps yang menarik.. Sha dah download dan cuba..

    ReplyDelete
  2. wah bagusnya apps ni kak.. bolehlah cuba donload nanti

    ReplyDelete
  3. Satu apps yang menarik dan terbaik untuk digunakan. Bolehlah nanti untuk cuba download dan menggunakannya.

    ReplyDelete
  4. wah menarik aplikasi ni, nampaknya kena muat turun supaya dapat belajar sikit sikit ilmu agama sementara masih muda ni... orang muda patut ada aplikasi ni at least masa tua nanti tak adalah merangkak rangkak megetahui tentang agama.. nak download untuk mak sekali

    ReplyDelete
  5. Menarik aplikasi nih kak SA. Boleh download lepas ni. Boleh tau kiblat kat mana kan. Selain daripada belajar dan tambah ilmu dengan ilmu ilmu agama yang ada. Sangat bagus aplikasi nih diwujudkan

    ReplyDelete
  6. akak dah guna apps ni kat hp lama esp utk ingatkan waktu solat tapi bila tukar hp lupa la pulak..memang nak kena muat turun apps ni lagi nanti..thanks for sharing SA

    ReplyDelete
  7. nak kena download ni, cuba sendiri then baru tau.

    ReplyDelete
  8. this is indeed a nice apps for malay. I saw my kawan guna apps ni. She recommended this to other friends

    ReplyDelete
  9. banyak kegunaan app ni. rugi kalau download dan tak digunakan sepernuhnya. banyak membantu org islam utk memudahkan ibadah seharian dan mendapatkan ilmu baru

    ReplyDelete
  10. Bagusnya ada apps seperti ini. Memberi kita peringatan akan sesuatu hal dan saling mengingati antra satu sama lain. Sy nak download jugak lah nanti.

    ReplyDelete
  11. Macam biasa dengar je Apps Muslim Pro... Ke ini produk yang sama tapi dilancarkan secara rasmi?

    ReplyDelete
  12. Kita dah install dah apps ni kat semua hp kita termasuk hp ayah & husband kita.. hehe.. apps yg sgt bgus utk muslim ada tau... memudahkan untuk check apa yg nak tau... no wonder lah apps ni jd trending dah dikalangan pengguna smrtphone ...

    ReplyDelete
  13. Apps ni nampak bagus untuk muslim... first time hard of this apps.. Still ncew to me..

    ReplyDelete
  14. Wah.. interesting ni. Saya memang ada apps untuk panduan arah kiblat, khususnya untuk tujuan travel. Tapi nanti boleh lah cuba apps ni pula. Bukan setakat arah kiblat, nampaknya banyak fungsi lain boleh dijadikan rujukan juga.

    ReplyDelete
  15. wah pantasnya! hahahh bagus kan produk ini sangat membantu! memang salu guna

    ReplyDelete
  16. Senang la kalau ada apps ni. Kena download jugak la sebab menyenangkan kita. Arah kiblat, masjid berdekatan, bacaan al quran....daripada download apps yang bukan2 baik la apps ni.

    ReplyDelete
  17. Apps ni memang berguna setiap hari untuk kita. Nak tau waktu solat. Saya pun pakai apps ni...

    ReplyDelete
  18. Bagus dia adakn apps macam ni. Senang untuk orang muslim dapatkan macam2 rujukan yang bermanfaat. Nanti kalau phone dah ok bolehlah sis muatnaik apps ni

    ReplyDelete
  19. Bagus sekarang semua perkara baik boleh kita dapat daripada apps dalam mobile bukan sahaja menda yang mudarat. Itu semua terpulang kepada penggunaan kita sebagai pengguna yang bijak...

    ReplyDelete
  20. selalu check Muslim Pro online untuk tahu waktu solat kat negara lain. mudah skrang dah jadi apps tak perlu nak Google dah.

    ReplyDelete
  21. senang ada apps mcm ni. nak install nanti

    ReplyDelete
  22. Sounds like an app with plenty of information required by Muslims, and especially useful for those who travel often. Definitely will let my Muslim friends know about it.

    ReplyDelete
  23. wah bestnya app muslim pro ni..bagus untuk ciktom yang pergi travel..senang nak dapat info hanya dihujung jari je..nak install lah..tq SA..

    ReplyDelete
  24. What a interesting apps. More opportunity for the Muslims to get the exact information and helpful during travel so no mistake were made. Amazing...

    ReplyDelete
  25. Menarik.. makin mudah lepas ni.. ;)

    ReplyDelete
  26. bagusnya apps ni, makin mudah untuk urusan ibadah seharian

    ReplyDelete
  27. aida ada dah satu apps sebegini.
    so far ok. sgt membantu, SA.
    bagus lah bila lebih byk apps sebegini dibangunkan dan diperkenalkan.
    memudahkan.
    tiada alasan lagi bagi Muslims. in shaa Allah.

    ReplyDelete
  28. Satu apps yang mudah untuk kita semua. Kalau kita tahu manfaatkan sebaiknya, banyak kebaikan yang kita boleh dapat :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah