Wednesday, January 13, 2021

Drama Messenger PKP 2.0

Hi korang...

Salam PKP 2.0.... hari ni hari pertama kita duduk dirumah ye warga Selangor, Wilayah Persekutuan dan negeri2 yang diwartakan untuk menjalani PKP 2.0...hari ni SA bangun dengan semangat yang baru..eceh..baru la sangat...

Tetapi!!! blom pun habis hari pertama..SA dihujani ngan drama messenger yg kali ni bakal menggantikan Akasia MRT yang tamat baru-baru ni..alahai...macam-macam perangai orang yg SA nak kena hadap...


Muka happy wfh 2 minggu sampai 26hb nanti


 Drama Messenger lagi...

Dia : Salam kenal zan...
Me : ok
Dia : Saya nak kenal ngan zan
Me : Ni dh kenal, dh accept friend kan
Dia : Saya kerja sbg polis, berpangkat gak..
Me : So?
Dia : Saya baru settle kes gf saya curang, nama saya F*****s. Org panggil Tuan F*****s
Me : Awak nak kawan macam mana ni...
Dia : Yang special la..x nak kawan biasa
Me : Lagi..
Dia : Saya nak tunjuk kat exgf saya tu..yg selama ni dia menipu guna gambar lain, buat saya jatuh cinta, dia janji jujur dengan saya lepas tu dia curang WhatsApp org lain..
Me : Oooo kisahnya...kesian..kenapa mudah percaya?
Dia : Saya terpukau dengan kecantikkan dia, nama dia Luna...cantik sgt...saya suka dia dan dia mengaku suka saya..
Me : Laa...macam tu je?so nak kawan ngan saya ni untuk tunjuk lepas geram kat Luna tu la ye?
Dia : Ye...sebab tu saya cari bakal gf yg cantik macam zan
Me : Ooo...awak rasa saya setuju nak jd gf awak ke?
Dia : Mungkin sebab zan balas msg saya ni...saya pun hensem gak kan?lagipun saya jujur orgnya
Me : No wonder dlm friendlist awak semua gambar ppuan cantik erk...kalau x cantik awak x add la kan?
Dia : Ye..saya mmg cari yg cantik je..sbb ex gf saya tu tipu guna gambar org lain..saya buat report dh pasal dia tipu saya
Me : Kalau saya pun guna gambar org lain macam mana
Dia : Takpe la...zan x setuju la ni kan..
Me : Ye...saya x setuju dan x suka cara awak dan drama awak ni....bye...

Terus kena unfriend dan blocked terus...polis macam ni ke perangainya...adoiyaiiiii

Haih...macam ni nyer org pun ada...poning acik...


14 comments:

  1. emm macam-macam gaya mengurat ek.

    ReplyDelete
  2. amboi2 abg polis ..gtu plak die ye...nk yg cantik2 aje

    ReplyDelete
  3. Ye ke polis tu? desperate sgt tu kak.. entah² dia pun menipu.. hihi

    ReplyDelete
  4. hahahahah polis keee? aduhhhhh masalah org macam ni

    ReplyDelete
  5. entah-entah dia pun tipu tak kak..
    Haiah.. macam-macam orang sekarang..

    ReplyDelete
  6. Scammer kot kak, menggunakan nama polis

    ReplyDelete
  7. Macam scammer jew tu SA. Hati2.

    ReplyDelete
  8. nak teka nama dia firdaus boleh ahaha

    ReplyDelete
  9. Wakakaka. Mesti follow drama Akasia MRT akak ni, dah tahu habis dia pun nak cuba buat drama baru pulak ­čśé. Macam-macam manusia ni haha.

    ReplyDelete
  10. ye ye aje polis..entah2 scam orang kannnn

    ReplyDelete
  11. Hihihi makin femes akak saya nie.. sampaikan abang polis plak nak kenal...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah