Thursday, January 28, 2021

Koleksi Menu Baru- Baru Ini..

Hi korang...

SA dah arasa muak dah nak masak...hahaha..asyik rasa masakan sendiri je...penat la..sesekali nak ubah selera..kalau la boleh keluar ni..dah lama dah pergi makan kat luar. haaa jangan x tau masak sendiri pun boleh jadi jemu tau...Sekarang tekak ni nak makan orang lain plak yang masak...call adik beradik suruh balik masak diorang x nak..cuti- cuti ni katanya nak rehat..Si Dida plak nak SA buatkan popia goreng untuk dia..alahai...hari Sabtu nanti la...boleh plak dia voice note suruh mama buatkan popia untuk dia...

So kat bawah ni koleksi SA masak 2-3 hari ni...Isnin dan Rabu...Selasa x masak...Pak Zain yang masak..SA busy betul hari Selasa..

Jom tengok apa yang SA masak


Sambal Sotong


Ikan pelaling masak pindang


Sayur petola tumis air


Ayam goreng kicap


Apple merah buat pencuci mulut


Ayam Masak Lemak Cili Api


Kangkung goreng


Ikan bawal hitam rebus


Telur dadar tomato


Siakap Steam Halia


Ikan Siakap Goreng berlada

Lepas ni tak tau apa menu yang muncul plak lagi...dah takde idea nak masak sebab hari- hari masak kan...letih dah...3 minggu plak dah wfh..ntah bila nak masuk office semula..macam lama jer lagi sebab KL kes masih tinggi dan semuanya kluster tempat kerja..makin hari makin tinggi kes...PKP ni sampai 4hb kan...lepas tu sambung PKPB 3 bulan? Harap- harap boleh la masuk kerja semula...

Korang masak apa hari ni?


13 comments:

  1. Lama tak makan sambal siting.. terliur tgk gambo tu

    ReplyDelete
  2. Macam-macam menu ikan ada. Semua nampak sedap.

    ReplyDelete
  3. Banyak favorite ana juga tu especially ayam masak lemak cili api.

    ReplyDelete
  4. Petola denagan sson tu ya Allah. Sedapnya dapat makan dengan nasi panas dan ikan masin.

    ReplyDelete
  5. Yang paling menarik perhatian saya adalah masak sayur kangkung tue.. menggoda sangat.. hihi

    ReplyDelete
  6. aduh..awal pagi sudah berkeroncong sambil menari zapin mikroorganisma dalam perut lihat lauk pauk yang mampu membuatkan seperiuk nasi tak cukup ni

    ReplyDelete
  7. Ohoiiii... Semua menu sedap2 kak SA masak ni... Lapaq pulak dah

    ReplyDelete
  8. pkp kali ni tak sama macam pkp 1.0 dulu..dah tak masak aneka menu hari2 macam dulu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah