Monday, January 11, 2021

Menu Ahad

Hi korang...

Sunday's menu..Semalam masih berkumpul makan sama-sama..baru selera kan makan ramai-ramai...SA masak simple jer semalam...ikan bakar tu kejadian selepas siap x dan SA nak amik gambar sebab dh accident ghupa jadi x lawa...maybe sebab ikan tu x sesuai di bakar kot..lembut sangat aih..menu semalam..Masak rebus ikan pelaling, ikan bakar air asam, sayur peria goreng berlada..for kids mommy (Mak Teh) depa buat ayam goreng ja...

Macam biasa la bila masukkan gambar elok susunan lepas tu bila appear kat entry ni jadi tunggang terbalik...geram betul la...penat tau...asyik nak betulkan susunan gambar je...jadinya lantak la di situ...ko nak susun macam mana sekali pun...


Ikan Serkut / Gerut bakar guna oven jer sebab ikan besar..x muat nak masuk dalam pemanggang ajaib


Peria goreng berlada..peria petik dari kebun Pak Zain


Air asam untuk cicah ikan bakar


Masak rebus ikan pelaling...air tangan Abah...


Ikan bakar yang dah accident teruk and masih dalam ICU...geram betul dia leh terpecah dan bercerai- cerai macam ni...

So...ini je la menu SA semalam...

Lately ni rajin masak tapi malas amik gambar...ntah kenapa ntah pemalas sangat sekarang..cuba offer pergi naik gunung ke...bukit ke...laju je gerak...

Hari ni pengumuman kan? Lockdown ke? Tak Lockdown?

Tunggu jer la pengumuman....malas nak pening.....

9 comments:

  1. Ikan serkut xpernah dgr... Bertabahla pkp smp 26 jan

    ReplyDelete
  2. dapnya menu2. tak nak makan pun, jadi berselera. eh, jap ikan serkut. 1st time dengar nama ikan ni.

    ReplyDelete
  3. sedapnya air asam dan ikan bakar

    ReplyDelete
  4. Sedapnya lah semua lauk pauk SA masak.. lapar terus perut Kak Sue nie haa..

    ReplyDelete
  5. Sedappoonua ikan gerut2 tu.... Lama xmkn 😍😍😍

    ReplyDelete
  6. Selamat menjamu selera.
    Nampak sesedap semuanya.
    Wak minat sayur peria tu.

    ReplyDelete
  7. Ikan accident pun tetap sedap rasanya SA. Lagilah bila cecah dengan air asam tu!

    ReplyDelete
  8. takpe, tunggang terbalik pun saya tak perasan kak..hahahha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah