Thursday, January 14, 2021

PKP 2.0 Day 1&2~Menu Lunch & Sarapan

Hi korang..

PKP 2.0 hari kedua hari ni....so macam mana keadaan korang?okey? SA okey jer memandangkan Seremban PKPB dan kami masih boleh bergerak. Ini untungnya bila kerja kat KL tapi tinggal kat Seremban kan?hahaha...macam tak adil plak..tapi nak buat macam mana...memang SA travel Seremban -KL hari- hari kan..SA blom dapat rumah or bilik sewa baru lagi.. Penat sikit jer la..balik sampai rumah SA memang terus mandi, kadang makan kadang malas nak makan sebab dah penat and terus tido, nanti pukul 5am nak bangun pagi dan naik bas pukul 6.20am. Itu lah rutin SA sehari- hari sepanjang rotation kerja. 3 hari bekerja dan 2 hari work from home. Kalau smua dah back to normal nanti tak tau la...mesti SA lagi penat dan kena la SA cari bilik sewa secepat yang mungkin. Apapun SA happy sekarang, xde nak bare cost untuk 2 buah rumah dah..jimat kat satu tempat kan..sblom ni pun bayar jer sewa tapi jarang duduk dan terasa rugi kat situ. SA jimat jugak tambang MRT dan tambang Grab nak balik rumah sewa.

So..as usual aktiviti memasak tetap berjalan dengan lancar..adakala kalau SA tak sibuk SA akan masak. Melainkan kalau SA sibuk sangat Mak atau Abah yang akan masak...jarang sekali beli makanan kat luar tapi duit banyak habis beli bahan- bahan basah. SA notice pasaraya kat rumah SA sekarang agak mahal barangan diorang. Sekali membeli habis RM100++...tapi kena pandai compare la kan...kena atur perbelanjaan..

MENU PKP 2.0 Day 2 ~Sarapan


Nasi goreng airtangan  Pak Zain


Karipap kentang frozen


Sandwich sardine special by me



Peria ni batch yang last ye...batch baru sedang berbunga..SA cadang nak blend kejap lagi


Menu PKP 2.0 Day 1


Masak rebus ikan bawal emas


Sayur sawi goreng


Strawberry fav SA

2 cerita dalam satu entry kira ok la ye..hehe..combine sekali harung memandangkan SA work from home, ada jer kerja nak kena buat. Dari blog ni tak berupdate elok la di update kan..sebenarnya bahan ada jer banyak..cuma SA kekurangan masa nak buat semua benda. So SA dahulukan apa yang penting..bukan la SA tak penting kan blog ni.. penting gak..cumanya kerja hakiki lagi diberi keutamaan..kan.....

Jumpa lagi korang, next entry...


12 comments:

  1. take care and pentingkan yg lebih penting ya SA :)

    ReplyDelete
  2. Sukanya tengok sandwich tu😘

    ReplyDelete
  3. strawberry susah nak jumpa yang elok camtu kat sini..hurmmm

    ReplyDelete
  4. Rajin Pak Zain buat nasi goreng.
    Selamat berWFH SA. Betul tu, kerja hakiki perlu diutamakan.

    ReplyDelete
  5. Lapar tengok menu SA. Mujur lauk dah sedia untuk makan dah siap. Stay safe!

    ReplyDelete
  6. WOW!nampak sedap. stay safe ya Kak SA

    ReplyDelete
  7. Aduh, lapar pulak bila tengok menu kak SA... stay safe tau kak..

    ReplyDelete
  8. mengancam tgk straberry tu..lama tk mkn strawberry cicah cekelat

    ReplyDelete
  9. peria blend buat jus ke kak? aduii terasa kepahitan dia tu. buat ulam okay lagi. sedap buah strawberry. lama tak membeli

    ReplyDelete
  10. peria blend ??? wahhh tabahnyaaa kalau blh minum tu..
    stroberi mcm tngh in musim dia.. gemok2 tngk org jual..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah