Sunday, January 31, 2021

Rezeki Tiara La Nampaknya

Hi korang..

Pernah tersalah size semasa beli barang online shopping? Selalu kan? Nasib- nasib la kalau dapat size yang okey, adakala size dah betul tapi sampai kat kita size jadi kecik kan...sama macam kes adik SAa ni ha..belikan spentot budak- budak untuk si Dida, sekali sampai tak muat plak...size amik 7-8 tahun tapi dapat kecik sangat...last- last dapat la kat Tiara. Dah la spentot tu comel jer...poney collection plak lagi.
Tersalah size adalah perkara biasa kepada mereka yang selalu membeli belah secara online.

Seluar dalam kanak- kanak ni banyak di online- online shopping dan ditawarkan dengan harga yang sangat murah. Pelbagai corak dan warna yang menarik perhatian anak-anak kecil kan..nak plak kalau ada yang mempunyai karakter atau watak kartun yang diminati. Selalunya corak Poney , Hello Kitty dan Frozen. Semuanya comel- comel. Bukan anak jer suka..ibu-ibu pun suka kan.




 
Lepas ni kena check betul- betul size atau beli size besar skit dari umur anak kan...kalau boleh tukar pun leceh amik masa yang lama.

Nasib baik ramai anak -anak perempuan kat rumah ni..memang apa jer baju tak muat bagi- bagi kat anak- anak yang lain...hehehe...dari buang sebab tak muat kan? Rezeki diorang la nampaknya...SA sendiri banyak baju or seluar tak muat sedekah kat si kembar sekarang. Diorang pun dah anak dara....

Untung plak rasanya ramai anak- anak buah perempuan....

6 comments:

  1. wak tuari pon silap beli kasut hiking bila smpi check size 5 terkecil sangat., huhuhu

    ReplyDelete
  2. Kalau sy sis ramai adik beradik pempuan.. kalau bj dh x muat tu bg jer kt diorang.. skrg anak remaja sy pun dh nk sama besar dgn mak nya so skrg simpan utk anak je

    ReplyDelete
  3. Wak tak pernah beli pakaian online
    Jadi tak pernah silap saizlah

    ReplyDelete
  4. tu la, bab beli online yg payah. utk anak-anak kecil ok lagi, kalau kita hat dewasa beli baju tak muat, susah juga kan

    ReplyDelete
  5. aww comelnya sepender ada unicorn

    ReplyDelete
  6. hahah pernah jugak beli online salah saiz ni..kalo kat umah sewa sini nak beri sape lah...semua nak sama saiznye..kalo kat kampung, ada jugak adik2 yang saya boleh bagi..baru ni beli baju, pun banyak saiz kecik..nak pos ke sarawak gak nanti bagi adik..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah