Friday, September 30, 2011

Keluarga Baru Ex Hubby...

Yes..i dah berpisah ngan ayah Dania sejak 2005, a year after Dania lahir dan masa tuh Dania belum pun setahun lagi...
semua ni ketentuan..kami memilih berpisah adalah jalan terbaik selepas tidak serasi bersama lagi..alhamdulillah..hubungan kami masih seperti dulu walau tiada komunikasi yang mesra antara kami,...takdir allah kami jadi ok setelah i jatuh sakit..ex hubby menyerahkan hak penjagaan sepenuhnya Dania kepada i...sementara dia telah pun berkahwin lain dan mempunyai anak hasil perkahwinan kali ke dua..

 Mira ( Wife) Shamsudin ( Ex Hubby) Anaknya Syamimi dan Dania..heran tul my ex ni dulu badan xde lah tembun mcm ni..la ni lain macam plak besornya..hehehe..senang hati dah ada org jaga kot...
 alhamdulillah syukur kepada allah mereka bahagia...
 i dan wife dia ni ok jer..dia ok..sangat peramah org Sabah...i boleh terima kehadiran mereka di rumah every month utk jenguk dania...pada i..what past is past..jodoh i ngan my ex tak kekal kan..hanya setakat itu ajer..
tapi kami masih boleh berkawan..x salah rasanya...tahniah to him coz dapat isteri yang amat memahami dan senang berkomunikasi bercampur dalam keluarga kami..
 Siti Nur Syamimi Insyirah...mama pun sayang kamu jugak..kamu adik kepada anak mama...
darah daging mama jugak kan...
Adik beradik berlainan Ibu...
semoga kalian membesar dengan limpahan kasih sayang orang2 di sekeliling...
jangan beza2 antara satu sama lain ok?kalian bertuah mempunyai 2 orang mama...
Moga kakak Dania menajdi yang terbaik antara yang terbaik...
Amin ya rabbal al amin..

5 comments:

  1. beetui tu kan..buat pe nak gaduh2.benda yg lepas..lagipun demi anak2..baik kita berbaik2..ngn ex..tak rugi.

    ReplyDelete
  2. Bagusnya along..kalau saya..x tau la mcm mana..nak tengok muka pun belum tentu boleh..

    Tahniah

    ReplyDelete
  3. all
    - alhamdulillah...dulu along mmg x leh dgr nama dia, tgok muka dia..tp allah maha kuasa kan..akhirnya along sedar buat apa di kenang benda yang lepas..pengalaman mematangkan along sebenarnya..

    ReplyDelete
  4. bagusnya along & ex.
    harap2 saya pun boleh jadi camtu gak satu hari nanti :)

    ReplyDelete
  5. kemaafan memang indah.. kemaafan menyuburkan kasih sayang sesama manusia

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah