Wednesday, November 28, 2018

Apabila Kesihatan Menjadi Keutamaan



Hi korang...

Betul kan...semuanya melibatkan wang apabila nak sihat..dan melibatkan wang yang banyak jugak apabila kita sakit...nasib baik SA ada insurans..so takde la risau mana but still risau jugak kalau sakit berpanjangan..apa yang SA cuba buat sekarang untuk sembuh adalah untuk tidak terlalu tertekan dengan sakit...SA dah start buat macam biasa dan cuba untuk tidak bergantung pada ubat- ubatan. SA jaga pemakanan dan emosi..Bila sakit ni emosi kita tak stabil kan..masa ni la unsur- unsur jahat mula meresap dan lebih memberi tekanan...untuk itu SA yang dah sebulan sakit ni..cuba untuk tidak terlalu dalam tekanan..tak ada gunanya pun kan...bila tak sihat semua kerja tak boleh buat..bila tak sihat ni SA tarik diri dari memberi komitmen pada job blogging, banyak task berbayar yang SA tarik diri.SA tak nak nanti menjadi orang terakhir buat task dan tidak adil pada kawan- kawan yang lain kan...SA percaya..insyaallah ada rezeki lain nanti akan datang....

Hari ni SA nak tolong promote pelan insurans untuk anak- anak...



Sudahkah anak anda dilindungi insuran?

Medical Plan Kanak Kanak
<><><><><><><><><>

Umur 17 tahun : RM108👩🏻
Umur 13 tahun : RM95🧑🏻
Umur 9 tahun : RM80👧🏻
Umur 3 tahun : RM123👶🏻

*ANUGERAH PLAN*
—————————
👍Medical card : Medic Protector
👍Sum insured(hibah) : RM25,000
👍Room & Board : RM200/day
👍Annual limit : RM200k
👍Lifetime limit : Unlimited
👍Outpatient treatment for Cancer n Kidney Failure : RM1,000,000 lifetime
👍Imunisasi haji : RM300
👍Additional Annual limit : Heart Attack,Kidney Failure n Cancer rm400,000 peryear
👍Elaun hsptl goverment : RM100perday

Berminat?

Hubungi : Tarmizi Nazir
No Tel : +60165014105

T&C applied
#mampumilik
#cashbackrebate
#menantianda

SA dah tambah untuk Dania...zaman sekarang kita tak tau tahap kesihatan macam mana kan...dengan pelbagai virus dan penyakit baru yang muncul..SA pun ada bercadang nak tambah jugak insurans SA..dah macam- macam plak sekarang ni kan...dengan hypertension dan macam- macam yang berkait..


Medical card Dania



Alhamdulillah...Dania dah ada medical card...every month memang SA invest untuk Dania..sediakan payung sebelum hujan kan...insurans sangat penting sekarang..tak kisah untuk mana-mana hospital waima hospital kerajaan sekalipun...kalau korang berminat untuk invest insuran untuk anak- anak.boleh lah hubungi adik ipar SA dengan nombor kat atas tu...dapatkah khidmat nasihat dia..SA nak terangkan tak pandai..yang penting melalui plan ni ada cashbackrebate...lindungi anak- anak kita...

29 comments:

  1. memang kad insuran ni kena ade lah SA, penting tak kira sesiapa pun. Kita ni guna insurance yang company provide masa buang fibroid dulu. kalau guna duit sendiri memang tak mampu lah kan

    ReplyDelete
  2. airah pun masih tercari2 lagi takaful untuk baby nanti.boleh la survey prudential ni nanti.memang sekarang penting sangat ada benda ni

    ReplyDelete
  3. nak cari untuk cover family ..Jadi bayar sekali untuk perlindungan family..tengah cari jugak ni mana yang sesuai

    ReplyDelete
  4. Medical card ni memang penting sebab kos perubatan penyakit kronik dan pembedahan bukan murah. Tak mampu la rakyat marhaen ni nak keluarkan duit poket sendiri. Kalau kos dia rm1000 lebih ok lagi, kalau yang berpuluh ribu tu jenuh nak bayar. Tu yang kadang-kadang ada yang sanggup tahan sakit daripada bayar banyak-banyak untuk sembuhkan penyakit sebab mungkin diorang ni tak tau diorang boleh ambil plan insurans yang semestinya termasuk dengan medical card ni.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah....
    nieyl pun cari yg leh cover family..

    ReplyDelete
  6. baru tau nama penuh dania ;) panjangnya hehe. Pape pun memang Penting ada Insurance

    ReplyDelete
  7. aku harap ko cepat sembuh beb...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah bagus dengan ada penyelamat masa sakit. Husband syira pun dah ambik untuk family. Kita tak tau kan bila kita nak sakit. Benda boleh jadi tiba2 ja.

    ReplyDelete
  9. Wahh dah boleh claim banyak lah ni heheh tapi betul zaman sekarang insuran penting sangat dan memang galakkan orang waktu muda ambil insuran nanti dah tua sakit banyak boleh cover tak pun untuk kecemasan betul tak akak...

    ReplyDelete
  10. kesihatan adalah rezeki paling utama dalam kehidupan takpelah kita keluarkan sikit utk perlindungan kita kan

    ReplyDelete
  11. betul, ramai dah sedar kepentingan insurans kesihatan berbanding dulu..dan ramai jugak parents yg tak kisah melabur untuk anak-anak & diri sendiri utk insurans kesihatan ni...

    ReplyDelete
  12. Walau company I ada group medical insurance , I always have one personal medical card separate which I paid for many years. You never know what will happen in future. Medical bill is getting higher too. Semoga SA cepat sembuh dan sihat selalu.

    ReplyDelete
  13. Betul tu. medical card mmg sangat penting. Yelah kan, kita tidak boleh jamin kesihatan kita akan dtg. Benda nk jadi, dia akan jadi. Dia tak tunggu kita sedia atau x. Mmg bagus utk ambil insurans perlindungan diri nie. Semoga Kak SA diberikan kesembuhan yg cepat dn dpt kembali ceria seperti selalu. Take care ye Kak SA. Rehat secukupnya

    ReplyDelete
  14. Memang insurans nI penting untuk kita dan anak-anak. Kita tak tau sakit bila dan apa yang akan terjadi dekat, kita. Sediakan payung sebelum hujan.kos rawatan pun semakin tinggi, jadi kalau ada insura dapat ringankan sikit beban ni kan

    ReplyDelete
  15. Kitorang pun husband and wife lepas kahwin terus ambik medical kad sama2. Lepas tu, dapat anak pun terus daftarkan jugak. Bkn kata hospital gov x bagus, tapi sbb kadang2 tu penuh kan ramai org. Ni la haraan nak tlg kalau nak masuk swasta pun.

    ReplyDelete
  16. Memang penting pun insurans ni, nasib baik la kesedaran tentang pentingnya insurans dapat disedari awal. Sekarang ayu 1 family ada med card Alhamdulillah sediakan payung sebelum hujan

    ReplyDelete
  17. Baguslah ada insuran untuk bekalan masa depan.. Masa diperlukan nanti dah ada tak perlu keluar duit simpanan lagi. Ramai juga ambil Insuran sekarang sebab ada banyak benefit dia selain cover hospitality. Ada juga yg cover kemalangan dan kematian.

    ReplyDelete
  18. Sejak Lia sakit haritu kena kos yang agak tinggi untuk operate terus rasa pentingnya ada medical card. Nasib baik masa operation dah ada medical card cover. Kalau tak mampuslah nak guna duit sendiri beribu. Tak salah kan spent untuk diri sendiri.

    ReplyDelete
  19. Take care ya sa. Mmg medical card sangat penting kalau ada emergency.. sbb sakitkan kita tak tahu bila datang. Moga sa diberi segera kesembuhan

    ReplyDelete
  20. Yes, teman setuju dengan tuan admin... Sekarang nie perlu ada insurance perubatan sendiri... Kita tak dapat menjangka kan masa depan kita macam... Sihat lagi ke... Bila dah sakit baru nak ambil insurance, memang tak lepas la jawabnya...

    Anyway, bila SA mention nak tambah plan pelindungan insurance untuk diri sendiri tu, boleh approve ke? Biasanya application insurance approve untuk orang tak di diagnose sakit je..? Saja nak tanya jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah boleh sebab SA takde penyakit kronik..cuma hypertension jer..so far SA tambah apa yang insurans sekarang tak cover

      Delete
  21. Sakit itu penghapus dosa... Jangan takut diberi sakit... Allah ada... Insyallah...

    ReplyDelete
  22. AM belum lagi cover perlindungan untuk anak-anak AM.. pakej dan perlindungan dia agak menarik.. boleh la AM ambil nnti.. terima kasih SA atas perkongsian ini ya..

    ReplyDelete
  23. Bagus juga ada medical card nie kan SA.. bila lah boleh buat untuk anak-anak akak nie..

    ReplyDelete
  24. Medical Card ni penting kak. Macam kita menabung untuk kos rawatan pada masa akan datang. Sekarang ni memacam penyakit dah kak. Orang kata dari pemakanan kita. Risau pula saya. Sebab nak atur pemakanan anak-anak pun payah. Jaga kesihatan k kak. Hehe

    ReplyDelete
  25. kami xde medical card..tp mujur company tok laki ada cover. ari tu ada buat treatment and follow up..diorg yg byarkan...alhamdulilah dari Allah tolong dari segi itu..

    ReplyDelete
  26. insurance mmg penting. sediakan payung sebelum hujan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah