Friday, November 23, 2018

Reneuf Halal Mask Pertama Buatan Malaysia...

Reneuf Halal Mask Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit 

Semua orang nak kulit cantik, halus berseri macam kulit bayi kan...SA pun tak ketinggalan..tapi dah tua- tua ni memang payah nak dapatkan kulit halus. Boleh jer nak dapatkan tapi kena la pergi pusat rawatan kecantikan yang menawarkan khidmat mereka. Dah tentu menelan banyak belanja kan. Nak cantik kena la keluarkan banyak modal. Tapi rakyat marhaen macam SA ni memang tak mampu la nak pergi sebulan berkali- kali. So krik-krik jer la rawat wajah sendiri.

Pernah dengar Halal Mask? SA baru first time dengar ni.. Halal Mask keluaran Reneuf adalah buatan Malaysia pertama yang disahkan Halal oleh pihak JAKIM. Dengan tagline #BabySoft Skin In just 7 Days Reneuf Halal Mask mewarnai dunia kecantikan. Makin banyak dah mask muka kat luar dengan pelbagai fungsi.

Kenapa Reneuf?

  1. Diformulasi di Switzerland oleh La Estephe
  2. Selamat dan diyakini kebersihannya
  3. Formula Serum Tidak Melekit
Menarik kan?




Diformulasi dari Switzerland dengan packaging yang sangat comel siap ada muka baby comel kat depan packaging.

Terdapat 7 variants iaitu :
  1.  Vitamin E Brightening & Moisturising
  2.  Vitamin C Whitening & Moisturising
  3.  Almond Oil Nourishing & Moisturising
  4.  Papaya Extract Lifting & Firming
  5.  Witch Hazel Antioxidants & Protection
  6.  AHA Refreshing & Purifying
  7.  Hyaluronic Acid Extreme Hydrating & Moisturising



Comelnyaaaaaaa.....


SA dah guna...memang best


Cara- cara guna mask Reneuf


  1. Pastikan kulit muka bersih
  2. Keluarkan mask dari packaging
  3. Pastikan align bahagian mata, hidung dan mulut
  4. Lekapkan mask tersebut pada muka dan pastikan tidak berkedut
  5. Jangan membazir ye..essence yang berlebih boleh sapu pada leher dan tangan
  6. Selepas 15 ke 20 minit, tanggalkan mask dan dap lebihan essence agar terus menyerap pada kulit muka.
  7. Siap!!!
  8. Tidak perlu dibilas ye...




Diformulasi dari Switzerland dengan packaging yang sangat comel siap ada muka baby comel kat depan packaging.

Terdapat 7 variants iaitu :

  1.  Vitamin E Brightening & Moisturising
  2.  Vitamin C Whitening & Moisturising
  3.  Almond Oil Nourishing & Moisturising
  4.  Papaya Extract Lifting & Firming
  5.  Witch Hazel Antioxidants & Protection
  6.  AHA Refreshing & Purifying
  7.  Hyaluronic Acid Extreme Hydrating & Moisturising
Setiap variant ada fungsi-fungsi Reneuf mask ini tau...setiap mask ada berbeza fungsinya..kalau korang nak tau korang kena dapatkan segera dan cuba. SA suka sebab sejuk jer muka..the best part cecair essence tu boleh sapu kat bahagian leher dan tangan..so ada pelbagai kegunaan la..

Boleh dapatkan di SASA, Robinson Gardens, FSKL & Lazada

Info selanjutnya korang boleh layari Instagram & Facebook mereka

Instagram > myreneuf

Facebook > Reneuf

27 comments:

  1. Amboi...Patut lah makin cantik sekarang ni... Hehe... Menarik juga ni utk dicuba

    ReplyDelete
  2. wah.best nya..ptt la muka akak sentiasa muda remaja..ini rahsianya..:)

    ReplyDelete
  3. banyaknya mask akk. Wah ada 7 variance. Best ni. Boleh cuba satu tengok cemana.

    ReplyDelete
  4. wowwww...menarik..boleh try nnt ni...tq info..

    ReplyDelete
  5. ada nampak mask ni dekat watson tapi tak beli sebab stok mask banyak lagi

    ReplyDelete
  6. pasti rasa lebih yakin dgn halal mask

    ReplyDelete
  7. memang seronok pakai mask ni.kulit rasa lembut dan lembap.essence dalam tu pun banyak je tak kedekut. kalau pakai 7 hari ni memang kulit bertukar ke kulit baby laaa

    ReplyDelete
  8. Comel lah mask ni. Suka juga pakai mask. Tapi tak pernah cuba mask yang ni. Jap gi nak tengok kat Lazada.

    ReplyDelete
  9. wahh packaging pun dah menarik, mesti isi dalam pun menarik kan! sha sebagai mask lover memang suka sangat pakai mask ni, kulit rasa lembab + lembut je lepas pakai mask ni

    ReplyDelete
  10. Wah...ada jugak SA..tak leh jadi ni..ai nak gak kulit gebu gebas..

    ReplyDelete
  11. waa mcm best jee ek bila baca review about these masks! banyak juga nmpk org share review yg positif2 after try mask2 ni semua. at first ingtkan brgn baby ke apa sbbnya ada muka baby comel tu kan, rupanya tak hehe. anyway nicee, nnt nk usha2 more lah about these masks! 😍

    ReplyDelete
  12. Comel gila packaging die kak SA. Saya kulit muka ni memang tak jaga langsung masa pregnant dulu. Ni nanti nak try yang witch hazel tu. nak bagi lembap sikit

    ReplyDelete
  13. Lama tak pakai mask sebab dah habis..ni nak beli jgk nanti.. Tgk akk pakai jenama ni boleh la zaza usha tgk

    ReplyDelete
  14. Wow banyaknya mask dia heheh tak ada ker nak kasi kita satu hehehehe nak juga pakai nak jaga muka yang kusam ni hehehe nak awek mudah macam akak juga ehehehehe

    ReplyDelete
  15. Makin cantiklah SA pasni - Rawlins pun sejenis kaki mask maka nak try gak lah. Suka tengok muka baby depan tu - bulat sungguh matanya hehe

    ReplyDelete
  16. Xpernah lagi dengar mask halal . Boleh lah cuba lepas ni. Packaging pun comel gambar baby je .

    ReplyDelete
  17. Kita suka gila dgn mask reneuf ni.. Yelah dahla halal xwas2 nk pakai.. Pulak tu semuanya lembapkan kulit je rasa mcm kulit baby dah skin ni.. Hihi.. Dan siap bg guide lg mask mne yg sesuai utk skin types kita..

    ReplyDelete
  18. Ni lah masker yg trending ad gmbr baby tu. Bestnya kak sa boleh la jadi kulit mcm baby kan. Dah lama tak manjakan diri pakai mask2 ni. Nak try lah nanti. Nampak mcm bgus. Huhuhu. Thanks kak sa sharing . huhuhu

    ReplyDelete
  19. Wowwww akak, banyaknya mask tu. Bila pakai mask ni rasa macam pergi spa pulak hehe. Pasni makin lembut la kulit muka akak, selembut baby. Apa yang penting halal kan kak

    ReplyDelete
  20. Banyaknya mask tapi comel betul la mask dia. first time tengok packaging mask gambar baby.. ingat produk baby tapi sebenrnya mask yang buat kulit selembut kulit baby. pandai diorang hehehe

    ReplyDelete
  21. Banyak betul mask dia.. CComel pulak tu. . Suka tengok packaging dia. ..Kandungannnya pun bagus.. Nak cari jugakla. .Nak jadi babyface juga. .Hehehe. .Hari2 pakai mask ni meati muka jadi cantik

    ReplyDelete
  22. Mmg suka dengan mask ni. Apatah lagi dia keluaran lokal mmg kena support. Rasa lembut jer lepas pakai kan. Harga pun sangat berpatutan..berseri seri muka sa lepas ni

    ReplyDelete
  23. sukanya TB tengok mask yang banyak-banyak macamni.. memang tiap2 hari ber mask la kalau gini punya banyak.. hahahahaha.. comel lak tu ada gambar baby.. baby pun leh guna ekk.. hahaha.

    ReplyDelete
  24. Wah bestnya apply mask ni kan. Kalau Qiya, Qiya akan pilih ekstrak vitamin C dan vitamin E, sebab vitamin C bagus untuk hasilkan kolagen dan vitamin E bagus untuk pudarkan parut jerawat kat muka Qiya ni.

    ReplyDelete
  25. Banyak mask..seronok ber mask hari hari.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah