Thursday, November 29, 2018

Fire Drill Malakoff 2018

Hi korang...

Mana yg follow sosial media SA sumer dh nampak dh SA update tentang firedrill kat Malakoff..bukan building Malakoff je tapi satu Plaza Sentral tu..SA tak merasa turun tangga dari opis SA level 11, SA turun awal sebab tak sihat kan..so x nak la ada risiko plak...itupun awal-awal macam rasa nak pitam tp SA buat bodoh je x nak layan sangat..leka berborak dan snap gambar...buat SA lupa yang SA tak sihat...bagus sebab semua memberikan kerjasama...ramai jugak amik berat dengan kesihatan SA..ye la sebulan ni SA punyer kesihatan jatuh merudum..allah bg dugaan kat SA..so SA kena tabah hadapi...bukan SA nak mengeluh..




untuk nampakkan real...ada la kepulan asap..rasanya dari smoke machine


polis kawal lalulintas pun bagus...cuma kenderaan je..asyik horn sebab ada ada latihan ni..


selfie sekeping


Nampak dah boss2 dan staff yg lain...


semua berkumpul mengikut level


SA di barisan level 11..nasib cuaca tak panas sangat


Check nama by warden level 11


Abam bomba pun ada



Paling kesian yg taska la...bawak anak-anak kecik...baby kan....ye kat building office SA tu ada taska milik SSM ke UEM ntah...tapi dah latihan kebakaran memang takde pengecualian kan..semua terlibat...seronok la at least semua tau bagaimana cara nak selamatkan diri..siap ada lakonan lagi..ada juga yg cedera  terbakar..nampak macam real la...itu SA x sempat amik gambar....tak sempat nak amik gambar..tp kalau diorang highlight bab tu best giler...baru nampak real latihan kebakaran...pada SA bagus diadakan latihan macam ni at least kalau semasa kejadian sebenar semua tak panik...

13 comments:

  1. SS dok scan satu satu kot ex-classmate masih keje kat Malakoff... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  2. wow sampai ada yang berlakon terbakar bagai. Memang betul2 nak hidupkan suasana kebakaran ni

    ReplyDelete
  3. Teman dah biasa sangat dengan fire drill nie... last hari tu terkena daa...😤🥴
    Tak sempat nak lari turun dulu...😬 terpaksa la turun tangga dari office level 54... masa awal turun tu perjalanan lancar je... sampai je kat level 20+ dah start jem... panas pulak tu... yang best ada pulak mamat berlagak boss masih lagi pakai tai walaupun berpeluh kikikiki... ambil masa 15 minit je nak sampai ground... mengigil kepala lutut beb...🤒🤒... itu la pengalaman teman sepanjang terkena fire drill nie...😪🥴

    ReplyDelete
  4. mmg bagus fire drill ni, jika betul2 kebakaran, kita tahu nak buat apa. Ala..ada taska ke, sian pulak hehehe

    ReplyDelete
  5. Bagus ada latihan kebakaran macam ni kak. At least kita semua alert

    ReplyDelete
  6. Bagus ada fire drill nie SA.. at least kalau ada berlaku kecemasan atau kebakaran kita tau apa nak buat kan..

    ReplyDelete
  7. mcm real pun ada situasi ni SA..iols tak pernah lagi lah ada fire drill ni al maklumlah company kocik je..tp kenalah jaga2 jugak kan

    ReplyDelete
  8. Wah ramainya.. bagus lah Ada fire drill ni utk bg gambar APA tindakan yg dipermudahkan bila kecemasan. Bagus diorg concern dgn kesihatan kak SA. Nampak susut lah akak

    ReplyDelete
  9. Bagus ada firedrill macam ni kan. Kadang-kadang kita ni lupa dan tak tau apa nak buat bila dalam keadaan kecemasan macam ni walaupun da pernah terlibat dalam latihan kebakaran sebelum ni. Tapi kesian plak kat budak-budak taska tu ye, jenuh la babysitter nak bawa turun diorang lagi-lagi yg baby tu.

    Anyway, Qiya ada tag SA dekat sini tau.

    https://qiyabeauty.blogspot.com/2018/12/mystery-boxes-giveaway-by-liyana-jasmi.html?m=1

    ReplyDelete
  10. kali terakhir fire drill adalah masa tingkatan 5..tahun 98...hehe

    ReplyDelete
  11. dah macam real pulak siap ada asap2 bagai tu

    ReplyDelete
  12. dlu ms opis lama 1st time kena firedrill tk sempat turun awal...nk plak dr level 31...smp bawah je trus gigil lutut

    ReplyDelete
  13. memang bagus ada fire drill walau kadang tu rasa macam leceh tapi sangat membantu kalau ada kecemasan. at least tahu nak buat apa kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah