Thursday, November 15, 2018

Makan Sedap Sepanjang Warded 25 Oct 2018 - 29 Oct 2018

Hi korang...

Malas nak update blog lately ni..badan tak berapa nak kuat..kerja memang pergi kerja la...terus jatuh merudun UV PV..hahaha..SA sedang mencari semangat yang hilang sebelum ni...takde apa nak cerita pun sebenarnya..takde yang menarik selain apa yang berlaku lately ni...itupun dah citer dah kat entry personal..nampaknya hari ni masih entry personal..entry review next week la pulun..gambar pun tak ambil lagi sebab product semua kat Seremban...Hari ni SA akan balik Seremban sebab esok dan lusa akan ada fisio session dan next Monday ada follow up di KPJ. Belek - belek hp ada lagi rupanya citer SA tak up...haaaa nasib ada idea...gambar- gambar kat bawah ni adalah gambar- gambar yang sempat SA ambil masa warded tempohari..semua gambar makanan yang sedap-sedap di KPJ Seremban. Seriously makanan dia hari- hari sedap...hari- hari ada petugas yang ditugaskan untuk ambil order..so..order jer la ikut apa yang kita nak makan...but jangan risau makanan ni semua memang untuk orang sakit..


Lunch hari pertama bubur nasi...petang dapat roti dan malam tak makan sebab mak bawak makanan dari rumah..rasanya Dania habiskan makanan SA untuk dinner hari pertama di HDU


Dinner hari pertama yg Dania makan tu..


Sarapan pagi hari ke 2


Lunch hari ke 2 kot...steam rice with chicken tomyam



Tomyam ayam dia sedap...




Dinner hari ke 2 rasanya ni..chicken wrap


Sarapan pagi hari ke 3


Lunch hari ke 3


Tapau coffee dengan kek 


Dinner hari ke 3


Sarapan hari ke 4


Lunch hari ke 4 Butter rice with grilled chicken


Chicken soup

So...itu jer gambar yang sempat SA snap..sajer nak kongsi kat blog..kat media social dah share dah...cuma dinner untuk hari ke 4 tu memang takde la sebab tengahari tu SA dah keluar dah...semangat balik rumah...padahal esoknya SA bukan main lemah lagi...sakit- sakit badan..sebab darah tinggi tangkap saraf belakang leher..lepas tu effect ubat darah tinggi dose tinggi kan...lama gak SA menghadap...sampai sekarang..baru la 2-3 hari ni rasa macam ok skit..rasa dh ada tenaga semula...maybe sebab SA dah mula makan...pernah dalam sehari tu SA hanya makan roti sepanjang hari...memang lemah la sendi- sendi badan sebab badan kita perlukan banyak karbohidrat, protein dan vitamin kan...SA sedang pulih..insyaallah....terima kasih atas doa - doa korang dalam komen..tak dapat SA nak balas satu persatu...terima kasih atas ingatan tulus ikhlas...selamat hari raya..ehhh....hahahaha......

9 comments:

  1. sedap2 menu dia..ptt cepat sihat pesakitnya..hehe

    ReplyDelete
  2. takpe kak, nanti dah sihat pulun naikkan pv uv balik. kesihatan penting lagi! chickenwrap nampak sedap haha!

    ReplyDelete
  3. Sedap mknn tu.. Moga cot smbuh kak

    ReplyDelete
  4. kite pun dh lama xupdate blog..sedap2 menu org sakit ni...smoga cpt smbuh

    ReplyDelete
  5. Sedap dan menarik menu yang dihidangkan.. semoga makin sihat kak SA..

    ReplyDelete
  6. ne makanan untuk orang sakit ke orang tak sakit sedap betul menu tu semua

    ReplyDelete
  7. Sungguh sedap makanan Di kpj bagus utk pesakit supaya Ada srlera utk makan

    ReplyDelete
  8. Kalau macam ni punya sedap. Warded lama pun tak apa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah