Thursday, November 8, 2018

Kisah Pergi Nursery Beli Crystal Guava & Kena Buli Dengan Dida

Hi korang...

Amboi makin lambat SA bersiaran erk...maaf la ye..keadaan tak mengizinkan..nak kena rehat betul2 baru boleh nak tengok blog ke apa..hari ni SA rasa sedikit ok kat office, aircond tak sekuat semalam..cuma tadi tengahari ada sedikit rasa panik sebab SA terlampau aktif. Bila dah buat kerja rasa macam boleh buat, at last terpaksa rehat dulu..dan sambung kemudian.

So hari ni SA nak citer kisah hari ke 3 lepas SA discharged ward, masa tu rasa nak balik kampung kejap kat Seri Menanti tapi pagi tu SA diserang panik attack lagi...terus pi klinik, check bp apa segala ok cuma doc masih cakap effect ubat saraf dan muscle relaxants yang SA makan..rasa ok skit terus ikut mak abah pi amik air gunung kat Ulu Bendul, balik tu terus singgah kat nursery ni sebab abah ada cakap nak tukar pokok baru kat depan rumah tu since pokok durian belanda yang sedia ada asyik berbunga je dan buah tak pernah lekat..maybe pokok jantan kan..hahaha..pepandai SA jer...well ok la beli la pokok Jambu Crystal..beli anak dia RM15 sepokok, tambah la baja dan jugak racun apa ntah untuk elak serangga. Semua total habis RM30, lepas ni harap- harap berbuah la pokok jambu crystal tu..dan membesar dengan jayanya....


Nursery ni terletak di Jalan Kuala Pilah


Nampak anak pokok bonsai...ehhh...murah tau orang ni jual...lupa plak harga dia..


Pokok buah tin...


Ini bukan pokok..hahaha..ni si tembam Dida...punya dai happy jumpa Dwarf ni...siap request amik gambar...dia suka katanya..mommy dia janji nak bawak pi Disneyland naik kapal terbang...hurm...entah bila la tu....


Ternampak plak Snow White...lagi la dia happy...dia paling happi masa tu...hyper si debab ni kat situ..jumpa cartoon character yang dia suka...tapi.....tengok la apa dia buli SA...dah share kat Media Sosial dah masa kejadian ni...


Dibuli Anak Buah Sendiri

SA bila tengahari dah makan nasi dan dah makan ubat automatically akan mengantuk..SA tidur la kat tilam depan tv tu...atuk ngan uwan dia tengah makan kot...SA berdua je la ngan dia...kesan ubat tu kejap je buat SA lena..sebelum tu nampak dia duk main elok jer ngan alat2 mekap dia...tapi...bila SA dah betul- betul lena dia buat kerja...rupanyaaaaa.....dia dah mekap mama dia ni....SA terjaga sebab dengar bunyi suara terkekeh- terkekeh sebelah telinga...tengok dia...tapi laju je dia toleh ke tv...SA diam lagi..konon nak sambung tido tapi rasa nak ke toilet...sekali lalu depan mak abah....diorang gelak terkekeh- kekeh sambil suruh tengok cermin...

Astagfirullah.....dah macam mak lampir dah masa ni...tak tau nak marah ke..nak gelak ke....


Terus amik gambar nak hantar kat mommy dia...then share gak la kat instagram


Bukan muka SA je dia buat...tapi muka dia jugak...dah macam mekap halloween plak...


Muka kena paksa cuci balik muka mama...hahahaha....


Ini la buah hati pengarang jantung SA selain kakak Dania


Atuk duk gembur2 tanah dan galik lubang untuk tanam pokok jambu tu..tak sabar- sabar dia...


Kunyit hidup hasil tanam depan rumah tempoh hari...ini je isinyaaaa....


Dah siap tanam dah pokok jambu ni...tak tau la apa cerita..


Pokok cili tanam sebelah pokok jambu...


Itu jer la citer SA nak share hari ni....

Bab kena buli tu memang itu kali pertama SA kena buli macam tu...even kakak Dania pun tak pernah buat SA macam tu...notty tau Dida ni...macam- macam la idea dia..kalau bab bercakap tu kang...adoi...banyak tanya...seksa nak jawab semua soalan dia..kadang dia tanya kita..dia balik jawab dan jawapan dia sangat logik...korang tanya la mommy dia apa dia makan masa ngandungkan Dida ni...Ada video dia sikatkan rambut SA sambil dia buat iklan...korang bleh tengok kat ig la..klik la link kat bawah tu...tengok la dia membebel macam joyah....


See ya next entry...

13 comments:

  1. hahahaha dida dida >< comel betul dia geram nengok

    ReplyDelete
  2. maaaakkk aiihhh ada bakat nak jadi MUA ke tu? cute laaa

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  3. rajinnya menaman..tak rugi berbakti pada tanah. HEhee comel Dida, aunty dah tgk awak kt IG. Geram..petah berkata2

    ReplyDelete
  4. Cikla pun tgh semangat nk bercucuk tanam... Harap2 membuahkan hasil lah kan... Btw, bertabahlah ajelah kena eksperimen dengan si comel tu ye... Hihi

    ReplyDelete
  5. Part kena buli mekap tu memang lawak. Budak bertuah betul si tembam tu yer. Kahkahkah

    ReplyDelete
  6. Geram je klu singgah nursery ni... mcm nk bli je pokok2 yg dijual...
    Hahah.. mula2 ingat akak kene alahan ke apa rupanya... pandai dia

    ReplyDelete
  7. Geram je klu singgah nursery ni... mcm nk bli je pokok2 yg dijual...
    Hahah.. mula2 ingat akak kene alahan ke apa rupanya... pandai dia

    ReplyDelete
  8. makk aiii comelnyer dida pandai mekap2 plak tuu..hahah... budak bertuahh... btw pokok tu geram plak nengokk yg bonsai tuu

    ReplyDelete
  9. Geram tengok dak Dida, macam dak Nuha dah tengok dia.. hahaha..
    Moga cepat sembuh SA..

    ReplyDelete
  10. hijau mata memandang pegi nursery. alhamdulillah sel-sel otak sedang berhubung aktif, memang normal je la kat dida, hehehehhee

    ReplyDelete
  11. Syok follow cerita SA..macam2 ada..comey laa Dida ni..dah ler pandai mekap..hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah