Thursday, November 22, 2018

Apabila Selera Makan Semakin Kurang

Hi korang...

Korang dah sedia maklum dengan keadaan dan keadaan kesihatan SA kan...x yah la SA nak hari-hari update pasal tu kan..takut ada yang menyampah nanti..macam SA sorang sakit kan...so hari ni SA up kan entry balik kerja semalam SA masak..tak nak makan kat luar sebab SA nak elakkan dari msg dan sebagainya..masak sendiri senang kan..SA masak yang simple je...campak-campak je senang..semalam SA mabuk ubat yang teruk sampai tak boleh nak focus kerja..tgok pc rasa nak muntah..teruk plak keadaan SA semalam tapi gigih masak jugak..memang kena paksakan diri..x leh leh biarkan manja kan..nanti semua benda tak boleh buat..mengada jadinya nanti...

SA masak 2 lauk malam semalam..


Ikan bawal goreng kicap


Sayur Sawi goreng..SA hiris bawang putih ngan bawang kecil dan ikan bilis sikit gireng sampai bawang betul betul garing baru masukkan sayur


Muka orang mabuk sepanjang hari semalam


alhamdulillah reading hari ni 22 Nov cantik sangat..

Ye SA masih lagi memantau bacaan tekanan darah SA...selagi x ok...selagi tu SA risau...takut kena attack lagi..kalau boleh memang x nak fikir benda-benda yang boleh menyentuh jiwa...tak nak stress..kerja pun ok..hari ni ni r sedikit sihat...takde rasa mabuk..SA skip makan ubat muscle relaxant tu...ubat tu penyebab SA jadi x tentu arah rupanya...SA dh dapat cam dh ubat ni punca...bila x makan SA jadi ok....pelik betul....tp kat prescription ckp ubat tu hanya boleh buat mengantuk...tapi lain plak SA rasa..ke lain org lain simptomnya....


12 comments:

  1. semoga sis SA cepat sembuh.. menu simple yang sedap hihihi...

    ReplyDelete
  2. Walaupun mabuk dna x larat gigih jugak akak masak

    ReplyDelete
  3. Hai Akk....
    Semoga tahap kesihatan akan semakin baik dan teruskan menjaga pemakanan..InsyaƁllah semoga semuanya berada dalam keadaan yang baik-baik sahaja...

    ReplyDelete
  4. kadang ubat tu yang jd kita tak menentu. Bagus juga masak ni, kak. Dapat kawal pemakanan kita

    ReplyDelete
  5. moga cepat sembuh ya kak..xsihat pun smpat masak tu..:)

    ReplyDelete
  6. Gigih juga memasak tu haa. Take care kak.

    ReplyDelete
  7. tgk bacaan SA cantik je... ubat mana yg tak ok nnti klu jumpa doctor bgtau diaorg akan tukar lain... klu tak selesa ssh jgk kita nk mkn kan...

    nampak SA cengkung dh...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah ok bacaan Tu. Sedap kak lauk org xde selera

    ReplyDelete
  9. Kan ... makan kat luar tu banyak MSG nya tp tulah yg buat sedapkan SA...
    Cantik sangat readingnya tu SA ... berkat masak sendiri agaknya tu. Makan sayur je ke?

    ReplyDelete
  10. setiap ubat kdg simptom berbeza kat setiap org,SA..kalau rasa effect dia tu tak baper okey cuba la refer dgn dr semula..en.suami saya pun ada darah tinggi..memula dulu dia dpt satu ubat darah tinggi jenis lain yg biasa makan..tapi lps mkn ubat tu effect dia cam tak best..so en asben bgitau dr..dr tukar ubat asal..baru okey...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah