Tuesday, November 13, 2018

Review| B&B Labs Express Blemish Spot Away Solution..

Rawatan Terhadap Bintik-Bintik Untuk Menutup Kesan Tersebut, Menghilangkan Jerawat Dan Kekal Bersih.


Jerawat adalah punca masalah remaja mengalami perubahan hormon.  Tetapi orang dewasa hanya terdedah kepada jerawat disebabkan oleh tekanan atau perubahan dalam tahap androgen.  Jerawat dihasilkan apabila pori-pori tersumbat oleh sebum yang berlebihan, bakteria dan sel-sel kulit mati. SA percaya ramai yang putus asa bila membabitkan masalah jerawat kan? Untuk itu hari ini SA nak share dengan anda semua tentang satu produk yang SA dah cuba keberkesanannya iaitu B&B Labs Express Blemish Spot Away Solution.



Sebelum kita share tentang produk ini, jom kita baca sedikit tentang Jerawat.

Jerawat boleh dikategorikan sebagai : 

  1. Bintik-bintik putih – pori-pori tersumbat disebabkan lebihan sebum dan sel-sel kulit mati.
  2. Bintik-bintik hitam – bintik-bintik putih yang telah teroksida dan berubah menjadi hitam.
  3. Jerawat kecil – keras, pori-pori tersumbat yang merah dan meradang.
  4. Jerawat bernanah – benjolan merah mengandungi cecair putih atau nanah kuning.
  5. Nodul – besar, merah, meradang dan jerawat yang menyakitkan.
  6. Benjolan – nodul berisi nanah yang berkemungkinan menjadi parut.

B&B Labs, ialah jenama penjagaan kulit kosmetik yang mengutamakan ‘Performance First!’ dalam semua inovasi canggih, ia menawarkan penyelesaian kulit yang mendatangkan hasil untuk memperbaiki pengelupasan, mengurangkan keradangan, mengawal aliran sebum dan meningkatkan peredaran mikro untuk memenangi pertempuran keatas jerawat dan menjaga kulit sentiasa bersih.



Membersihkan jerawat dan membuang kecacatan dengan formula serbuk yang bertindak pantas itu mencapai target untuk mengakhiri kesengsaraan jerawat anda dan membantu kulit anda tetap bersih dan menakjubkan.  Salix Alba (Willow) Bark Water yang menenangkan kulit berfungsi dengan cepat untuk meredakan kemerahan dan kesakitan sementara Origanum Vulgare Leaf Extract berkesan meneutralkan radikal bebas untuk mencegah keradangan.  Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract astringen menyerap minyak yang berlebihan dan mengecilkan saiz liang pori secara ajaib manakala Allantoin mempercepatkan penyembuhan dan menambah sel kering dengan meningkatkan penghidratan segera.  Oleh kerana parut jerawat memudar, kulit bercahaya dan cantik sempurna



PENCAPAIAN SAINTIFIK: Gabungan berkesan dua bahan aktif, menyediakan kesan rahang anti-jerawat yang menurunkan aktiviti antimikroba sebanyak 32% hanya selepas 28 hari penggunaan! Digunakan secara popular dalam perubatan tradisional Cina kerana kesan antioksidan dan anti-radang yang unggul. Scutellaria Baicalensis Root Extract melambangkan kelas baru antioksidan semulajadi – memberikan pelbagai manfaat kulit termasuk anti-radang, anti-penuaan dan kesan mencerahkan kulit. Paeonia Suffruticosa Root Extract dapat meningkatkan peredaran mikro untuk merangsang saluran limfa dan memulihkan cahaya semula jadi kulit.



RAMUAN 
Air, Alkohol, Zink Oksida, Air Chamaecyparis Obtusa, Gliserin, Ekstrak Akar Scutellaria Baicalensis, Ekstrak Akar Paenoia Suffruticosa, Butilena Glikol, Coceth-7, PPG-1PEG-9 Eter Glikol Lauril, Minyak Jarak Terhidrogen PEG-40, Ekstrak tanaman Hamamelis Virginiana ( Witch Hazel), Beta-Glucan, Lactobacillus /Ekstrak Penapaian Biji Kacang Soya, Salix Alba (Willow) Bark Water, Ekstrak Daun Origanum Vulgare, Ekstrak Portulaca Oleracea, Ekstrak Daun Chamaecyparis Obtusa, Ekstrak Kulit Cinnamomum Cassia, Asid Salisilik, Allontoin, Natrium Hyaluronat, Besi Oksida, Menthol, Dipotassium, Glycyrrhizate, Wangian, Disodium EDTA, Ekstrak Dryopteris Crassirhizoma, Tokoferil Asetat, Dimethyl Sulfone.

BAIK UNTUK : Kulit yang berjerawat termasuk bintik -bintik putih, bintik- bintik hitam, jerawat kecil, jerawat bernanah, nodul dan benjolan.

CARA GUNA:  Selepas pembersih, toner dan essence, celupkan kapas baru ke dalam larutan serbuk dan sapukan ditempat yang dijangkiti.  Apabila serbuk itu kering, gunakan pelembab yang sesuai diikuti dengan pelindung matahari (Sunblock) pada siang hari.

* SA tunjuk cara dibawah..guna sebelum apply make up di muka ye...


SA gunakan putik kapas


Apabila cecair tadi bertukar menjadi kering..terus gunakan pelembab muka yang sesuai atau sunblock


*Jangan goncang botol untuk mencampurkan serbuk dan cecair bersama-sama.




Science Series by B&B Labs boleh di beli di  B&B Labs retailers yang diiktiraf dan dalam talian  di www.mysmink.com dan www.zalora.com.my

Untuk Info lanjut hubungi di 03-7880-8118.

atau layari laman web dan social media mereka seperti berikut:

Instagram : https://www.instagram.com/bblabs.international/

Website  : https://bb-labs.com/

Website : https://bb-labs.com/shop/special-treatments/express-blemish-spot-away-solution

Tentang B&B Lab

B & B Lab menawarkan produk yang terbaik cosmeceuticals yang disahkan secara klinikal moden yang diperbuat daripada bahan-bahan yang berasal dari Asia yang terbaik dan murni. Produk ini diteliti dan dikembangkan oleh ahli sains kosmetik, doktor dan saintis anti-penuaan Asia yang bekerjasama dengan Wellness Cosmetology Alliance Lab SB, Malaysia. B & B Labs hanya menggunakan ekstrak bioaktif, vitamin, mineral, sel stem, peptida, asid hyaluronik dan unsur surih dos berkhasiat tertinggi. Formulasi direka untuk menyediakan homeostasis pada kulit, meningkatkan fungsi selular, mengurangkan alahan kulit, radikal bebas anti dan meningkatkan peredaran darah untuk hasil anti-penuaan yang unggul. 

B & B Labs - 'Performance First'!

Selamat Mencuba!!!!

37 comments:

  1. 1st time dgr brand ini, nampak menarik..cantik akk pakai

    ReplyDelete
  2. Ooo macam tu cara gunanya. Ingatkan shake terus sapu. Menarik..

    ReplyDelete
  3. bagus sangat ni. tq for sharing SA

    ReplyDelete
  4. Jimat..sebab hanya sapu pada spot2 yang bermasalah sahaja ya SA.

    ReplyDelete
  5. senang sangat gunanya ya. Orang bermasalah jerawat kena cuba.

    ReplyDelete
  6. jimat,sapu di tempat bermasalah sahaja

    ReplyDelete
  7. agaknya sesuai untuk anak kak ana ni, SA nanti suh dia cuba :)

    ReplyDelete
  8. Tak pernah cuba BB cream ni... kalau boleh nak cari yg base foundation je, tak nak yg heavy sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan BB Cream...lebih kepada ubat jerawat..

      Delete
  9. Jerawat memang xdpt dipisahkan. Lg2 perempuan time PMS dapatlah sebutir. So kena ada spot solution. Pedih tak sapu tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 je rasa pedih berubat skit..lepas tu ok...xde la pedih sangat pun..sejuk jer cecair dia..

      Delete
  10. ubat jerawat rupanya, nampak macam BB cream ek. I memang kena dapatkan ni sebab ada sebijik jerawat muncul ni hahhh aduimak sakit tuh..

    ReplyDelete
  11. Sekali tengok ingatkan itu foundation..rupanya ubat jerawat..bagus produk ni dapat hilangkan parut jerawat..

    ReplyDelete
  12. can recommend this to my friends who have blemish!!! looks like not bad!!!

    ReplyDelete
  13. Wah cantiknya foundation tu..kak SA pun makin cantik

    ReplyDelete
  14. First time dengar produk B&B ni. Mula-mula Nampak macam foundation. Oh jangan goncang eh? Selalu produk macam ni suruh kita goncang eheh confuse. Amik berapa lama untuk hilangkan parut tu kak?

    ReplyDelete
  15. wow! really looks flawless after applying it.. that's what i need. hehhehehe.. good product..

    ReplyDelete
  16. Ni kira 2 in 1 la kan. Kalau nak keluar rumah, kite pakai untuk hilangkan bintik bintik hitam dekat muka dan jerawat. Pastu dalam masa yang sama dia hilangkan jerawat tu. Macam tu kan function die?

    ReplyDelete
  17. Whoa! flawless babe your skin. I tertarik betul dengan awesome performance of this product. I would love to check this out! Nak beli jugak.

    ReplyDelete
  18. Sangat membantu wanita berjerawat. Auni dulu tak ada jerawat, tapi umur dah melanjut ni, makin membiak pula jerawat kecil. Bagus produk ni.

    ReplyDelete
  19. Patut muka cantik dan juga anjal ini rahsia akak yer hehehehe kita nak guna juga boleh tak heheh sebab tengok produk ni selamat dan bagus...

    ReplyDelete
  20. Ingatkan make up primer tadi. Harap produk ni tak keringkan bahagian jerawat yng bermasalah. Sesetengah produk lepas jerawat kering, tinggalkan parut pula. Huhu

    ReplyDelete
  21. biasa dengar kena goncang sebelum guna, tapi produk ni jangan goncang ye..unik ni..asalkan produk ni selamat ok la kan

    ReplyDelete
  22. Akak, dia macam concealer ke apa ni? Nampak menarik. Tengok rupa dia macam concealer yg dalam botol tu.

    ReplyDelete
  23. menarik lah produk ni, first time juga dengar nama brand ni. Makin cantik la SA , berseri jer muka tu.

    ReplyDelete
  24. Firstly, thanks tau sudah kongsi tentang product ni. Saya memang sedang mencari product yg sebegini rupa untuk menutup bekas-bekas jerawat hehe

    ReplyDelete
  25. I ingat ikut earna kulit bila melihat botol kaler coklat sekali bila akak tempek pakai cooton bud tu tekstur dia warna putih... adush. heee ingat yang macam oxy ikut warna kulit tapi perghhhh kepedihan buat kulit kering.. i takut betul ubat ubat jerawat ni ehehhehehe

    ReplyDelete
  26. Wahhhh mcm best jaaa...tapi xleh goncang ehhh...selalu bnyak kena gomcang dlu kan...menarik gak ni...tapi lpas pkai tu kalau saya la dia akan jadi kering..tp harap2 brand ni xmcm tu la kan...sebab kalau dak gerammm ja kulit flaky la pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amik putih kapas, masukkan ke dasar botol..pas tu sapu kat tempat2 ada jerawat, lepas dah kering tu amik apa2 pelembab muka atau sunblock..pakai terus...so dia tak flaky..then baru guna foundation dan mekap complete..senang je guna dia....just tepek kat jerawat atau apa cela kat muka je

      Delete
  27. Bila umur dah meningkat , senang pulak jerawat nak hinggap kat muka ayu ni. Boleh la nak cuba b&b lab ni.

    ReplyDelete
  28. Rupa dia macam foundation..hehee..macam tu rupanya cara guna dia..menarik sangat ni..baru tau pasal produk ni

    ReplyDelete
  29. Owh.. tak boleh goncang.. celup je ye kak.. first time dengar pasal produk nie..

    ReplyDelete
  30. Eh..memang best la kak..kite dah sejenis kulit berjerawat. Kena try produk ni..

    ReplyDelete
  31. Macam best je kak. Nanti nak try

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah