Friday, November 9, 2018

Lately Ni Dinner Dan Breakfast Di Luar

Hi korang...

Sejak kesihatan belum sepenuhnya sihat ni..SA terpaksa Breakfast di office samada beli roti, makan tengahari hanya makan roti juga atau beli sayur dan buah, makan kat luar luar jarang sekali cuma dari Rabu SA memang dinner kat luar..SA balik kerja agak lambat..sekarang dh mula banyak kerja..minggu ni pun SA sibuk sikit...bila dh lambat balik dengan hujan lebat hari-hari SA takde pilihan terpaksa dinner kat area office...ikutkan banyak aje pilihan tapi SA perlu berhati-hati, selain mahal..takut juga sebab SA ada tekanan darah tinggi kan...pilihan makanan agak tak banyak..shopping mall kan..mahal, service charges dan tak banyak pilihan..fast food banyak la...process food x baik untuk kesihatan kan...

So hari Rabu...SA dinner kat NuSentral dan as usual salah pilih menu..SA ambil chicken noodle soup apa ntah tapi bapak giler masin...makan yang chicken pun masin...pas tu panggil pekerja dia...x faham plak english ke Malay ke..last- last cakap kat budak cina cashier tu..i can't eat because its too salty...bayar pas tu blah je...malas nak bertekak ke apa kan...dugaan la...lepas ni tak mungkin la makan kat sini...


Chicken Noodles Soup RM18 - Masin nak mati - set ni datang ngan green tea


Green Tea


American Breakfast kat Paddington Cafe KL Sentral RM6.90


Set ni  sekali ngan teh o...boleh la...


Tengahari beli kat Sam Grocery..lain plak masalahnya..di senduknya spaghetti tu sepenuh2 bekas...aduhai Nepal...ini RM10


Brocolli ni dia celur jer kot...masih keras lagi..ke memang macam tu...keras yang SA maksudkan masih terasa mentahnya..RM3


Dinner semalam SA lepak kat sini...order jer mee soup pun set gak ngan teh o


Macam- macam ada


Yang ni sedap dan puas hati
RM14.90

Tak leh jadi la korang...SA bukan nyer sajer2 nak makan kat luar..kalau korang follow SA lama sure korang tau SA ni jenis macam mana. Pi kerja bawak bekal dan takde nak membazir kan..makanan kat luar ni tinggi garamnya tambah banyak ajinomoto kan..mana bagus untuk kesihatan..so lepas ni kena search banyak- banyak healthy food la..SA dah join beberapa grup kat IG..nanti nak follow resepi healthy food diorang...kalau SA dah yakin nanti SA share ngan korang erk...

12 comments:

  1. sis masak lagi nampak menyelerakan. semoga sis SA cpt sihat.

    ReplyDelete
  2. Kita mmg hari2 bfast di office dan sejak menjak ni hari cuti pon bfast & lunch kat luar sbb sibuk htr anak kelas tmbhn SA.
    Tak ada masa nak sediakan mskn kecuali mlm, utupun kalu rajin, hehe

    ReplyDelete
  3. Betulla kan, harga pun boleh tahan..
    Bahannya pun memang gitulah, lebih garam dan gula..
    Jaga diri SA, nanti dah sihat, masak dan makan sampai lebam hehehe

    ReplyDelete
  4. Samalah kita SA kalau makan memang agak memilih jugak..tengok harga makanan pun sekarang mahal-mahal sedapnya idak pun..

    ReplyDelete
  5. sama lah kak , saya pun hari2 masak dan bawak bekal pergi kerja .. jimat bergnda ^_^

    ReplyDelete
  6. sama lah kak , saya pun hari2 masak dan bawak bekal pergi kerja .. jimat bergnda ^_^

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan..1st time singgah sini..alamak i mmg respek org yg boleh mkn brocolli ni hehehehe btw done following u..jemput singgah my blog yaaa...

    ReplyDelete
  8. Kak SA, Ros pun baru berjinak-jinak bawa bekal ke office.. baru dua minggu.. moga berdisplinlah. hihi. Ros follow ig eatcleanmalaysia..

    ReplyDelete
  9. Klu dah busy and tak sihat myra pun sama dok mkn luar je

    Myra | https://thegreylinesbetween.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Akak masak lagi sedap.. semoga cepat semb7h kak..

    ReplyDelete
  11. Dah terpaksa nak buat macam mana..lps ni bila SA dah sihat boleh laa start masak sendr untuk bawa bekal..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah