Friday, January 13, 2012

Aku dan Lagu memang tak boleh dipisahkan


Masuk jer kerja..everyday...msti bukak mp3 dulu...lagu campur2 ..melayu or english..
hurm..memang dari kecik aku suka music..maybe ikut abah kot...
sekarang hobi aku ni berjangkit kat anak dara aku...nasib la..mana taknya...confirm ikut mama dia kan..
aku suka nyanyi dalam bilik air..huhu..dia pun ngikut..
sebenarnya aku dulu masa zaman muda2 memang suka masuk pertandingan karaoke..ada kalah ada menang..
masa sekolah rendah dulu mak ada cakap aku masuk pertandingan menyanyi..menang dan bawak balik hadiah..nyorok2 sebab takut kena marah..kalau kenduri rumah orang kahwin confirm ada band kampung..aku akan ikut nyanyi..lepak kat situ sambil2 tunggu turn nyanyi sampai ada 
band askar tu mintak izin ngan abah nak amik aku jadi penyanyi..
senyum simpul aku bila abah citer kat aku balik...

 koleksi mp3 kat pc aku..

memang hari2 aku bukak..x kisah la lagu yang sama ke apa ker..janji bukak..sampai ada yang complain kat bos aku..
tapi aku ckp kat bos..saya kalau x dengar lagu..kerja saya x jalan bos..
bos aku senyum jer...nasib la kan..ko bukak lagu omputih dari awal sampai balik aku x kesah..
ini aku baru bukak sikit..ko nak memekak..bukan kuat pun..cukup utk telinga aku dengar..
kecoh lebih..


6 comments:

  1. samalah kita tapi saya buka lagu dalam henfon je. komputer tak de speker.

    ReplyDelete
  2. oh mcm tu yer...so dah dgr lagu make sure kerjo tu tip top yer..hehe

    ReplyDelete
  3. dulu mimy mcm along suka je dengar lagu asik donlod..now dah keje opis audit..babai lagu...dah tak minat...dengar radio je la

    ReplyDelete
  4. Waktu bekerja ai jarang layan muzik sebab rasa terganggu.. tapi kalau on d road memang ai layan.. kalau drive sensorang pasang lagu kuat2.. ai like..

    ReplyDelete
  5. samalah! waktu kerja wajib dgr lagu haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah