Friday, January 28, 2022

Semangat Sarapan Kat Luar Tetapi Makanan Tak Sedap

Assalamualaikum...

Hi korang...

Pagi tadi sebelum SA ke klinik amik MC, pergi sarapan dulu kat Restoran Negeri Bnadar Seremban. Selalu makan kat sini ada lauk kari kambing..Sekarang dah takde uolls. Dah tak sedap dah nak sarapan kat sini...Pekerja lama- lama pun dah takde, ada yang dah balik negeri dan ada yang dah meninggal dunia. 

Tapi dah rezeki hari ni sarapan kat sini kan...mulanya Pak Zain ajak makan kat Ulu Bendul. SA malas plak sebab SA demam dan badan sakit- sakit...so makan je kat sini sebab Mak Pah yang beria nak lepak sini...

SA ngan Pak Zain makan roti canai...Mak Pah nak layan Nasi Lemak...









Ayam goreng

 

Memang berjangkit ngan SK ke agaknya, adakala makan kat tempat best tapi makanan out of expected. Memang dah x berapa best makan kat Restoran Negeri ni....tapi orang tak putus- putus lepak sini...maybe sebab Nasi Beriani yang diorang jual masih lagi menjadi kegemaran orang Seremban. Mak Pah komplen nasi lemak xde ikan bilis dan sambal pedas menyegat..

Takpe la,..nanti kita cari tempat makan yang baru la...mesti ada kat area Seremban ni....cumanya x try lagi kan...

11 comments:

  1. Mungkin sbb tukang masak pun tukar/berenti jugak kot SA?
    PH pun ada 1-2 tempat yg sebelum ni rasa sedap je, bila repeat lately rasa 'kureng' pula masakannya :(

    ReplyDelete
  2. Alamak, benda ni boleh berjangkit ke? Memang hampalah kalau nasi lemak tak cukup aksesori. Hari ni, nak cari makan kat mana?? Harap dah jumpa yg elok dan sedap.

    ReplyDelete
  3. Kecewanya bila tempat makan yang best dah tak best macam dulu.

    ReplyDelete
  4. Kecewa sungguh la kalau beria nak makan kat satu tempat tu tapi rasa makanan kurang menepati selera dan tak maintain sedap macam sebelumnya. Memang cari kedai lain lah pastu.

    ReplyDelete
  5. Hati dah rasa seronok nak makan tempat kita biasa makan sebab sedap.
    Tapi bila dah rasa jadi out pula.. kecewa sungguh

    ReplyDelete
  6. Kalau kena macam tu rasa nyesal jer kan...baik goreng nasi kat rumah...hihihi..
    Nampak susu dalam gelas tu pun macam tak cukup kaw je nantinya teh tu🤭

    ReplyDelete
  7. xbest lepak klu makanan tak sedap..klu makanan sedap..tempat best mmg selalu la datang..:)

    ReplyDelete
  8. Aduhhh.. kena cari port lain lah kalau dah tak menyengat tempat lama tu.. huhu.. Tapi kalau rajin, feedback jugak kat kedai makan tu pasal hal yg tu

    ReplyDelete
  9. mesti tak best kalau rasa dia dah lain kan..

    ReplyDelete
  10. ala.. potong selera dan mood la kalau makanan kureng kan

    ReplyDelete
  11. memang tak best bila kena bayar tapi tak menepati selera kan kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah