Sunday, January 2, 2022

Sambal Sotong & Ayam Masak Lemak Cili Api Menu Tengahari Ni...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni cukup 2 lauk je ye...eh 3 la sebab nak goreng ikan masin jugak...hari ni xde sayur sebab dah abis stock..ada la Pak Zain beli macam sawi...tapi pahit giler...Pak Zain salah capai..dia kata dia capai sawi..terus masuk bakul je...erm...itu la masalah kalau suruh orang lelaki beli sayur kan...malas nak cakal kang dia merajuk..dia dh la dalam fasa kuat merajuk...so better iyekan aje..nak makan...makan...x nak makan x yah masak sayur tu...nanti la kalau rajin sempat SA amik gambar...

Ini je la lauk yang SA masak baru sekejap tadi ha...lepas dah solat zohor semua orang kang baru makan...

Eh korang dh masak ke? masak apa tu?



Sambal sotong 


Ayam masak lemak cili api fav Kak Amie nun jauh di Lahad Datu

 

2 hari ni SA memerap aje kat rumah...2 hari ni sejuk yang amat...hujan x berhenti - henti bawak dari pagi sampai ke malam...bayangkan SA berselimut tebal lepak kat ruang tamu...layan movie je 24 jam...habis tengok movie layan plak Astro..memang x kemana -mana la cuti ha...melepak habiskan boreh masa je kat rumah

Ni kejap lagi confirm lelap ni...hahaha...hujan kan...sodap tido...

16 comments:

  1. Menarik betul padanan 3 lauk tu

    Tadi Mak cakap nak masak Asam Pedas Ayam. Kami biasa lunch pun agak lewat. Perut kenyang sebab makan benda merepek je hehehe.

    ReplyDelete
  2. Seronoknya bergebor time hujan2 ni. Sekejap lagi buku ke mana, orang ke mana tu... Lagilah lepas pekena ayam lemak cili api ngan sambal sotong tu kannnn.

    ReplyDelete
  3. Awal2 tahun dah lincah memasak ni...

    ReplyDelete
  4. dua2 lauk tu sedap..yummy..kna dgn nasi panas2 plk..:)

    ReplyDelete
  5. masak sambal ikan je hari ni. semalam je keluar hari ni blogwalking and layan TV

    ReplyDelete
  6. Lauk yang sesuai musim hujan ni...Baru la berpeluh makan..Kalau lauk tanpa cili ...sunyi sepi...🤭

    ReplyDelete
  7. Menu lunch tadi makan tom yum versi campak apa yg ada dlm fridge je hahaha

    ReplyDelete
  8. Istilah cuti sebenar tu, duduk lepak depan TV je...
    Sementelah hujan ni, lagi seronok :)
    Ayam masak lemak tu nampak yummy!

    ReplyDelete
  9. Fuhyooooo! Shedapnya! Saya suka masak lemak tuh!

    ReplyDelete
  10. semalam masak karing daging...fav Ian ni..ayam lemak cili api

    ReplyDelete
  11. Masuk blog Kak SA memang jadi lapar tengok lauk pauk ni semua. Sedap !!

    ReplyDelete
  12. Wahh sedapnya dua-dua lauk tuuu! Nyummy!!!!

    ReplyDelete
  13. sedapnya combination makanan ni kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah