Saturday, January 29, 2022

Hasil Tunjuk-Tunjuk Di Pasar Tani

Assalamualaikum..

Hi korang...

SA hari ni dh kebah demam dh...x tau plak pagi ni SA tinggal sorang kat rumah...penangan ubat malam td SA tido lama betul...bangun solat subuh je...pas tu sambung balik tido walau tau x bagus macam tu...kuat betul ubat yang SA makan tu...
Lepas tu terdengar-dengar suara macam suara Mak Tiri terjerit2 panggil dengar perkataan bangunnnnn.....turunnnnnn....apa nak jadi niii...hahahaha...of course jeritan Mak Pah yang mungkin boleh didengari jiran depan belakang rumah..😂😂😂

SA bangun cepat-cepat ala ala cinderella takut ngan kekejaman mak tiri, capai towel yerus pi mandi ..turun jw tengok macam -macam ada atas meja makan tu...kuih la..ayam bakar la...nasi goreng la...malas amik gambar terus je duduk sarapan...

SA tinggal sorang kat rumah sebab Pak Zain bawak Mak Pah pi pasar tani ..ni la hasilnya tangkapan diorang kat pasar tani...



pucuk paku


cantik dan segar kan...ni nak masak lemak cili api


terung telunjuk..


kunyit hidup


kalau besar macam ni dipanggil ibu kunyit
 

Ikan puyu...


Ntah berapa ekor Pak Zain beli


Ubi keladi


batang keladi

Keladi tu buat asam rebus sedap kan.....pas tu jangan ada lauk lain kecuali goreng ikan masin...huiiii confirm x jeling-jeling orang masa makan...ruginya SA x ikut tadi...SA plak tengah craving ulam pucuk gajus...mana tau kalau jumpa plak kan..selalu makan ulam-ulam biasa tgok je...

Petang nanti baru masak...sebab nya kejap lagi nak pi kenduri kahwen kazen SA...tghari kita makan kenduri ye.....

jumpa lagi next entry....


13 comments:

  1. Segar pucuk pakunya. Sedap makan sayur fresh. A ah kan keladi masak asam memang sedap. Betul betul takleh ada lauk lain nanti tak laku :)

    ReplyDelete
  2. Aini tak pernah makan batang keladi tu.. Klau ada peluang nak juga cuba rasa.
    Freshnya pucuk paku tu..

    ReplyDelete
  3. Jarang jumpa ikan puyu besar tu sekarang.

    ReplyDelete
  4. WOW! Semua nampak segar. bestnya akak pergi pasar tani

    ReplyDelete
  5. uncle kalau tunjuk-tunjuk semua yang dah siap! hehehehe

    ReplyDelete
  6. Besarnya ikan puyu dia. Cantik cantik pucuk paku punnn.

    ReplyDelete
  7. kalau g pasar tani, rasa nak bli jer semua yang dijual tu..fresh smuanya..:)

    ReplyDelete
  8. saya pun suka keladi masak asam rebus. dapnya. get well soo SA

    ReplyDelete
  9. sedapnya pucuk paku tu..
    Semua fresh kat Pasar Tani..

    ReplyDelete
  10. banyak hasil yg mak pah dan pak zain bwk pulang ya..

    ReplyDelete
  11. segar2 siap ada ikan idup lagi uitt

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah