Saturday, January 15, 2022

Sardin Goreng Telur Mata

Assalamualaikum...

Hi korang...

Alaaa...gambar terbalik lagi...

Malas la nak betulkan..SA nak mengemas jap lagi tapi sebelum tu nak citer semalam SA balik kerja memang penat sangat-sangat..lepas tu buka tudung saji tengok ada lauk left over dan cencaru goreng kunyit. Alaaaa ...Pak Zain x masak...terus SA pun pi mandi cepat2...yg terlintas di fikiran lauk paling senang adalah Sardin goreng...ketung ketang SA kat dapur sorang-sorang. Settle masak sardin terus terfikir lagi...eh...mak abah x leh makan sardin...ermm...buat la telur dadar plak...mmg kombinasi terbaik la tu...dah la sardin tu SA buat pedas giler...



Telur dadar gebu...3 biji sekali buat..petua nak nampak betul2 gebu, minyak kena betul2 panas..baru cantik telur dadar..


Sardin goreng pedas namati...

Ayam Brand tetap jadi pilihan..yg ni tin yang sederhana besar RM6.70 kalau x salah..yang paling besar RM8 lebih ..as usual amik ikan mackerel..2 ketul besar isinya....mmg saje amik tin sederhana ni sebab selalu guna tin besar x habis..

Sardin ni lauk jahat...combine telur dadar..terusssss...xde kesian malam tadi makan bertambah...jam dh kul 9 malam ni...makan bertambah..pas tu bising mok sana..mok sini..lemak sana...lemak sini..dagu dah berlapis-lapis....

Tapiiii.....hahahaha..ada SA keysah!!!



8 comments:

  1. Gandingan mantap. Di mana ada sardin, di situ ada telur.

    ReplyDelete
  2. Lauk cepat siap dan sedap. Lauk sardin memang jahat, masak pedas tapi bukan pedas nakmati lah bertambah selera makan.

    ReplyDelete
  3. kombinasi lauk ni memang tak sah tak menambah nasi. Wajib tambah !

    ReplyDelete
  4. Antara stok yang tak boleh putus kat pantri kan...Lauk kecemasan..lauk ekspress...lauk jahatttttšŸ¤£

    ReplyDelete
  5. lazatnye sardin pedas2 dengan nasi panas

    ReplyDelete
  6. Gandingan lauk emergency yang tak pernah mengecewakan

    ReplyDelete
  7. lauk simple but leh buat 2 pinggan ni. sama, ayu pun still pilih ayam brand

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah