Monday, January 24, 2022

Birthday Nur Tiara Safiyya Ke 3 Tahun ~ Makanan

Assalamualaikum...

Ya allah...birthday Tiara dah lama berlalu...dah 2 minggu dah...hahaha....Mamalong tak update lagi kat sini...tapi takpe la kita citer pasal makanan jer la dulu ye...

Masa birthday Tiara takde la buat besar-besar...hanya kami anak beranak je...ada yang takde...Pak Ngah satu family kat Muar takde, Mak Teh balik Perak...yang ada Mamalong, Atuk Uwan, kakak Dania dan Mak Yang satu family...itu je...jadi la..meriah jugak..ada Aydan dan Kakak Kembar...

Jom tengok makanan dulu la ye...sorry la gambar tunggang langgang...penat susun betul- betul tetap kucar kacir bila dah upload...Mak Yang masak Mee Sup fav Tiara dan Mamalong sponsor KFC...



Mee kuning


Condiments...sayur sawi, tauge yang dah dicelur dan hirisan limau nipis


Sup dah siap...


Celur bihun jugak


Mamalong gorengkan bawang merah dna bawang putih...baru sedap kan


Cheesy wedges, coleslaw dan whipped potato


Ayam KFC 15 pcs


Chocholate


dada ayam yang dah direbus dan di carik- carik untuk mee sup


Ibu Tiara sponsor semua ni...


Buah anggur pun fav Tiara


Mee Sup pinggan mamalong...


Ice cream cake ..kisahnya nak kek kaler pink...Tiara la ni mintak...nasib ada kat Bakers Cottage...


Okeh mamalong update bab makanan dulu...nanti update sambutan plak ye...

Birthday Tiara tapi kena beli gak hadiah untuk Abam Opick Dan Abam Aydan....sekali 3 orang punya hadiah...nasib diorang 3 orang je yang kecik- kecik lagi....hahahaha....



 


11 comments:

  1. Tak ramai pun tetap meriah hidangannya. Gegirl nak jugak kek pink :)
    Happy Birthday Nur Tiara Safiyya. Semoga membesar menjadi anak yang solehah. Aaminn...

    ReplyDelete
  2. Meriah, selamat hari lahir Tiara, moga sihat selalu.. terus terasa-rasa mee sup tu..

    ReplyDelete
  3. tak pernah try lagi kek Baker's Cottage. Warna pink ingatkan Baskin Robbins tadi. Hepi birthday Tiara!

    ReplyDelete
  4. Happy birthday Tiara. Moga dirahmati Allah swt selalu. Sedap mee sup tu..

    ReplyDelete
  5. Goreng bawang sendiri untuk aksesori mee hoon sup memang sedap sangat SA. Sedap-sedap hidangannya.

    ReplyDelete
  6. Saya meneka mee kari...rupanya mee supšŸ¤­

    ReplyDelete
  7. sedap tu bihun sup makan dgn sambal kicap dan bawang goreng

    ReplyDelete
  8. meriahnya makan2 ramai-ramai..pasti bertambah2 makan..:)

    ReplyDelete
  9. semua nampak dappp..mesti la adil, semua dpt hadiah..biasa la budak2

    ReplyDelete
  10. keraian dan makanan berpisah tiada kan kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah