Monday, May 13, 2024

Beli Sarapan Di Umie Harmony

Assalamualaikum..

Permulaan minggu ini..dah 13hb dah..masa sekarang cepat aje berlalu kan...Selamat Hari Ibu buat semua yang bergelar ibu, umi, mama, mommy, bonda dan sebagainya...seperti kebiasaan memang kami adik beradik x pernah sambut hari ibu..dah biasa macam tu...

Sarapan pagi semalam kami beli aje di gerai berdekatan dengan kubur arwah Mak..selalu tengok ramai betul yang singgah sarapan kat sini...apa salahnya cuba kan...the best part is SA x bawak bag duit..memang lupa bawak sebab tujuan asal hanya nak pergi ziarah kubur..so adik bongsu la yang belikan sarapan semalam..terima kasih Acu...





mee goreng mamak 3 bungkus...sedap la..cuma pedas giler


sambal untuk roti canai


Kuah kari...ceroi aje..


Roti canai 6 keping...

Alhamdulillah cukup la sarapan semalam...SA ingat si kembar dah balik malam sebelum tu..SA x sihat dan berkurung je dalam bilik...rupanya ada..patut la Acu beli sarapan banyak..

Hari ni SA bawak bekal pergi kerja...bangun pukul 4am tadi masak...lepas tu terus siap pergi kerja...kena rajin bawak bekal semula la...harga makanan area KL ni makin keras..perbelanjaan kena jaga sebab lepas ni akan ada banyak komitmen...

Berita gembira yang SA maksudkan sebelum ni....*drum roll*

SA dan suami bakal tamatkan PJJ dalam masa 2 bulan lagi....ada satu lagi...tapi nanti dah ada baru SA reveal ye....hahaha...hey!!!bukan baby ye...no specu specu......

Tungguuuuuuu.........

8 comments:

  1. sedap nampak roti canai tu..

    p/s : semoga arwah mak pah baik2 saja di sana.. ameeeennnn

    ReplyDelete
  2. menarik mee goreng mamak tp kalo pedas gile kita tk bole mkn

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tumpang gembira sbb SA & hubby dah tak perlu PJJ lepas ni. Saya dulu PJJ 6 tahun Allah je yang tahu penatnya fizikal, mental & emosi.

    ReplyDelete
  4. waaa bestnya dh tak pyh PJJ tu. MZ tumpang hepy!

    ReplyDelete
  5. linda agak jugak tu...dah tak PJJ...Alhamdulillah...seronok tgal serumah, boleh jimat cost...
    lagi 1 tu, mesti husband pun dpt kerja area1 opis SA juga...kikiki

    ReplyDelete
  6. tahniah2... so sekarang menghitung hari.

    ReplyDelete
  7. Hahahahaha saya dah pikir baby 🤣🤣. Ternyata bukaan. Tak sabar nak tahu 😄. Syukurlaaah kalo bentar lagi bisa berakhir LDR kakak dan suami yaa 🤗

    ReplyDelete
  8. ammi pernah sarapan kat sini bertahuuuuuuun dulu. dulu mcm tak kena kat tekak so tak repeatlah lagi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah