Monday, May 13, 2024

Sardine Roll Untuk Breakfast Pagi Ini..


Assalamualaikum...

Semalam jalan- jalan blogwalking...masuk blog Cie..sekali nampak entry Cie buat sardine roll..terus Ting!!!SA pun whatsaap Dania mintka belikan sardine dna roti...bahan lain ad akat rumah...transfer duit kat dia..dia balik kerja dia beli sebab dia part time kat Zemart Senawang kan...senang main order je...tapi kena transfer duit la...

X sempat SA nak amik gambar step by step...sebabnya SA bangun 4am...gigih ni buat ni...dapat la 1/2 buku roti panjang tu...SA x habiskan roti...itupun dah banyak...SA bawak 4 ketul je...yang lain tinggal untuk Dania dan Pak Zain sarapan...kebetulan Dania Off Day hari ni....


Jimat sarapan pagi...x payah beli dah...


Thumbler ni SA letak air panas...so puas la minum sebab dia panas selalu...x sejuk- sejuk...

 

So kat office SA ada 2 thumbler, thumbler pink tu 600ml, 2 kali top up dan thumbler purple tu  750ml 2 kali top up sehari...so cukup la water intake SA untuk sehari...ikut saranan doctor 1.8L ke 2L air untuk SA minum setiap hari...itu siang aje ye...malam SA minum jugak tapi kena rajin la bangun pi toilet...hahaha...lepas maghrib semalam SA gigil...x tau pasal apa...badan SA berpeluh-peluh...check gula dalam darah SA, 4.6 je...terus minum air gula sikit...hahahaha...padahal xde kencing manis ni...so gula ni sebenarnya x boleh xde dan tak boleh lebih ye kawan- kawan...ukutkan normal je bacaan gula SA tu...arwah Mak Pah dulu pernah je bacaan drop ke 3.6...itu yang jadi hypo...SA ni sejak cut sugar...memang selalu gigil...sebab tu standby gula-gula dalam bag...

10 comments:

  1. sedap sardin roll tu...nak mengroll kan sardin tu yang berchenta...hihihi

    ReplyDelete
  2. sama la menu..sardine roll... emm, esok nak masak bekal apa plak utk bfast kann?

    ReplyDelete
  3. Sedap2.. kenyang tu makan 4 ketul.
    Semenjak takde anak kat rumah dah lama akak tak buat sardin roll.

    ReplyDelete
  4. Sis ni pantang kalau kuih ke apa ke ada sardin, jadi gerammmmm.. memang suka sangatt, terus rasa nak buat

    ReplyDelete
  5. akak dah buat check diabetes yang minum air gula tu?
    kalau belum kena buat tau.. sebab arwah mak ada dm,.. risiko anak perempuannya nak ikut ada dm juga, sangatlah tinggi

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap sardine roll tu. Bagus ye tumbler SA tu, boleh tahan air panas berjam2. Oo.. doktor SA suruh minum 1.8 - 2L sehari ye. Doktor saya pulak suruh minum 3L sehari. Agaknya dia risau sgt tengok bacaan eGFR saya hari tu teruk bebenor...

    ReplyDelete
  7. Sardine Roll...!! Lamanya tak makan, sedapppp

    ReplyDelete
  8. Saya baca juga resep sardine roll kak cie. Dan dah niat nak buat 😄. Tinggal beli sardine yg sedap❤️.

    ReplyDelete
  9. Ammi, Jumaat lepas masa kyra terima hadiah kat sekolah. ammi ke depan ambil gambar je tapi dia punya gigil tu sampai nak snap pun tak boleh. Ehhhhh...takkan gelabah. Risau ada anxiety tanpa sedar je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah