Tuesday, May 14, 2024

Beli Buah Tembikai Di Kedai Buah Rahang


Assalamualaikum....

Hi korang...good morning...

Semalam balik kerja SA singgah kedai buah kat Rahang...Seremban hujan je petang- petang...kenapa SA beli buah? semalam..SA beli buah tembikai...sekali buah tu basi u olls...tau tak tembikai basi macam mana...dia macam dah bau dan rasa dah x sedap...haaa...basi la tu...marah sebab SA beli 2 bungkus...dua- dua basi...bazir je RM4 hengget...tu yang SA beli tembikai sebelah tu...beli sebiji mahal..sebelah pun mahal...ah...lantak la...marah punya pasal kan...beli sebelah boleh makan banyak kali...



Suka beli buah kat sini sebab fresh cuma mahal skit la


Bayar...bayar..


Geram kelapa muda tu tapi sebiji RM4, Kalau siap kupas RM5


Nampak buah kiwi...eh..mahal nyerr....x jadi beli...


RM23....mahal kan?


Lantak la mahal ke apa...janji puas hati dapat tembikai segar, takde biji plak tu...manis leting...siap SA bawak pi opis buat snacking kejap lagi...geram betul...bukan apa...kalau tembikai tu dah rosak  x yah la jual...pi jual watpe kan...orang beli guna duit kot...bazir je terpaksa buang....

Bukan tembikai jer SA beli...

SA beli gak limau mandarin kecik- kecik tu anak dara kesayangan tu...dia nak yang tu...


16 comments:

  1. manis leting,,,bila makan tu rasa macam gigit span padat

    ReplyDelete
  2. bulan puasa hari tu, saya beli tembikai sebijik. Jemu makan buat air, Pastu sakit perut. Banyak sangat minum air tembikai masa berbuka

    ReplyDelete
  3. MZ obses dgn buah ciku heheheh cuma pyh nak dpt la...kdg2 jer ada dijual kat MBG

    ReplyDelete
  4. mmg gerammm betul jenis jual buah yg dah rosak kan SA.. kita ni bayar bukan miintak free.. Ana pun suka limau mandarin kecik-kecik tu hehehehe

    ReplyDelete
  5. tembikai memang mahal sekrg ni kan. beza duluu
    kadang suku je harga dah 10 hinggit....
    bila beli kena perqti betul2 tkut kena yg masam dah lama potong tak sedapp dah

    ReplyDelete
  6. Frustnya kalau beli apa-apa pastu tak boleh nak makan...

    ReplyDelete
  7. dapnya... ayu pun baru top up stok buah semalam..beli kat family store area rumah tu je

    ReplyDelete
  8. Musim pans ni buah tembikai memang sangat manis, rumah Sis pun ada tu setengah biji lagi dalam esbox, suka makan time malam hahaha pastu ngompol ekkkk

    ReplyDelete
  9. buah dh siap potong ke kak yg basi?tak bau ke kalau basi ada bau masam2....

    ReplyDelete
  10. Kalau cuaca panas, makan pulak tembikai atau minum air tembikai ni memang heaven....alhamdulilah.....

    ReplyDelete
  11. Diorang potong awal kot tembikai tu. Lama terdedah jadi la basi atau tak sedap kan.

    ReplyDelete
  12. Mahal erk tembikai tu sampai RM 4.80 se kg
    Kat sini dalam RM2 lebih aje se kg

    ReplyDelete
  13. Saya tahuuu sangat semangka kalo dah basi macam mana, baunya betul tak sedap.

    Pernah juga dapat yg begitu kak.

    Kesal memang. Makanya saya selalu lebih suka beli semangka utuh. Potong di rumah saja, drpd yg sudah dipotong2. Suka tak segar.

    ReplyDelete
  14. Sama gak beli 1/2 biji tapi RM13. Tak check pula harga sekilo. Puaslah 2 orang makan, 3 hari baru habis.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah